Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

Maj
2019-05-01 20:10
Maj månad rivstartade med två matcher redan den 1:a. Ett gäng åkte till Ystad för match mot Ystad If FF. I en jämn match var vi åter igen lite tama vid runt de båda straffområdena vilket resulterade i många missade läge men ändå ett antal mål. Tyvärr blev det ett antal mål bakåt också, tyvärr några fler och Ystad drar idag det längsta strået, 5-8 👎. Detta ska LB07L få sota för till helgen. 
Andra matchen var hemma på Östran mot Lilla Torg. Precis som vanligt börjar vi med stt släppa in ett konstigt mål. Vi repar oss dock snabbt och spelar en fin fotboll med snabbt spel och fina kombinationer över hela plan. När vi går ut efter första vilan bestämmer vi oss för stt öka trycket, rörelsen och farten på passningar. Det slutar i en mindre kross, trots en man mindre i halva matchen, och en fin insats 👍. 17-3 räknade vi hem siffrorna till när vi var klara. 

Lördag och ny match. Borta mot LB07L. Till en början ganska jämnt. I första perioden hade båda lagen lite svårt att hitta målchanser och spelet var ganska låst. Direkt i andra satte vi vårt första mål efter ett fint anfall som avslutades med passning snett inåt bakåt och vi kunde enkelt sätta bollen i mål. På något sätt vände matchen därefter till LBs fördel och efter halva matchen var vi -1. Då bestämde vi oss för att växla upp. Gjorde detta på ett fint sätt och var i ledning med ett efter två perioder. I tredje spelade vi ytterligare lite bättre, LB fick snällt träna försvarsspel och vi stänkte in två till. Bra, säker och trygg 👍
Söndag och Österlen stod för motståndet på B-plan. Innan  Österlen visste ordet av hade vi hunnit dunka in tre långskott och stöta in en hörna. Vi lovade varandra att ta avslut om vi hade läge och det betalade sig väldigt bra. Österlen kom dock in i matchen och kunde reducera *2 då vi tappade boll högt upp. 
Andra halvlek skapar både vi och Österlen ett par läge men det blir bara ett mål och det till oss. Inför sista perioden bestämmer vi oss åter för att trycka till våra avslut. Spela lugnt och fint men avsluta anfallen. Vi kan inte göra annat än att lyfta på hatten då vi gör ytterligare fem och går ifrån en gräsplan mot ett gräslag och har gjort 10-2. Bra jobbat killar 👍
Månaden rullar vidare och tid för bortamatch mot Kulladal. Här möts vi plötsligt av den gamla sortens 7-manna plan. Hur kul är det för en badmintonspelare att helt plötsligt spela på en tennisbana, är helt olika sporter och efter 1,5 år med regler bör det ju inte vara så svårt. Tyvärr är både energin och spelet från de senaste matcherna som bortblåst. Vi har inte mycket rörelse och ett svagt passningsspel genom hela matchen. Dock kämpar grabbarna på bra och idag räcker det för att ändå båda vara bättre än motståndet och vinna matchen med 2-1 👍. Vi ökar takten redan imorgon och definitivt nästa vecka. 
Söndag, B-plan, gräs, sol och Skegrie. Bra saker för en fin match. Skegrie började bäst men efter att vi mitt i första perioden gjort två snabba mål var det vi som ägde matchen. Vi spelade fin och säker fotboll med ytterligare två fina mål innan Skegrie under de sista 10 minuterna av matchen kom tillbaka och hann med en reducering. Över 60 minuter en fin insats av killarna och en bra grund inför kommande träningsvecka. 👍

Stark start på helgen i fredagsderbyt mot BK Höllviken. Matchen började ganska jämnt men efter en stund tog vi tag i taktpinnen och målen trillade in med jämna mellanrum. Under större delen av matchen rullar vi bollen på ett fint sätt och tar oss på så sätt fram till många fina chanser och mål. Kul i sammanhanget var att alla 6 offensiva spelare fick göra mål och att de tre defensiva stöttade upp på ett fint sätt. 👍 
Maj månads galna spel fortsätter. Denna gång mot duktiga LB07B. Inte många gånger man åker till match och inte tror det ska gå vägen men med tanke på veckans sjukdomar kändes det tufft, men icke. Sjukt taggade killar håller sig stenhårt till vår lilla matchplan och låter LB gå i fällan anfall efter anfall. Vi gör inte den bästa insatsen med boll, men vi jobbar, håller våra positioner och krigar för varandra på ett utmärkt sätt i 60minuter och LB hittar absolut ingen väg fram. När matchen är slut har vi vunnit alla tre perioderna och sammanlagt 9-3 till oss 👍.  Bra jobbat alla killar hela helgen. 

Maj månads sista seriehelg bjöd på två matcher. Först ut var bortamatch mot MFF och deras 09:or. Ett lag som blir bättre och bättre. Vi börjar på ett bra sätt. Kommer rätt i position och är lugna med boll. Detta resulterar tidigt i ett par mål plus. Tyvärr tappar vi fokus och MFF kommer in i matchen. Vi blir lite stressade, får svårt att hålla i bollen och jagar hela tiden snabbaste vägen till motståndarens mål. Idag är vi dock åter ett par klasser större än motståndet och vinner med en del mål 👍. Vi fightas bra men måste bli snabbare i fötter och tanke när vi möter lag som pressar hårt med tre spelare, med rörelse kombinerad med bra kontroll så spelar man ganska lätt sig ur en ”vargflock” .
Söndagens match hemma på gräs mot Oxie är månadens sista seriematch. Ett lag vi inte möter allt för ofta. Tyvärr gör vi inte vad vi pratat om innan match. Redan från start uppstår stora mellanrum mellan spelarna på plan som Oxie enkelt och effektivt spelar rakt igenom. När vi har bollen är det för mycket blicken ner och dribbla tills det tar stopp. Vi hämtar oss aldrig riktigt från detta utan kämpar hela tiden i motvind vilket gör att vi stressar istället för att lugna spelet och hjälpas åt. Matchen slutar, tyvärr på samma sätt som månadens första match med något mål upp för motståndet 👎, men däremellan har vi 8 raka vinster. Bra jobbat maj månad. Nästa helg åker några till Falkenberg, andra är bollkallar och övriga är lediga.  

Nyhetsarkiv
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
September 2019-09-07 16:14
Augusti2019-08-16 21:01
Eskilscupen 2019-08-05 00:43
Cuper i Danmark2019-06-09 19:50
Juni2019-06-08 16:30
Falkenberg Minicup2019-05-31 22:04
Maj2019-05-01 20:10
April2019-04-15 12:30
Mars2019-03-09 14:04
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL