Damer A

West Coast Cup 2016
2016-05-11 12:53
Bronsmedaljörerna
Tidigt i höstas fick vi en inbjudan till en nystartad elitcup i Göteborg som heter West coast cup. Boende på Scandic, spel på Heden centralt i Göteborg samt utmaningen att möta bra lag lockade oss så vi antog utmaningen.

Vi åkte tåg upp på Kristi Himmelsfärdsdagen, gick en runda på avenyn på kvällen innan läggdags.

Fredag var det 2 matcher, först ut Brämhult från Borås. Här började vi matchen i ett rasande tempo och vi spelade bra men bollen ville inte in. 5 min innan paus fick vi utdelning sen hade vi bra kontroll på matchen och vi vann med 4-1.

Lite lunch sen var det dags för match 2 mot Hovås/Billdal, här fick vi till skillnad mot förra matchen utdelning omgående och vi ledde med 2-0 redan efter tio minuter.
Pga värmen (det var vaaarrmt i Göteborg denna helgen) så avtog tempot i matchen men vi kunde göra ytterliggare 2 mål och vinna med 4-0. Bra start på cupen.

Lite middag sen fick tjejerna lite fri tid på stan och det blev en del shoppande.

Lördag hade vi bara en match och den spelades mot Tölö från Kungsbacka. En jämn första halvlek där vi låg under med 1-2. I början på andra halvlek är vi inte riktigt på tårna och släppte lite enkelt upp Tölö i en 4-1 ledning. Vi rycker upp oss i slutet och reducerar till 3-4 och kvitteringen hängde i luften men vi fick se oss besegrade av Tölö.
Trots förlusten så vann vi ändå gruppen och var klara för A semifinal.

Dusch och lite vila sen blev det en runda till Liseberg.

Söndagen och slutspelsdags. Vi fick möta Jitex från Mölndal. Vi hade tittat lite på Jitex tidigare under cupen och de var ett spelande lag med fint kortpassningsspel.
Vi hade bestämt oss för att sätta hög press när de rullade i backlinjen och de var på så sätt vi tog ledning. Precis som de andra dagarna så var det varmt och tempot avtog och det kändes som att vi hade grepp om händelserna men med 1.30 kvar av matchen så slappnade vi av lite i försvarsspelet och Jitex lyckades kvittera. Direkt på avspark skapar vi en bra chans som resulterar i ett ribbskott men matchen slutar 1-1 och straffläggning väntade.
Efter att de båda lagens 5 straffläggare lagt sina straffar så var det fortfarande oavgjort.
Inte förrän i 7e straffomgången avgjordes match tyvärr till Jitex fördel.

Surt när vi var så nära en final mot AIK, det hade varit riktig kul att få mött dem, ett fantastiskt duktigt lag som bla vann Gothia cup senast. Sannolikt hade vi inte kunnat rubba dem men det hade varit otroligt inspirerande att fått mäta sig mot dem.

Nåväl, fast beslutna om att vi minsann inte skulle åka hem utan medaljer laddade vi nu för bronsmatch mot Brämhult... O som de laddade om, vi ger inte Brämhult en chans och vinner matchen med 5-0 och plockar hem bronset i cupen.

Som vanligt prickfritt uppförande av tjejerna både på och utanför planen. Ännu ett härligt fotbollsäventyr med bästa laget.