Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

November
2019-11-02 13:08

Movember och start med 7manna inomhus i Skurups fina hall... 4 matcher stod på programmet denna tidiga lördagsmorgon och eftersom de bara är 13 minuter långa gällde det att vara med i matchen direkt... Först ut Österlens FF. Ett lag vi alltid, på ett konstigt sätt då de är väldigt duktiga, har haft ganska lätt att möte. Även i denna match tar vi kontroll och gör rättvist första målet. Trycker på och skapar någon chans till men med ett par minuter kvar så slutar vi spela. Turligt kommer inte motståndet igenom vår defensiv och dagen börjar bra. Andra matchen mot Kvarnby är helt och hållet vår, men åter igen. Gör man inga mål så kommer det ett i baken när det som minst behövs så även här. Kvarnby gör matchens ända mål trots att spelet är vårt och vi gör en bra match. Mot FcT är det nästan samma sak. Vi skapar bra chanser, men träffar inte mål, samtidigt som vi bara har ett par frisparkar från långt håll emot oss. En match vi borde vunnit, åter spelar vi bra, men bara blir noll noll.. Sista matchen och derby mot Skanör. Ganska lik vår första. Vi börjar bra. Gör två fina mål och skapar ett par ytterligare bra chanser men slutar spela ett par minuter innan slutsignalen. Skanör hinner reducera men vi håller undan och avslutar som vi börjar med en vinst....  Förutom ett stundtals väldigt bra spel tar vi med oss ett rop till kommunens politiker, bygg en inomhus hall likt den i Skurup... En plåtlåda och lite konstgräs, hur svårt kan det vara...


Efter en matchfri helg och discodans åkte vi åter sydöst. Denna gång för dubbla matcher mot Ystad IF FF. Ett lag vi inte mött mer än en gång tidigare.. Första matchen är en ojämn historia. Trots försök om två jämna matcher blir denna inte så jämn. Vi är det bättre laget under 60 minuter och målen, 16styken, trillar in lite när vi vill. Spelet fungerar bra och vi blir aldrig satta under press. Försöker hela tiden, och lyckas större delen av matchen att ha en tanke bakom varje passning... Ända plumpen var att vår målvakt fick släppa en boll förbi sig precis i slutet..     Andra matchen var betydligt jämnare och hårdare. Här kommer vi inte alls upp i nivå då Ystad stressar oss högt och hårt. Då vi inte är riktigt påkopplade spelar vi stressat och slarvigt på den lilla planen. Vi är hela tiden i målmässigt underläge och jagar mer detta än fokuserar på att vända spelet. Vi skapar en del chanser, men mer pga vilja än med skönspel. Tyvärr släpper vi också in alldeles för billiga mål genom att tappa markering och märkligt försvarsspel över hela planen, men som vanligt brukar det reda ut sig i de flesta matcher och tredje perioden visar vi lite mer vilja och frustration på rätt saker. Även om inte spelet stämmer skulle vi ivf inte förlora och ganska snabbt i tredje perioden hade vi gjort tre raka mål. Tyvärr, trots mängder med chanser, lyckades vi inte stänga matchen utan det var jämnt in i det sista. Vi vinner med 1mål och tar med och gläds med det.


Tid för Kick off i Skåne VM. Dubbla matcher både lördag och söndag skulle spelas. Tyvärr blev det lite si och så med planeringen. På lördagen spelade vi först mot ett duktigt Lb07. Vi var inte med i början och tappa snabbt ett par bollar. Period 2 och halva period 3 var sedan spelmässigt jämna men när Lb satte ett mål med halva tredje kvar gick luften ur och de vinner rättvist. Tyvärr fick vi aldrig möjlighet att ta revansch i eftermiddagsmatchen då motståndet Helsingborg City aldrig kom till spel. 

Under söndagen var det kick off i den andra SVM serien. Fc Rosengård och Fc Bellevue stod på schemat. Matchen mot FcR bjöd på fint spel. Vi tog tag i matchen från början rullade runt och skapade chanser. Efter halva matchen var det proppen ur och vi kunde på ett fint och bra sätt spela av matchen. Bra insats och en hållen 0:a bakåt vilket var extra roligt. Match 2 blev istället för FcB ett knallhårt derby mot BK Höllviken. Två lag som bjöd på intensiv och bra fotboll. Ledningen skiftade men vid ställningen 3-3 gjorde BkH ett ryck med två raka mål. Vi jobbar oss tillbaka och avslutar med ett bra tryck mot motståndarmålet med både reducering och rättvis kvittering som resultat. På 5-5 landar vi in matchen. 


Ny helg och vi avslutar November med matcher in i kaklet. Fredagkväll och nytt derby mot Höllviken. Åter en bra och jämn match. BkH tar ledningen men vi vänder med två fina mål innan perioden är slut. Andra perioden går till Höllviken. De gör två mål och har det mesta och bästa av spelet. Tredje perioden är vi tillbaka i matchen och gör väldigt mycket bra utom mål. Höllvikens målvakt agerar som en panter i målet och när han inte räddar är stolpen och ribban ivägen. Tyvärr 2-3 när matchen är slut men det skall Höllviken tacka sin duktiga målvakt för. Tack till er p09:or som var med och spelade. 

Lördag och först Landoras Vinterserie hemma i solen mot Helsingborgs if. Vi gör åter en riktigt bra insats. Killarna kämpar, strider och försöker hålla i bollen. Vi tar ledningen *3 men orkar inte hela vägen ut utan det slutar 3-3. Vi har verkligen våra chanser att sätta spiken kistan på slutet men tyvärr är inte skärpan den bästa och HIF får in en kvittering på slutet. Tyvärr är vi både i fredags och lördagsmatchen bara 1 avbytare vilket gör att vi får slita hårt. 

Under lördagen fick även några spelare chans att bryta av med lite inomhusfotboll. Åter igen tack till er från p09 som hjälpte till att fylla upp laget. 4matcher spelades, 2*Klågerup, Skegrie och Lunds BoIS. 3👍Och 1👎 Blev facit. 

Söndag och 1:advent, enligt kalendern också december men strunt i det. 

Ny Skåne VM match. Nu mot Hyllie IK. Vi startar matchen väldigt bra och kunde varit i ledningen med många många mål. Tyvärr blir det lite konstigt och ibland ett för stort straff när man är 4 mål upp. Okej att släppa in en extra spelare men då det nästan alltid blir en extra anfallare stående långt upp på plan så sabbar det ganska mycket för det bollförande laget. Precis detta händer och Hyllie tar sig tillbaka in i matchen, både spel och målmässigt. Vi är dock ändå bättre och vinner fullt rättvist med 7-5. Förstår inte vinsten och regeln med att sätta in en extra spelare. Extra spelare är bara en dålig doping som förstör mer för det andra laget än det spelmässigt hjälper det ”sämre” laget. För inte göra man väl det för resultatet??? vi räknar ju inte. 

Vi skickade under söndagen även ett lag för att på nytt bryta av med lite inomhusfotboll. 4st 08:or fick sällskap av 2st 07:or för att möta Svedala *2 och Klågerup *2 i Klågerups p07 klass. 4vinster, 14-1 i målskillnad och många skratt då speakern inte alltid satte namnet på målskytten el i värsta fall gav målet till fel spelare 😂. Allt som allt är lång, bra och rolig helg 


Nyhetsarkiv
September2020-09-08 10:43
Augusti2020-08-14 10:03
Juni & Juli2020-06-07 17:59
Maj2020-05-02 15:19
April2020-04-25 12:55
Mars2020-03-01 16:20
Februari 2020-02-01 16:58
Januari 2020-01-18 16:24
LF cup2019-12-31 14:00
December 2019-12-08 14:17
November2019-11-02 13:08
Oktober2019-10-05 22:13
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL