Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

Oktober
2019-10-05 22:13

Oktober startar med en bra träningsvecka och tre matcher. Först ut är kvällsmatch mot Skanör och åter möjlighet för många av våra nya att få träna på matchspel. Matchen är under de första 50 minuterna ganska jämn även om Skanör ganska tidigt hamnar i ett målmässigt övertag. Vi kämpar på bra, men spelmässigt är det lite sämre än de föregående två veckornas kvällsmatcher. Vi tappar mycket boll och får jaga mer än vad vi skulle behövt. Detta visar sig tydligt sista 10 då Skanör är mycket starkare och smäller in ett par bollar som gör att de målmässigt vinner med några bollar för mycket.

 Lördag och möjlighet till snabb revansch mot Skanör. Vi hoppas på en bra match där vi tar med veckans träning in i match samtidigt som vi sätter stopp för Skanörs effektiva spel. Tyvärr så går det sådär med båda sakerna. Det som var så naturligt i våras är helt plötsligt så svårt. Tappad boll, omställning och mål i baken och underläge. Vi lyfter spelet, spelar okej mellan straffområdena men har förbannat svårt att sätta upp vår kompis i bra läge och när v iväl gör det får vi inte bollen i mål… Andra perioden hinner knappt börja innan vi tappar boll på mittplan, dåligt hemjobb och 0-2… Vi lyfter oss och reducerar… Nya möjligheter att trycka in bollen ger bara slarviga mottagningar, målvaktsräddningar och stolpträffar.. Ett nytt bolltapp i slutet av andra och en passning, ett skott och 1-3… Ny uppförsbacke.. Tredje perioden är de andra lika.. Vi når tyvärr inga större spelmässiga höjder i denna perioden heller utan den slutar mållös.

 Söndag och LB07 på besök. Samma visa, slarvigt, missade mottagningar, missade chanser och i en målsnål match gör LB ett mål mer än oss. Vi kämpar, vi är frustrerade och vill så gärna få det att lossna. Fortsätter vi bara höja nivån på träningarna, kämpar vidare och lägger mer fokus på vad vi kan påverka kommer det bli bra igen.. Vi kämpar vidare mot bättre tider och nya chanser nästa vecka


Ny vecka, 3 nya matchträningar. Först ut kvällsmatch mot FcT och ännu nyttig matchträning för många av våra nys killar. Första 30minuterna är riktigt bra. Vi spelar väldigt fint och är klart bättre än motståndet. Tyvärr har vi riktigt svårt att få bollen över mållinjen och trots en bra övertag är vi bara ett upp efter halva matchen. När FcT sedan kvitterar är det som luften går ur och att vi inte riktigt orkar ta oss tillbaka utan FcT tar över mer och mer. Tyvärr släpper vi ett par mål till och FcT vinner. Trots allt vår bästa match av de fyra kvällarna mot ett Motstånd med väldigt väldigt mycket mer matcherfarenhet än oss. Bra insats trots allt. 

Lördag och match mot ny bekantskap, Höörs IS. Vi startar jättebra. Många fina anfall och efter halva matchen står det 4-0 och det känns hur fint, bra och säkert dom helst. Tyvärr händer något med spelet. Höör släpps in i matchen genom ett par enkla mål och i början av 3:e perioden är det plötsligt 4-4. Vi tar nya tag. Smäller in ett bra skott och en fin hörna för att sedan släppa in ett nytt mål och göra det onödigt spännande. Dock får vi avsluta med matchen sista mål och vinner rättvist. Vi spelar bra mellan de båda straffområdena men slarvar i och runt de båda genom att inte vara tillräckligt på tå. 

Söndag och höstens sista seriematch, mot Klagshamn. Vi gör utan tvekan vår spelmässigt bästa match på länge trots en svag start. Klagshamn tar utan större ansträngning ganska snabbt ledningen med två bollar då vi kollektivt står på hälarna och sover. Efter detta är det 50 minuter konstant tryck mot Klagshamns mål. Träffar vi inte stolpen/ribban står deras mycket duktiga målvakt vägen. Vi gör allt rätt utom det viktigaste, vi får bara två av 15 riktigt bra chanser över mållinjen. Sista fem minuterna kommer Klagshamn starkt tillbaka och tar också ledningen på ett mål deras anfallare inte vet om att han gör, men han tar nog gärna den röda kinden för att se bollen retsamt lugnt rulla över mållinjen. Hur är det möjligt att ligga under när vi borde vara flera mål upp?? Trots hängande huvud jagar vi fram en hörna som vi knoppar in. Hade detta varit i våras hade vi gjort väldigt många fler mål, men vi är inte riktigt där när bollen ska sättas över mållinjen och ett starkt kämpande Klagshamn är nog ganska nöjda över att kryssa matchen. 

Tredje matchen på kort tid mot Klagshamn. Vi har redan från start bestämt oss för idag ska vi spela bra. Högt tempo, bra fart och fint spel leder oss fram till många chanser och 2 fina mål. Andra perioden fortsätter likt den första. Stabilt bakåt och bra framåt. Vi gör tre mål till innan vi slappnar av och bjuder Klagshamn på lite läge. Sista perioden går lite mer i vågor, vi gör bra och mindre bra saker. Helheten är väldigt bra och vi går ifrån med mungiporna uppåt och 6 plusmål. 


Serierna är slut och cuperna tar vid. Först ut nya Trelleborgs cupen. Fyra matcher där vi börjar mot FcT och gör en bra match som vi vinner med ett par mål. Nästa motstånd är TFF. Lite jämnare men även här är vi det bättre laget. Tyvärr skapas det lite spänning på slutet då TFF får reducerar, men vi håller undan och vinner. Mellan match två och tre skickar vi hem tre spelare och hälsar tre nya välkomna. Höllviken står på tur och även här är vi det bättre laget och drar rättvist det längsta strået. Fjärde och sista matchen mot Veberöd. Det var ett tag sedan vi mötte dem och nu är bensinen slut och vi avslutar dagen med en förlust och tackar TFF för inbjudan till turneringen. 

På söndagen var det tid för vår egna Höstcup. 9 riktigt duktiga lag från södra Sverige var inbjudna att spela vars fem matcher. Får vår del var Ängelholm först ut. En väldigt svängig match där vi, något partiskt, är det mycket bättre laget. Vi spelar riktigt bra anfallsfotboll och gör fem fina mål. Tyvärr glömmer vi försvara och släpper även på ett väldigt snöpligt sätt in fem mål bakåt. Vi kryssar matchen. Match två är mot FcT. Vi börjar svagt. Hamnar i underläge men vaknar efter fem minuter och äger resten av matchen. Tyvärr har vi extremt svårt att göra mål och lyckas bara överlista deras duktiga målvakt en gång. Gör man inte mål framåt åker man såklart på ett skitmål bakåt och tyvärr en uddamålsförlust. Tilläggas till denna match kan att undertecknad aldrig sett en 11åring kasta en fotboll över 30 meter, ruskiga utkast av deras målvakt och eftersom vi inte försvarar, så kunde deras anfallare få många fria kontringsläge. Även här gör vi en bra match och förtjänar mycket mer. Match tre mot Kalmar FF. Vi startar riktigt sömnigt. Hamnar snabbt i 2måls underläge. Får en billig straff efter 10minuter och resten av matchen är det spel mot ett mål även om KFF får lite kontringar så är matchen vår och vi skapar mängder med chanser men ibland vill inte bollen över mållinjen. Vi gör en bra match men ny uddamåls torsk. Match fyra mot Öster glömmer vi. Bensinen var slut efter tufft schema. Öster vinner rättvist med ett par bollar. Lite längre vila, lunch och upp på hästen igen. Avslutning mot Halmstad BK. Dax att vinna en match. Vi spräcker 0:an genom att nicka in en hörna. Dundrar in tvåan och sätter en straffspark till 3-0. Härlig avslutning på en riktigt bra fotbollsdag på hemmaplan.


Ny helg, nya cuper. Lördag och tur till Landskrona och matcher mot fyra nya bekantskaper. Först ut Svalöv. Redan från start är vi överlägsna. Sätter bra press och hinner missa en del chanser innan det är proppen ur och vi gör 12 mål. Andra matchen mot Ik Wormo är spelmässigt lite jämnare men även här är vi både två och tre klasser bättre. 11 fina mål hinner vi göra i denna match. Tredje matchen är den överlägset bästa, både från oss och i form av motstånd, Qviding. Vi spelar snabbt, smart och har bra rörelse. När domaren blåser av är det en riktigt fin 9-1 seger. Sist ut var match mot värden Landskrona. Lördagkväll regn och tomt på bensin? Nix, idag körde vi hela vägen ut och dunkar in 9 nya mål. Med 45-3 i målskillnad och bra spel lämnar vi Landskrona. 

Söndag och trevliga Pågacupen i Staffanstorp. Första matchen och chans till revansch för förra helgens torsk mot Veberöd. Vi gör mycket bra och är det bättre laget men lyckas inte få bollen över mållinjen. 0-0 slutar matchen. Andra matchen mot Fortuna är en mindre bra match och slutar med en 2-4 förlust. Glädjande viker vi inte ner oss utan hoppar upp på hästen igen och avslutar med två bra matcher och vinster mot FcT och världen Staffanstorp, 3-2 och 3-0. Vi tackar Staffanstorp för en trevlig cup. 
Nyhetsarkiv
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
September 2019-09-07 16:14
Augusti2019-08-16 21:01
Eskilscupen 2019-08-05 00:43
Cuper i Danmark2019-06-09 19:50
Juni2019-06-08 16:30
Falkenberg Minicup2019-05-31 22:04
Maj2019-05-01 20:10
April2019-04-15 12:30
Mars2019-03-09 14:04
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL