Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

April
2019-04-15 12:30

April månad rullar på och vi har redan avverkat både Lunds 7-manna Kick off och seriepremiären.

Först ut var 7-manna kick off där vi ställde upp med två lag. Ett lag som på förmiddagen mötte Lunds BK, Lunds Bois och Klagshamn.

Med gott spel och kämpande spelade man hem 👍👍👍  . Man fick också prova på att få folk utvisade. Såklart inget att föredra och utvisningarna kom inte av någon dum anledning men nyttigt att prova och förstå att det är bäst att låta bli :)

På eftermiddagen kom ett nytt gäng för tre nya matcher. Kristianstad, Helsingborgs IF och Klagshamn. Spelet gick i vågor. Periodvis bra mot Kristianstad vilket gav en 👍 , mot HIF var det väldigt avslaget och utan vilja 👎  samt bra i sista matchen mot Klagshamn 👍. Vi tar med allt det goda men sätter ett stort ? på varför det blir så djupa dalar.


Seriepremiärer hemma mot Hyllie resp borta mot Höllviken.

Matchen mot Hyllie var jämn i en period sedan trampade vi plattan i botten och körde över Hyllie. Ett bra och rörligt spel hjälpte oss till många fina mål framåt 👍. Vi önskar ändå att vi ännu tydligare visar att vi snappar upp det vi tränar på under veckan, som hitta yta och vara rädd om bollen.

Bortamatchen mot Höllviken blev även den en 👍 . I en lite loj tillställning kontrollerade vi matchen på ett säkert sätt och vann med 1 boll i en väldigt målsnål match. Under veckan blir det nya träningar, bollkallar för seniorerna, cup i Mjällby men också lite ledigt då våra påskmotståndare behövde flytta seriematcherna.


Långfredag och tur till Mjällby för inbjudningsturnering på Strandvallen. Vädret var fint och motståndet bra. Först ut var värdlaget Mjällby. Vi visste att Mjällby var bra, trots det satt vi kvar i startblocket under första halvleken. Vi åkte ganska snabbt på två kontringsmål men kom sedan in i matchen. En reducering strax innan paus gjorde att vi hade goda förhoppningar inför andra halvlek. Full fart från början till slut resulterade i mängder av chanser och ett galet målvaktsspel av Mjällby målvakten. En vanlig dag hade vi gjort massa mål men i denna match fick vi bara till ett och därför 1-2 👎. 

Match två mot nya bekantskapen Åhus. Efter en dålig första halvlek och tyvärr en hårfön i paus kom killarna igång. Vi körde fullständigt över motståndet och vände 0-1 till 5-1 på 15 minuter 👍. Nu var vi inne i turneringen på allvar lagom till vi skulle möte MFFs 08:or för första gången. 

Vi bestämde innan matchen att ligga lite lägre med våra yttrar och slå om blixtsnabbt när vi vann bollen. Detta visade sig vara riktigt bra. Mff rullade runt, försökte dribbla och vi stängde butiken. När vi fick bollen, vårda vi den utmärkt och när vi bestämde oss för att gå framåt då gick vi med full kraft. Alla bidrog och vi gjorde en utmärkt match och vann med 7-3 👍

Efter lite vila var det sedan tid för dagens sista match, mot Sölvesborg. Sölvesborg spelar med tre spelare fram och tre bak. Lite ovant för oss och det tog lite tid innan vi hittade rätt. När vi väl gjorde det var vi det klart bättre laget och avslutade en väldigt trevlig dag med en säker 5-1 👍. 

Grymt jobbat killar och så kul att se att knappen var påslagen i 6 v 8 halvlekar. Vi tackar Mjällby för både match och inbjudan. 


April rullar vidare och så också våra matcher. Först ut denna helg var bortamatch mot Klagshamn. Alltid både kul och tuffa matcher så även idag. Vi började förvånansvärt bra för att vara första gången i år på gräs. Skapade ett par fina läge utan att få utdelning. Tyvärr händer det som händer så ofta, det blir passivt och slöa passningar på fel ställe och vips leder Klagshamn med 2 och resten av första perioden är gul. Vi pratar oss samman i halvtid, lite tuffare i närkamperna och lite enklare framför egna målet. Vi börjar andra  mycket bra. Ett par fina läge som deras målvakt fint räddar men tillslut utdelning på hörna. Bra hörna och fin vilja att komma först och trycka in bollen. Vi fortsätter ligga/trycka på men får ingen utdelning. Klagshamn sticker upp i ett par läge men mest på vårt slarv. Inför tredje är vi ett efter. Vi fortsätter likt andra att ligga högre och spela lite bättre än motståndet. Efter halva perioden får vi in ett andra mål. Vi trummar vidare efter ett tredje som kommer med ett par minuter kvar av matchen.  Både vi och Klagshamn gör en bra match och försöker spela boll i trist väder och på en bedrövlig fotbollsplan. Vi älskar spela fotboll på gräs och planer som denna får alla att behöva vara på tå hela tiden för ingen vet vart bollen studsar. 👍


Tuff avslutning sv april i natchen mot Anderslöv. Tyvärr var vi inte riktigt med i början av matchen och hamnade både spel och målmässigt i underläge. Efter halva perioden kom vi igång och skapade lite mer spel. Tyvärr åkte vi på ett 3:e baklänges mål precis innan paus. Andra perioden var spelmässigt lite jämnare. Vi hittade lite mer alternativ och släppte bollen lite bättre. Tyvärr fortfarande på tik för veka i båda straffområde vilket resulterade i ännu en 1-3 period. I andra pausen bestämde vi oss för att vinna sista perioden. Vi lyfte spelet ytterligare och kunde avsluta med ännu en 3-1 period, denna gång till oss. Sammantaget en jämn match där Anderslöv är betydligt hetare vid båda straffområde och vinner klart flest dueller, här måste vi bli bättre. Tyvärr avslutas månaden med 👎, men nya tag i maj. 


Nyhetsarkiv
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
September 2019-09-07 16:14
Augusti2019-08-16 21:01
Eskilscupen 2019-08-05 00:43
Cuper i Danmark2019-06-09 19:50
Juni2019-06-08 16:30
Falkenberg Minicup2019-05-31 22:04
Maj2019-05-01 20:10
April2019-04-15 12:30
Mars2019-03-09 14:04
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL