Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

September
2019-09-07 16:14
Ny månad, samma helg, nya tag. Först ut i september var Blå serie mot Trelleborgs FF. Vi börjar matchen helt okej. Kontrollerar matchbilden utan att vara helt på tå. Går upp till en ganska säker tvåmålsledning innan vi tappar allt. Uppträder avvaktande och likgiltigt. Såklart straffar detta oss och hastigt och mindre lustigt ligger vi under med ett när det återstår ett par minuter. Trots detta visar vi ändå inte den riktiga viljan som vi hade hela våren att ge allt för att vända både prestation och resultat. Dock jobbar vi till oss en straff som vi sätter och med någon minut kvar hittar vi ännu ett mål. Bra för känslan att börja månaden med en vinst men prestationsmässigt finns det väldigt mycket mer att hämta

Septembers andra helg startar med Röd hemmamatch mot en ny bekantskap i form av IFK Ystad. Vi börjar helt okej, men lite ouppmärksamhet gör att vi hamnar i uppförsbacke. En backe vi vänder i mitten av perioden innan Ystad planar ut den igen och första halvleken är spel och målmässigt jämn. I andra perioden kommer vi ut som ett nytt lag. Lite justering, mycket bättre rörelse och det blir lättare att spela sig igenom motståndet, skapa bra chanser och göra fina mål. Vi gör 20 riktigt bra minuter och blir belönade med fyra mål. Tredje perioden blir konstig. Ystad tar in en extra spelare. Vi slappnar av bakåt men skapar många chanser framåt. Gör fem mål, men släpper också in tre för att vi inte riktigt vill offra oss för varandra. Hur som vi tar med mittperioden och en först vinst mot IFK Ystad

Söndag och match i Blå serie borta mot Kvarnby. Kvarnby börjar bäst och vi får träna försvarsspel de första fem minuterna. Efter detta lyfter vi oss, håller bättre i bollen och gör också första målet. Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka. Kvarnby kvitterar, genom att bli träffade av en rensning,  trots att vi har många möjligheter att förhindra både deras anfall och inspel. Lite onödigt kan tyckas men vi fortsätter trumma på och tar åter ledningen. Innan perioden är slut gör vi även ett tredje mål, men detta döms bort pga huvudskada vilket ju var/är rätt men synd om killarna då det var huvudskada på en lagkamrat och det inte blåstes förrän vi hade hunnit ta bollen av Kvarnby och göra mål. Andra halvlek fortsätter vara jämn och svängig. Vi fightas väl men tappar mycket boll då vi forsätter slarva i passningsspelet och i våra beslut. Kvarnby kvitterar när de utnyttjar ett bolltapp på mittplan och vi inte hinner med i deras kontring. Helt lika både i spel och resultat inför sista. I tredje har vi inte riktigt marginalerna på vår sida. Både vi och Kvarnby skapar några bra läge och resp. lags målvakter gör ett par fina räddningar. Tyvärr kommer avgörandet, med bara minuten kvar, genom ännu ett dumt/onödigt bolltapp högt upp på deras planhalva. De ställer om, vinner en 50/50 duell på mittplan och mindre lustigt är de två mot målvakten och såklart gör de inga misstag och detta avgör matchen. Marginalerna är små, vi skulle haft två upp efter första och vi hade ett jätteläge om vi varit lite mer på tå i anfallet som ger deras kontring. Slutsats, höstens bästa seriematch i Blå serie och i våras hade vi avgjort där Kvarnby nu gör det. Vi hoppas det är på rätt håll efter den tunga augusti månaden. 

Helg med två matcher och träningsläger. Först ut på lördagmorgonen var Röd match mot Skegrie. En match där Ruben gjorde sitt första framträdande och antalet totala matcher var ganska lågt. Vi börjar ganska bra. Spelar oss fint fram till fina läge, men missar vi inte passningen, missar vi bollen el vägrar ta avslut och hoppas någon annan skall skjuta istället. Detta straffar sig såklart och väldigt mycket mindre lustigt har Skegrie gjort tre raka mål. Vi hittar nytt mod i hela andra och början av tredje perioden. Trots vi har många fina läge har vi svårt att få till det riktigt farliga avslutet. Vi "klyddar" helt enkelt lite för mycket i närheten av Skegries straffområde. Trots detta är vi ett tag bara ett mål efter. Vi är inte sämre än Skegrie men frustrationen växer och spelet blir sämre och med detta kommer två avslutningsmål ifrån Skegrie, 2-5. Vi glömmer matchen snabbt och åker ner till vår träningslägerbas i Höllviken och vidare för ett bad i det kalla vattnet.
Söndag och Blå match mot Kulladal. Vi börjar sömning. Släpper in två underliga mål på fasta siturationer men tar oss i kragen och lyfter spelet efter ca 10 minuter. Precis innan paus får vi också rättvist in ett mål.. Andra perioden börjar vi med gasen i botten. Låter inte Kulladal få en lugn stund med bollen och får till ett bra eget spel. Vi gör två snabba och går upp i ledning innan nästa chock kommer. Från ingenstans har Kulladal fått ett tredje mål. Vi låter inte detta stoppa oss utan fortsätter ösa på . Hittar ett eget fjärde och går till paus med ett upp. Tredje perioden är spel mot ett mål. Vi trycker ner Kulladal mot deras mål. Sätter många mål men släpper in ännu en fast situration. Vi är över 60 minuter det klart bästa laget, 10-4. Det är ett steg i rätt riktning men tyvärr kommer det för många baklänges mål då vi verkar tycka att vi inte behöver anstränga oss fullt ut. 
Lägret avslutas sedan med lunch och att se vårt A-lag köra över Limhamns FF. En bra helg i p08s regi.

Ny vecka och nya matcher. Denna höstvecka startade med en extra match mot Klagshamn. En match där tre killar gjorde sina debuter. En kille spelade blott sin andra match och en handfull låg under tio spelade. Till detta två lite mer matchvana killar. Klagshamn kom med en liknande uppställning vilket gjorde kvällens match till en perfekt tillställning. Vi började väldigt bra men hamnade sedan i en svacka där vi blev lite försiktiga. Tig inte för oss utan lät Klagshamn förs matchen. Vi kom stark tillbaka i sista perioden och matchen slutade med ett rättvist x. 

Lördag och Röd seriematch. Derby mot BK Höllviken och läge för revansch efter Blå förlust direkt efter sommaren. Första perioden är spelmässigt väldigt jämn. Vi skapar många nästan läge men Höllviken gör målet. I andra perioden spelar vi riktigt bra. Stabilt och rejält hela vägen bakifrån gör att vi får till många fina anfall och dominerar denna perioden både spel och målmässigt. Inför sista har vi gott hopp. Tyvärr slutar vi spela och börjar plottra. Detta utnyttjar Höllviken genom att sätta bra press på oss och trycka ner oss mot eget mål. Höllviken kommer rättvist ikapp till 3-3. Lite surt efter 40 så bra minuter. Glädjande lyfter vi oss trycker upp laget och går för ett segermål. Ett mål som kommer med ett par minuter kvar. En riktigt bra och jämn match där vår andra period gör oss till rättvisa segrare. 

Söndag och Blå match mot LB07. Detta blev en riktig överkörning. Aldrig någonsin har vi varit så tvåa på alla bollar och så chanslösa i både spel och resultat. Det tog inte 20 sekunder innan LB tagit ledningen och tyvärr fortsatte det med spel mot ett mål, tyvärr vårt. LB är riktigt riktigt duktiga, men vi gör en av våra sämre matcher någonsin. Vi har ingen rörelse, vi slår bort mängder med enkla passningar, vi missar väldigt många första touch och vi varken försvarar el anfaller tillsammans. Denna matchen glömmer vi fortast möjligt och tackat för det fina spel LB bjöd på och den vackra höstdagen. 

Augustis sista matchvecka började även den med onsdagkväll match. Denna gång mot Bk Höllviken och åter var det möjlighet för många av våra nya killar att få lite matchträning... Väldigt roligt att se att det var ett steg upp från veckan innan. Fler som vågar/vill ta för sig och ett par fina mål framåt. Vi delar matchen med våra grannar efter att både vi och Höllviken gjort mål precis i slutet... Dock väldigt väldigt nära för 4 av våra spelare att för första gången sjunga vår segersång..

En segersång som annars ekade under lördagens båda matcher. Först ut var hemmamatch mot Malmö FF på en härlig morgonblöt gräsmatta. MFF har i första perioden mycket boll men vi försvarar oss väldigt bra och släpper inte till någon målchans, förutom en frispark som de skjuter i mål. Med bollen är vi slarviga. Vi får inte riktigt till spelet och stressar oss famåt i banan med resultatet att vi får jaga mycket boll i onödan. Vi går ändå till första vilan med en stabil 2måls ledning... Andra perioden blir den första lik. MFF med mycket boll. Vi ligger lite lågt och är slarviga när tillfälle ges, för det gör det ofta, att ställa om och behålla bollen i laget. MFF vinner rättvist denna period, när vi två gånger om står lite och sover när de byter kant... Lika inför tredje.. Nu höjer vi oss lite. Lite bättre med boll och framförallt lite mer agressiva. Detta gör att vi vinner sista perioden med två bollar och går segrande ur en tempostark fight, 5-3 och sång över IP
Eftermiddagen spenderade vi i Oxie. En del killar behövde dubblera pga några återbud och sista bollkalleuppgiften... Vi börjar bra. Lånar knappt ut bollen första 10minuterna. Tyvärr gör vi inte mål utan Oxie tar ledningen på en kontring där vi inte vinner våra dueller... Detta slår inte ner oss utan vi kvitterar, tar ledningen och utökar innan halvleken är slut.. I andra fortsäter vi spela bra. Lugnt och fint och håller bollen inom laget. Väntar på rätt läge och slår många fina passningar. Vinner perioden med 4 bollar. Sista är den andra lik och vi maler på, spelar bra och Oxie får jobba för att låna bollen. Över 60minuter en bra match och vi tränar vidare på att spela så här bra passningsspel även när tempot är väldigt mycket högre...11-1 och sången fick eka även i Oxie  


Nyhetsarkiv
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
September 2019-09-07 16:14
Augusti2019-08-16 21:01
Eskilscupen 2019-08-05 00:43
Cuper i Danmark2019-06-09 19:50
Juni2019-06-08 16:30
Falkenberg Minicup2019-05-31 22:04
Maj2019-05-01 20:10
April2019-04-15 12:30
Mars2019-03-09 14:04
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL