Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

September
2020-09-08 10:43
Månadens första fredagskväll match och het drabbning mot duktiga LB07b. Tyvärr lite mycket sjukdom/skador och ett sent återbud gör att vi måste spela matchen med bara en avbytare. Detta och att vi åter skall testa köra matchen med två wingar co två centrala mittfältare gör att vi ser med spänning fram emot drabbningen. Det blir en 60 minuter hård och jämn match. Båda lagen bjuder på fin fotboll och har sina perioder i matchen. Tyvärr lyckas vi bara göra två mål i första perioden men å andra sidan gör LB bara ett och det precis i början av tredje. Vi kämpar otroligt över hela planen, försöker spela oss fram i banan och lyckas komma till väldigt många målchanser utan att sätta pricken över i:et. Vi har bakåt bra koll på det mesta Lb skapar även om de ändå får en och annan bra målchans.. En fin match av båda lagen där vi drar längsta strået och vinner med 2-1
Söndag och ny match i blå serie, denna gång derby mot Sfif. Ett derby som likt det i vårens serie saknar den där riktiga farten. Positivt är att vi hela tiden försöker ha en tanke i vårt spel men idag saknas det tempo. Vi är i ledning under hela matchen men SfIf hittar tillslut en kvittering och matchen slutat 5-5. 
Ny fredags match för röd serie.  I mot Kulladal och i elljus, hösten börjar närma sig. Vi har de senaste gångerna varit ganska överlägsna Kulladal men idag bjuder de på ett väldigt bra och snabbt spelande Och ger oss en riktigt fin och tuff fight. Vi börjar bra. Tar oss fint fram på kanterna och gör även första målet. Tyvärr knoppar motståndet in en hörna till 1-1 innan första perioden är slut. Vi börjar bra även i period två, skapar många fina chanser men bollen vill inte in förrän vi får till ett riktigt fint långskott. Tyvärr händer samma i denna som i första perioden. Kulladal kvitterar precis på slutet. Ett litet onödigt bolltapp på fint läge sätter oss i lika resultat inför sista. I sista tar KFF ledningen genom en riktig bomb. Vi förvarar likt MFF, genom att inte komma upp på skytten. Glädjande får detta oss att växla upp ännu en växel. Vi kvitterar och med ca 10 minuter kvar leder vi igen, 4-3. De sista 10 minuterna har vi extremt bra koll och låter inte KFF komma till några chanser utan sätter själva både ett 5:e och 6:e mål. Bra fight av alla inblandade och en fin 6-3 seger. 
Söndag och blå serie. Match mot Lb07L, som vi sällan möter. En jämn och bra match där vi tyvärr kör ännu en julaftons lek till motståndet. Vi tar snyggt ledningen med 1-0. Bra pass, bra löpning och fint avslut. Därefter bestämmer vi oss för att bjuda på två enkla mål, innan vi med ännu en bra pass, fin löpning och kallt avslut går till paus med 2-2. Även andra perioden är jämn. Vi har båda lagen våra läge men tyvärr gör vi dagens tredje bjudning. Istället för att slå in bollen på få tillslag tar vi för god tid på oss, träffar deras pressande kille och vips friläge från långt in på egen planhalva. Inför sista har vi ändå gott hopp. Startar bra. Hittar tre-fyra bra läge innan vi åter går bort oss och släpper motståndet på in istället för utsidan, 2-4. Tyvärr hämtar vi oss inte från detta och matchen slutar 2-5. 
Detta är en match som vi lika gärna kunde vunnit, men då måste alla ge sitt yttersta. Vi kan inte ha någon som springer, springer och springer lite till och andra som vara står och väntar. Då blir det tyvärr att orken tryter på slutet och vi inte får den framgång I resultatet som vi ibland ändå önskar och förtjänar. Nya tag nästa helg mot Oxie. 
Ny fredag, tredje i rad för röd serie, och ny seger. Nu mot ny bekantskap i FF Atletiko. Trots målmässigt kross, 8-0, så var det den svagaste fredagsmatchen. Vi börjar segt och hittar varken spel el tempo. Trots det hittar vi många bra läge men bollen vill inte in förrän i precis sista minuten då vi får och drar in en frispark precis utanför straffområdet. Vi är inte nöjda med första perioden och visar det med besked första 10 i andra. Vi tilldöms en straff som vi säkert förvaltar och hittar ytterligare två mål, fint skott och en läcker framspelning med snyggt volleyskott som avslutning. Tyvärr slutar. I sedan spela och släpet in motståndet lite i matchen. Efter två perioder är det ändå en klar 4-0 ledning. I sista är det inget snack. Vi kör tio nya bra minutrar. Gör två hörnmål och får äntligen utdelning på två friläge. Allt som allt en okej match. Tyvärr har vi svårt att ta med oss träningen in i match utan är för mycket för att jaga ännu fler mål. Idag hade det varit en perfekt match för att i match få träna på det spel vi jobbar på i veckorna men det kommer förhoppningsvis. 8-0 slutar det och vi kan konstatera att vi spelat väldigt bra på fredagkvällar 

Nyhetsarkiv
September2020-09-08 10:43
Augusti2020-08-14 10:03
Juni & Juli2020-06-07 17:59
Maj2020-05-02 15:19
April2020-04-25 12:55
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL