SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
Damer A

Vellinge IF
1 - 3
FC Staffanstorp
Vellinge IF1 - 3FC Staffanstorp

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 september, 11:00
Plats:Vellinge IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130320107
Samling:09:30
Tung förlust
2021-09-13 13:02

Inför matchen mot Staffanstorp hade vi hamnat i en utmanande situation, ingen av våra målvakter fanns tillgängliga för spel. Som alla förstår är det en svår position att tillsätta om man inte har den erfarenheten men vår fantastiska Jessika som normalt spelar på mittfältet accepterade utmaningen och vi hade fullt manskap. Tack snälla och duktiga Jessika för din hjälp, helt ovärderligt.

 

Vi hade sett Staffanstorp i tidigare matcher, vi hade en känsla av vad som skulle vänta i denna matchen även om det aldrig går att säga på förhand hur en matchbild kommer bli. Staffanstorp är ett topplag i denna serie med all rätt, många duktiga spelare i truppen och några med erfarneheter från spel i högre divisioner. Men vi hade lovat oss själva att bjuda upp till kamp och det gjorde vi verkligen. 

 

Efter en lite trevande start där alla var lite extra nervösa med tanke på målvaktssituationen så började vi hitta rätt i våra positioner. Vi lyckades blockera våra motståndares försök att spela upp och vi vann boll ganska högt upp. Efter ca 5-6 minuter så kom vi via ett väggspel mellan Svebbe och Rebecca till ett halvt friläge men vi lyckades aldrig få till avslutet. Vi hade behövt ett ledningsmål för att ge laget ett lugn och kunna spela i ledning. 

 

Matchen står och väger och vi försöker hitta både spel på fötter och lite längre alternativ. Spelmässigt väldigt jämn match och i våra ögon också en match med hög kvalitet i denna div 2. Efter knappa halvtimmen spelad får Staffanstorp en hörna. En väldigt bra slagen hörna med inåtskruv som nickas i mål strax innan mållinjen. 0-1 och uppförsbacke trots jämn matchbild.

 

Sista 15 min lyfter vi upp spelet ännu mer och spelar runt bollen på ett bra sätt samtidigt som vi stör Staffanstorp i deras uppseplsfas på ett väldigt effektivt sätt. Tyvärr har vi svårigheter att hitta rätta läget sista tredjedelen. I paus gjuter vi mod i tjejerna och försöker skapa den energi som kommer krävas för att vända på matchen.

 

Andra halvlek börjar i ett lägre tempo och lite passningskvaliteten sjunker hos båda lagen efter paus. Efter 58 min kommer ett inspel från Staffanstorp som vi har kontroll på och ska rensa undan men rensningen tar på en Staffanstorpspelare och landar olyckligt mitt framför fötterna på en Staffanstorpsspelare som enkelt kan rulla in 2-0 från nära håll. 

 

Vi kör på och gör några byten för att försöka få till en spelförändring och mer energi på planen. Staffanstorp försöker stänga ytor och dra ner tempot och vi stressar lite för mycket i uppspelsfasen. Vi blir lite utdragna och kan inte bibehålla den fina pressen på våra motståndare. 

 

Vi får en chans till inbjudan när Staffanstorps målvakt tappar ett tillbakaspel men vår anfallare blev chockad av att bollen kom till henne så avslutet går tätt över ribban. 

 

Vår chans in i matchen kommer istället via ett inspel från vänster där Matilda tar emot och placerar bollen snyggt i bortre burgaveln. 1-2 och ca 5 min kvar att spela!

 

Vi försöker trycka upp hela laget och i samband med detta kommer en omställning där Staffanstorp får loss bollen på högerkanten och deras spelare får drömträff från 25 m och bollen går otagbart in till ställningen 1-3. Rullgardin ner och tung förlust.

 

Vi får jobba vidare i veckan för till helgen väntar ny tuff match mot Janstorp borta.

Söndag 14:00 borta mot fjärdeplacerade Janstorp. Nu behöver vi ert stöd mer än någonsin, kom och hjälpa oss och stötta oss. 

 

Ses på Kämpavallen!

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/9 14:00
4 - 2  
Sön 19/9 14:00
4 - 2  
Lör 11/9 11:00
1 - 3  
Lör 11/9 11:00
1 - 3  
Sön 5/9 15:00
1 - 3  
Sön 5/9 15:00
1 - 3  
 
 
HUVUDSPONSORER
LAGSPONSOR
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL
AKTIVITETSPARTNER