SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
Damer A

Vellinge IF
2 - 2
Lunds SK
Vellinge IF2 - 2Lunds SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 september, 11:00
Plats:Vellinge IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130320117
Samling:09:30
Oavgjort efter rivstart
2021-10-01 10:03

Alla matcher är viktiga i en enkelserie och speciellt viktig med hemmamatcherna.

 

Inför matchen mot Lunds SK hade vi en bra träningsvecka och en idé om hur vi ville spela matchen.

Vi poängterade inför matchen att vi skulle ta tag i matchen och våga hålla i bollen. Om vi vågar spela runt och ett lite snabbare spel så skulle chanserna komma.

 

PANG! 1-0 efter enbart 4 minuters spel. Linn får en perfekt boll i djupled och efter att fått driva några meter och tittat upp var målvakten befinner sig smäller Linn in 1-0. Precis den starten vi behövde!

 

Viktigt att inte ge bort kommandot utan att fortsätta trumma på. Känslan var att Lund inte riktigt hittat rätt i sina positioner ännu. Efter ett tillbakaspel till deras mittback högg Elin direkt och lyckades skapa ett friläge till. Även denna gång ett disciplinerat avslut och 2-0 med 10 minuter på klockan!

 

Viktigt att inte släppa till något reduceringsmål direkt utan vara koncentrerade och aktiva. 

 

Matchen sätter sig och är ganska jämn minuterna efter vårt andra mål. Vi slår av på tempot samtidigt som Lund hittar en väg in i matchen. Lund väljer att spela en rak fotboll och har några längre spelare som är duktiga i duellspelet. Vi faller tillbaka med vårt lag men håller ihop våra lagdelar och på så sätt lyckas inte Lund skapa några klara målchanser.

 

Sista 15 min på halvleken är definitivt i Lunds favör och vi blir ängsliga med bollen. Vi håller 2-0 till paus vilket var väldigt viktigt. I pausen pratar vi om Lunds raka lite längre spel och hur vi ska våga komma fram med laget utan att riskera för mycket med tanke på vår ledning.

 

Lund fortsätter ånga på framåt och förändrar lite i sitt sätt att spela. Man söker aktivt sin högerkant och vill komma runt och sedan hota med inlägg/inspel från kanten. Vi lyckas ganska bra med att försvara första bollen men vi får inte tag på andrabollen vilket ger Lund ett tryck mot vårt mål. 

 

Tyvärr halkar vår mittback uppe i pressen och när sedan bollen kommer ut på kanten och inlägg har Lund en spelare helt fri och kan slå in reduceringen till 2-1 efter 56 min spelat.

 

Upp med huvudet och våga flytta fram positionerna. Men vi lyckas inte alls utan blir utdragna och kommer inte in i pressen som vi vill. Vi möter ett fysiskt lag som pumpar bollar mot vårt straffområde. 

 

Knappt 10 min efter reduceringen kommer en lång boll in bakom vår backlinje och vår målvakt går ut i kampen med deras anfallare. Spelarna krockar men båda spelarna och övriga spelare reagerar inte på detta utan fortsätter spela. Bollen är på väg bort från målet och ner mot kortlinjen när plötsligt domaren blåser straff. Vi fick besked efter matchen att detta var en "soft" penalty och vi är lika frågande efter förklaringen som innan förklaringen. Damer division 2 och soft penalty...

 

2-2 på straffen och tung start på andra halvlek.

 

Vi repar mod sista 20-25 min. Lyfter upp spelet och förösker ta oss framåt men i ärlighetens namn var det nog inget kvalificerat läge under matchens sista 20 min. 

 

Vi tar en poäng med oss och den kan bli viktig! Vi är i en utsatt position och det finns bara maximala insatser i de sista två matcherna så ska vi klara detta. 

 

Nästa match på lördag 13:00 mot Lunds BOIS. Vi ses där!

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 9/10 11:00
0 - 2  
Lör 9/10 11:00
0 - 2  
Lör 2/10 13:00
0 - 8  
Lör 2/10 13:00
0 - 8  
Lör 25/9 11:00
2 - 2  
Lör 25/9 11:00
2 - 2  
 
 
HUVUDSPONSORER
LAGSPONSOR
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL
AKTIVITETSPARTNER