Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

Juni & Juli
2020-06-07 17:59
Två matcher första helgen i juni. Borta mot duktiga Österlens FF och duktiga LB07B. Två på förhand tuffa och roliga matcher. 
Efter 1,5h bilresa kom vi fram till natursköna Skillinge ip för match mot Österlens FF. Då Österlen är en liten trupp har de spelare som är stora och någon som är lite mindre. I matchens inledning hade vi på tok för mycket respekt för de först nämnda. De fick för mycket utrymme och tog fint tag i spelet. Efter en liten stund kom vi in i det och lyfte oss spelmässigt. Stod rätt i positionerna och tog oss fram bra i banan. Vi gör också, om än lite turligt första målet. Nöjda med period ett går vi in och gör en väldigt bra andra period. Skapar många chanser och släpper inte till något alls bakåt. Tyvärr gör vi bara ett mål och har ”bara” 2-0 inför sista. Senast vi mötte ÖFF var tredje perioden helt vår, nu är sista spelmässigt jämn och ett målmässigt fyrverkeri. ÖFF går ut hårt och hittar snabbt en reducering, fint mål, vi kontrar ganska snabbt på detta och är åter två upp. ÖFF reducerar igen och vi gör ett nytt mål. Leder med två inför sista 10. På något sätt tappar vi sedan och låter ÖFF väldigt enkelt göra två nya mål, straff och nicka in frispark då vi var jättefel i markeringen. Vi repar mod inför sista minuterna och sätter 5-4 med ett par minuter kvar, segermålet? Borde varit. Vi har full kontroll och kommer till både ett och två avslut, men så kommer en sista långspark, en missad rensning, flipper spel, felplacering och vips har ÖFF kvitterat. Ett lag jublar, ett deppar och någonstans i detta konstaterar vi att det var en väldigt bra och intensiv match. 
Söndag och LB07. Åter ett väldigt bollskickliga lag. LB börjar bäst. Spelar runt och bort oss de första 7-8 minuterna men efter de tagit ledningen, på ett olyckligt sätt, så tar vi över fullständigt. Med bra vilja och hårt jobb kommer man långt. Innan perioden är slut har vi ett äkta hat-trick och ett väldigt vackert tredje mål där flera spelare är involverade och avslutet kan rullas i tomt mål. Ett riktigt lag mål. Vi börjar sedan andra perioden bra. Jobbar oss till en straff, som vi sätter snyggt, fortsätter äga matchen och hittar både ett 5:e, 6:e och 7:e mål. Inför sista leder vi med 5 bollar. Starten av tredje är också bra. Vi har full kontroll. Gör två nya baljor för att de sista 10 ge tillbaka initiativet till LB som utan att komma till något bra läge knappt lånar ut bollen. Hur som, matchen sammanfattas till 9-2 och riktigt bra mellan minut 10 och 50. Bra jobbat 👍 
Fredag, skolavslutning. Lördag och söndag dubbelmöte med TFF. Lördagens match börjar hafsigt och slafsigt. Inte mycket till eget spel och TFF är inte bättre. Mer el mindre kliniskt fritt på målchanser de första 19 minuterna och 55 sekunderna. Perioden avslutas dock med att vi har ett bra läge som vi inte omsätter. 
Period två börjar genast mycket bättre. Vi får tag på bollen, får ner den på marken och får fler spelare delaktiga och villiga att få boll. Ganska snabbt kommer både 1 och 2 mål. Kanske känner vi oss nöjda, går ner lite, missar i duell och positions spelet och TFF får göra ett lite slumpartat mål. Vi höjer oss igen. Lyfter oss och ganska snabbt har vi satt ett tredje. Betydligt bättre 20 minuter än de första. Tredje perioden och åter medvind. Vi startar bra men kommer av oss och låter TFF än en gång reducera lite väl enkelt. Vi tar inte riktigt duellspelet heller vi detta baklängesmål. Dock får det oss att sedan göra en riktigt bra avslutning. Ett par läckra mål som kommer av bra fart i spelet och fina sista passningar. Vi avslutar med 6 raka mål, kunde varit något till, och flaggan är i topp nu när Röd serie avslutades. 
Då blå serie avslutas först på onsdag, klämde vi in en träningsmatch och dubbelmöte med TFF. Ny gräsmatch, vilket är skrämmande ovanligt för dagens barn. Vi börjar bra och har ett fint övertag men har tyvärr svårt att i värmen hålla uppe tempot. TFF kryper närmare i både spel och resultat men med minuter kvar sätter vi spiken i kistan och får jubla även denna dag. Bra jobbat killar 
Vårens sista seriematch var ett på förhand hett derby mot SfIf. Nu blev matchen mer av semesterkaraktär då det var första veckan på sommarlovet och ett härligt sommarväder. Våra motståndare backade hem och väntade på att vi skulle anfalla men då vi körde de två första perioderna utan rörelse så blev matchen därefter, ganska slö och med väldigt mycket felpass från båda lagen. Först i tredje perioden växlade vi upp lite och smällde in ett antal mål. Vi vinner med 6-1 i en match som rent spelmässigt inte går till historien men resultatet var rättvist för vi var ändå det bättre laget. Nu tar vi lov från serierna och avslutar till hösten med vår sista 7-manna serie.  
Efterbehandling härlig avslutning avslutade vi vårens matchspel med en träningsmatch mot Torns if. Ett lag vi aldrig mött mer än vid enstaka cupmatcher. 
Vi börjar darrigt. Ett par enkla bolltapp som vi skyller på den starka vinden. Efter ca 5 minuter tar vi tag i matchen. Spelar en riktigt bra och snabb fotboll. Fyller på med mycket folk och tar oss en ganska rak väg mot mål. Det resulterar också i fyra fina mål. Tyvärr går vi sedan ner oss igen de sista minuterna innan första paus. Tyvärr behövs det inte så mycket för att Torn skall utnyttja vår bekvämlighet och får in en reducering precis innan paus. Med 4-1 i ryggen går vi in i andra perioden. Även här börjar vi lite svagt för att sedan växla upp. Vi gör ett väldigt vackert 6:e mål. Bollen går som på en tråd från genom alla lagdelar för att spelas snett inåt bakåt och avslutas på ett för anfallet värdigt sätt. Vi fortsätter trumma på och gör även ett sjunde mål. Sedan går vi tyvärr ner oss igen. Slarvar i avsluten, åker på lite kontringar, tar fel beslut och jobbar inte hem ordentligt. Periodens sista mål blir därför Torns.
Tredje perioden är lite jämnare. Inga riktigt höga berg men heller inga djupa dalar. Vi kör på i lagom takt och sätter periodens ända mål på slutet. Vi gör på det stora hela en riktigt bra match även om vi slarvar en del när vi skall sätta bollen i nät och tappar samtliga baklängesmål pga lite för bekvämt agerande i och runt eget straffområde... Vi går ändå till sommarlov nöjda med en bra match i ryggen som slutade med en 8-3 vinst mot ett duktigt Torn. Bra jobbat och trevlig sommar


Nyhetsarkiv
September2020-09-08 10:43
Augusti2020-08-14 10:03
Juni & Juli2020-06-07 17:59
Maj2020-05-02 15:19
April2020-04-25 12:55
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL