Damer A

Damer A

Målkalas mot Lörby
2023-09-28 09:57

Årets sista bussresa är i och med matchen mot Lörby nu avklarad och än en gång fick vi med oss tre poäng i bagaget hem.

Vi var precis lika fokuserade som i de senaste matcherna och när Elin Engbe efter knappt 20 minuter gjorde 1-0 var det proppen ur och innan halvleken var slut ledde vi med 6-0.

Lörby kom ut med ny energi i andra halvlek och kunde reducera efter cirka 20 minuter, men precis som i första halvlek blev det en målexplosion sista 20 minuterna och till slut blev det hela 11-1.

Elin Engbe stod för hela sex fullträffar och toppar skytteligan i division 2 med 28 mål!

En annan målspruta, Elin Svensson, stod för två av målen och har därmed gjort hela 16 mål. Matilda Eriksson hamnade också i målprotokollet när hon gjorde sitt fjärde mål för säsongen men extra kul var att Astrid Palmblad fick göra sina två första mål i årets serie.

Jag vill rikta ett stort tack till Vellinge Ultras som med sina tifos och konstanta sjungande under matchens gång gjorde att vi gav det där lilla extra i 90 minuter!

Nu återstår endast tre matcher, Färjestaden hemma, Lilla Torg borta och Lunds SK hemma.

Älmhult är redan klara seriesegrare, men kampen om andraplatsen är stenhård.

Färjestaden, som vi möter härnäst, ligger på en andraplats med en poäng mer inspelad än oss och bakom jagar framförallt Lilla Torg och Sjöstaden som är en respektive tre poäng bakom oss.

Än så länge är vi höstens lag i serien och jag hoppas vi kan stoltsera med det även efter nästa match.

Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF

Femetta mot Karlshamn
2023-09-18 15:34

Det blev ännu en seger på soldränkta Vellinge IP när IFK Karlshamn kom på besök.

Precis som i senaste matchen mot Sjöstaden var det i inledningen en jämn match trots att vi fick en smakstart när Matilda Eriksson med en fin genomskärare hittade Linn Nilsson i den fjärde minuten som säkert rullade in 1-0 till oss.

Knappa 10 minuter senare kvitterade Karlshamn rättvist och matchen stod och vägde.

Efter knappa halvtimmen smällde vår notoriske målskytt Elin Engbe assisterad av Elin Svensson in det viktiga 2-1 målet i en för övrigt helt jämn halvlek.

Med vinden i ryggen tog vi dock över matchen i andra halvlek och när Linn Nilssons perfekta passning hittade fram till Elin Svensson som gjorde 3-1 kändes det som att matchen glidit över i vår favör.

4-1 av Elin Engbe, framspelad av Linn Nilsson, med knappt 20 minuter kvar blev spiken i kistan och med knappt fem minuter kvar av matchen fullbordade Engbe sitt hattrick på straff som fastställde slutresultatet till 5-1.

Det blev till slut en stabil seger mot ett Karlshamn som kom till Vellinge IP med tre raka segrar där inte minst deras seger i förra omgången mot serieledande Älmhult med 2-0 imponerade.

Roger Nilsson – Tränare Vellinge IF

Tre värdefulla poäng mot Sjöstaden
2023-09-18 15:11

Denna fina sensommardag i Karlskrona kan vi inte annat än vara nöjda med.

Seger i en på förhand svår bortamatch mot Sjöstaden samtidigt som Lilla Torg förlorade gjorde att vi klättrade upp på en tredjeplats i tabellen.

Vi började annars matchen lite trevande och matchen var precis lika jämn som vi förutspått.

Därför kändes det väldigt bra när Matilda Eriksson, med sin höga press, erövrade bollen i den 35:e minuten för att fri med målvakten säkert placera in 1-0 i vår favör, vilket stod sig halvleken ut.

Den tryckande hettan gjorde att vi möblerade om lite i laget en bit in i andra halvlek, vilket fick önskat resultat då Sjöstaden fick svårare att skapa några farliga chanser.

Istället kunde Elin Svensson göra det viktiga 2-0 målet efter cirka 20 minuter och strax därefter gjorde vi även 3-0 genom Elin Engbe, vilket också blev slutresultatet.

Noggrannheten i avsluten i kombination med bra försvarsspel och inte minst en strålande insats av Stella Scheltin i målet gjorde att vi kunde lämna Karlskrona med tre värdefulla poäng.

En poäng borta mot Åhus
2023-09-18 15:09

Matchen borta mot formstarka Åhus blev precis lika svår som förväntat.

Vi fick verkligen slita för att få med oss en poäng i denna match. Spelmässigt gjorde Åhus det svårt för oss och krympte ytorna på ett bra sätt, vilket gjorde att vi hade förtvivlat svårt att få till något konstruktivt spel.

När spelet inte fungerar är det desto viktigare att man jobbar stenhårt, vilket vi verkligen gjorde. Vi försvarade oss på ett bra sätt matchen igenom och när de väl kom till avslut stod vår duktiga målvakt Stella Scheltin i vägen.

Trots detta så gjorde Åhus 1-0 med kvarten kvar.

Lite ändringar i laget gav dock snabbt resultat när Elin Svensson bara några minuter efter Åhus ledningsmål snappade upp en svag bakåtpassning.

Fri mot målvakten spelade Elin osjälviskt fram Elin Engbe som kunde rulla in bollen i tomt mål vilket också fastställde slutresultatet till 1-1.

Trots att vi var inställda på att vinna matchen så kändes det skönt att lämna Åhus med en poäng efter en riktig kämpainsats.