Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

Mars
2020-03-01 16:20
Vasaloppssöndagen bjöd på två hemmamatcher på Östran. Husie och Klagshamn. 
Matchen mot Husie var väldigt mycket upp och ner. Husie tar tag i matchen gör rättvist första målet. Vi kommer in i matchen och gör tre raka mål innan Husie vänder på steken igen och vi följer varandra fram till slutet då Husie avgör med två raka. 
Matchen mot Klagshamn var fullt godkänd. Vi kan absolut öka rörelsen utan boll och vara mer på tå men över 60 minuter är vi spel och chansmässigts helt överlägsna. Vi spelar oss till många läge och släpper i princip bra till målchanser då vi slarvar. Resultatmässigt var det jämt men vi avgör med tre raka i sista perioden och vinner väldigt rättvist. På något sätt känner man med Klagshamn som vi fått 6straffar mot på två matcher men 5 av dem har ivf varit väldigt klara, den sista lite tveksam men helt ok om domaren tar för det som hände efter duellen å andra sidan hade målis varit värd en signal för duellen 
Dubbelmöte med Husie startade andra helgen i mars. Första matchen var en konstig historia. Vi började slött och var inte speciellt på tå. Vi har ändå ganska lätt för att spela oss fram till chanser. Vi gör två snabba mål för att sedan mest försvara oss. Vi släpper inte till jättemånga chanser över 60 minuter men har i långa stunder ett mindre bra eget spel. Vi håller dock undan och vinner med 2-1. 
Match två är lite lättare att se tillbaka på. Vi spelar avvaktande i period 1 och Husie leder rättvist när vi tar paus. Därefter gör vi 30 riktigt bra minuter och sätter tre raka. Sista 10 kommer Husie tillbaka igen. De utnyttjar två tveksamheter och kvitterar. Matchen slutar rättvist 3-3. 
Söndag och sista hemmamatchen i Landoras Vinterserie mot IK Wormo. Ett Wormo som spelade/var betydligt bättre än när vi möttes innan jul. I första halvlek är det spelmässigt ganska jämnt även om det är vi som har mest boll och skapar mest chanser. Vi gör också två fina mål. Andra börjar lite slött och vi är inte vakna när Wormo får chansen att reducera. Vi vaknar av detta och sätter in en extra växel. Idag får vi både fart på ben och boll och då är vi väldigt svåra att stoppa. När 60 minuter gått har vi totaltsätt varit överlägsna både i mål, 9-1, och spel. Bra insats och rolig läsning på Wormos hemsida
Helg i mitten av mars och det borde svar fullrulle med fotboll, men tyvärr är det lite upp och ner. Lördagsmatchen och den sista i Landoras Vinterserie blev inställd så även avslutningen av densamma nästa helg. Summering av den serien är väl att vi spelar väldigt bra när vi får tid på oss. 6 klara vinster och ett kryss. 
Söndag och lite bättre motstånd i form av LB 07 B. Lite snabbare, rappare och hungrigare motståndare och helt plötsligt är det svårt att få till spelet. Vi tappar mycket boll, vi gömmer oss och vill inte ha bollen i samma utsträckning när motståndet är tuffare som vi vill mot ”lite sämre lag”. Detta måste vi bli bättre på och ta för oss istället för att backa undan. Vilja ha boll istället för att gömma oss. 
Matchen i sig är annars en jämn historia. Vi skapar i första perioden en hel del läge, men har förtvivlat svårt att få tryck i avsluten och få bollen att orka över mållinjen. Precis innan paus tar LB ledningen. Ett jätteinkast, ett steg ifrån motståndaren istället för upp i ryggen och 0-1. Andra perioden börjar med en ny halvhjärtad duell i närheten av vårt mål och boff, 0-2. Vi hämtar oss, sätter 1-2 på en styrning och gör 2-2 genom ett fint anfall. Lika inför sista. Tyvärr går vi ner oss igen. Ännu ett jätteinkast som vi kommer fel till och ny uppförsbacke. Lite mer vilja nu och ett par vunna dueller, lite mer löpningar och vips har vi gjort två bra mål. Tyvärr slappnar vi av igen. Slarvar med sista passen, tappar press, går halvhjärtat in i duell och vips har LB snyggt kvitterar. 4-4 och slut. Trist att vi inte kommer upp i nivå i dagens match och varför har vi respekt för motståndet?? In och kör bara. Utan full vilja får vi inte igång vårt spel och det måste vi visa även om det är tuffare tag och bättre motstånd. 
Då fick vi äntligen till vår match mot Österlens FF. Efter många flyttar av datum och spelplatser hittade vi en torsdag i mars inomhus i Skurups fina hall. Matchen blev jättekonstig med två helt olika ansikte men att vara bäst på slutet är lite av vår melodi även om vi har högre förhoppningar på starten av matcherna.
Österlen är ett väldigt bollskickligt lag. Detta fick vi känna på i 40 minuter. Vi låg långt ifrån våra motståndare och fick knappt låna bollen och när vi hade den passade vi mest fel. Österlen hade också rättvist ledningen med 3-0 efter 40 minuter. Vi konstaterade mellan 2:a och 3:e perioden att vi var tvungna att göra någonting och vi valde att byta spelsätt. Från det gamla invanda till något nytt. Detta nya tog killarna till sig direkt och vi började hjälpas åt. Vi fick ett övertag på den centrala delen av planen och kunde både spela bort deras höga press och spela oss fram till massvis av bra anfall, chanser och fina mål... När sista perioden var slut hade vi gjort fem mål och Österlen knappt lånat bollen... Bra jobbat och snabbt uppfattat med det nya...
Ny helg och dubbelmöte med Veberöd. Fint väder och ett helt okej spel i båda matcherna. 
I första matchen lite tvärt om torsdagens match. Dvs två bra perioder med gamla spelsättet och en minsta bra med nya. Likt vanligt började vi slött men efter 10 minuter tar vi tag i matchen. Spelar bra fotboll och låter inte Veberöd få till något spel. Vi gör i mitt perioden tre fina mål. Tredje perioden blir lite avvaktande men vi svarar bra varje gång vi får ett mål mot oss och räknar hem 6-3 när matchen är slut. 
Dagens andra match är lite mer berg och dalbana. Gör en fin första period. Spelar oss fint fram till två fina mål. Andra perioden är sämre. Lite rörelse och Veberöd tar sig in i matchen och får göra tre mål. Vi gör själv två mål i perioden, det andra kommer precis innan periodens slut. Det ger oss lite energi och i sista perioden är vi överlägsna igen och sätter tre nya baljor. Denna match räknar vi till 7-3 när vi är färdiga. 
Sista helgen i mars börjar med avslutning i en av Skånes VM serier mot Fc Bellevue. Vi testar 60 minuter med nya spelsättet och för några är det första gången. Första perioden är ok. Vi gör ett fint mål och släpper in ett billigt där vi åter faller på dålig beslutsamhet och kommunikation. Andra perioden är riktigt bra, trots att vi direkt efter vårt andra mål släpper in ett nytt slarvmål. Hela laget måste bli bättre runt planens båda straffområde, då slipper vi många baklängesmål och kommer göra ännu fler egna mål. Efter detta är resten av perioden spel mot ett mål och matchen är resultatmässigt färdig inför period 3. Tredje perioden blir därför tyvärr lite avslagen och vi blandar och ger ganska friskt i vårt spel. När det är slut har vi gjort nog gjort ivf 7 och släppt in 2. 
Då avslutar vi mars månad med dubbelmöte hemma på Vanningen mot Skanör och Falsterbo. Först ut var en 9-manna match. Då det var vår första lånade vi in tre stycken 07:or. Vi började lite nervöst och fick inte riktigt igång spelet. Skanör pressade ner oss och vi fick mest jaga. Dock växte vi in i matchen och började få tag på bollen. Precis innan första paus tilldelades vi en straff som vi säkert förvaltar. Andra halvlek hann precis börja innan vi snappade upp en lös bakåtpassning och helt plötsligt stod det 2-0. Vi växte av detta och resten av matchen är jämn. Vi försvarar oss väldigt bra. Blir tyvärr lite många korta anfall och vi har svårt att vila med boll men det är ändå vi som skapar flest målchanser över matchens fyra perioder. Skanör får in en reducering när det återstår ett par minuter och skapar lite nerv men vi gör ganska snabbt ett tredje mål när vi snappar upp ett litet missförstånd. Vi har mycket att jobba på men vi glädjer oss över 3-1 och att vi är obesegrade i 9-manna 🥳🥳
Andra matchen är också den en jämn historia. Vi kör första halvan på nya sätter. Försöker spela oss framåt men det kräver ett hästjobb av våra yttrar att orka följande upp i varje anfall. Detta märks i andra perioden då vi känns trötta. Skanör gör tre raka mål och inför sista är det spel och humörmässigt uppförsbacke men skam den som ger sig. Vi tar tag i sakerna. Lyfter spelet och gör själv tre raka innan Skanör får sista ordet med en kvittering. Matchen slutar rättvist 4-4 efter att båda lagen blandar höga berg och djupa dalar under de 60 minuterna. Vi tackar Mars månad och ser fram emot en trevlig april 

Nyhetsarkiv
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
September 2019-09-07 16:14
Augusti2019-08-16 21:01
Eskilscupen 2019-08-05 00:43
Cuper i Danmark2019-06-09 19:50
Juni2019-06-08 16:30
Falkenberg Minicup2019-05-31 22:04
Maj2019-05-01 20:10
April2019-04-15 12:30
Mars2019-03-09 14:04
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL