Referat: Vellinge IF - Lilla Torg FF
A-plans debut
2021-08-25 11:31

Ny seriematch och denna gång väntade spel på vår fantstiskt fina A-plan.

Våra motståndare, Lilla Torg, mötte vi i en träningsmatch på våren. Den gången blev det förlust med 2-1 så vi visste att det skulle bli en tuff match.

Med två raka förluster i bagaget var det viktigt att hitta ny energi och komma ut till matchen med känslan av att vi kan vinna. Vi pratade om vikten av att våga fylla på, vara kompakta i vårt försvarsspel och ta vara på chanserna som kommer.

Inramningen var bästa tänkbara där klubbens tjejlag var samlade och gav oss en härlig inramning. Solen strålade och de yttre förutsättningarna var optimala.

Vi inleder matchen väldigt bra. Tar kommandot och hittar kombinationer i vårt passningsspel samtidigt som vi sätter bra press på våra motståndare. Vi lyckas skapa någon halvchans men inget riktigt 100% läge. Efter halva halvleken blåser domaren av för vätskepaus. Denna paus gynnade inte oss...

Kort efter denna paus fick Lilla Torg en frispark på kanten. Både lagen har mycket spelare i straffområdet och när vår målvakt ska gå ut och fånga bollen blir det olyckligt en kollision och bollen går i mål. Ingen åtgärd från domaren utan 0-1 är ett faktum.

Vi etablerar ny kraft och vinner lite dueller och får frisparkar på offensiv planhalva. Efter en frispark åker bollen som flipper innan den når Linneas vänsterfot och vilket avslut! Bollen letar sig nästan hela vägen upp i krysset och vi har fått 1-1!

Efter kvitteringen blir det lite mer ställningskrig och matchen böljar fram och tillbaka. Vi drar på oss en frispark ungefär mitt på egen planhalva. Vi har spelare som står nära bollen och förhindra ett snabbt skott eller spel. Domaren ber vår spelare att backa och i detta moment skjuter Lilla Torgs spelare in bollen i mål. 1-2 och ganska högljuda protester eftersom ny signal från domaren uteblev.

Vårt missnöje tog kraften ur spelet och vi kom av oss i vårt spel. 1-2 underläge i paus.

I pausen samlade vi ihop oss igen. Diskuterade vad vi skulle göra annorlunda eller bättre, några byte och sen var vi redo att gå ut och försöka vända denna matchen!

Precis i upptakten på andra halvlek är vi lite hafsiga i ett omställningsläge vilket gör att Lilla Torg istället kan kontra på oss. Lilla Torgs för dagen bästa spelare driver med hög fart genom vårt försvar och placerar bollen i mål. 1-3 och verkligen rejäl uppförsbacke.

Inte läge att tycka synd om oss själva! Dags att trycka gasen i botten.

Vi förlägger nu spelet på våra motståndares planhalva och etablerar ett bra tryck. Vi pressar, vi vinner dueller och vi försöker skapa läge. Lilla Torg är stabila och försvarar sig bra. Efter knappt 60 min spelade får vi ett läge på vår högersida där Linn utmanar och är på väg igenom men stoppas av ett utsträckt ben. Straff!

Felica stegar fram och sätter säkert 2-3! Vi har kontakt igen!

Vi gör små justeringar i våra positioner för att kunna hålla ett högt tryck hela tiden.
Ett flertal halvchanser men också flera hörnor skapar vi under ganska kort tid. På en av dessa hörnorna från Matilda så når Felicia högst och lobbnickar in 3-3! Vild glädje!

20 min kvar och vi behåller vårt tryck och försöker gå för seger.

Det blir en halvt desperat jakt på ett segermål men vi lyckas aldrig forcera Lilla Torg.

Matchen slutar 3-3!

Vi vill passa på att tacka ALA som kom och stöttade oss. Underbart att ha ert stöd genom hela matchen!

På söndag åker vi till Södra Sandby för ny match!