Damer A

Skåneserien Höst F 17
2017-10-26 13:32
Glada tjejer efter sista matchen mot Växjö DFF
Skåneserien Höst F 17 är avslutad och vi slutade på en 4e plats i denna knallhårda serie, vilket vi är riktigt nöjda med.
Det har varit en rolig höst med otroligt jämna och välspelade matcher, alla matcher utom 1 har slutat med 1 måls marginal på något av hållen eller slutat oavgjort.

Vi startade seriespelet mot Gothia cup vinnarna Borgeby, låt vara att de inte ställde upp med allra starkaste lag denna matchen pga de spelar Dam serie också. Vi vann med 2-1 efter att ha haft ganska bra kontroll hela matchen igenom.

Nästa match ställdes vi mot LB 07, här gör vi en supermatch och leder matchen ända fram tills 90 min då LB kvitterar på en frispark. 1-1 slutar matchen.

Efter att ha startat serien bra så kom vi nu in i en tyngre period med otroligt mycket sjukdomar. Under nästkommande 2 veckors period så var nästan alla tjejerna krassliga från och till och vi var stundtals bara 5-6 st på träningarna.

Tredje matchen ställdes vi mot Sandby/Veberöd, matchen blev en ganska sömnig historia med nästan inga målchanser på något av hållen.
Med en kvart kvar så gjorde Sandby/Veberöd matchens ända mål.

Mot Vittsjö så hade vi 5 spelare från startuppställningen borta pga sjukdom, vi fick kasta om rejält i uppställningen och gjorde efter omständigheterna en ok match. Det blev en svängig match där Vittsjö tog ledningen men där vi vände med två snabba mål.
I andra halvlek orkade vi inte stå emot och Vittsjö vände och vann matchen med 3-2.

Kristianstad DFF -02 väntade på bortaplan i nästa match och nu var äntligen alla tillbaka i träning. Vi tog ledningen med 2-0 och allt kändes bra men så slappnade vi av precis innan halvtidsvilan och Kristianstad både reducerade och kvitterade.
Andra halvlek böljade fram och tillbaka och det spelades en fin fotboll.
Kristianstad stod tillslut som segrare med 4-3, surt och förlora men vi kände att vi var på gång igen och var nöjda med prestationen.

Stärkta av den goda prestationen mot Kristianstad så tog vi oss an Kvarnby, i denna matchen var vi ganska överlägsna och kunde vinna med hela 7-0.

Rosengård på Malmö IP väntade i nästa match och återigen blev det en underhållande och svängig match där vi fick kämpa ända in i kaklet.
Många goda prestationer under matchen. Vi fick springa mycket utan boll för att stoppa Rosengårds fina spel. Vi hade pratat innan om att ligga rätt i positionerna och ställa om snabbt när vi fick läge.
Det blev en målrik match som vi vann med 5-4.

Kristianstad DFF -01 väntade på Vellinge IP i sista hemmamatchen, de första 20 minuterna var vi inte med i matchen och Kristianstad kunde göra både 1 och 2 mål innan vi vaknade till liv. Sista 25 min i första halvlek spelar vi bländande och gör 3 mål. 3-2 i paus. Andra halvlek börjar Kristianstad bäst och gör 3-3, sista 20 tar vi över och skapar mängder med målchanser men bolluslingen ville inte in och matchen slutade oavgjord 3-3.

I nästa match mötte vi Staffanstorp, lite sena återbud gjorde att vi endast hade 2 avbytare med till match men tjejerna visade god inställning matchen igenom och vi kunde vinna matchen med 2-1.

Årets sista match var bortamatch mot Växjö, bussresa upp och vi var på plats i god tid. Matchen påminde en hel del om Kristianstad matchen, vi var inte alls med när domaren blåste igång matchen och Växjö spelade ut oss totalt den första kvarten, de hann göra 2-0 på den perioden.
Efter 20 min så började vi vinna lite kamper på planen och vi kände i halvlek att vi var på väg att ta över.
Fast beslutna om att vi skulle vända detta sprang vi ut till andra halvlek.
På 20 minuter hade vi vänt matchen via 3 snabba mål och vi ägde matchen därför var det lite snopet när Växjö i den 88e min kvitterade på en hörna, 3-3.
Men vi kände att vi ville ha mer så vi öste på direkt på avspark och i 90 min så fick vi en chans och avgjorde. Vinst 4-3.
En fantastiskt rolig match avslutade serien och nöjda åkte vi hem till Skåne igen.

Stort tack till våra duktiga -03 tjejer som hjälpt till under hösten när vi fattats folk.

F 17 serien har varit en otroligt inspirerande och bra serie med välspelande lag och god stämning på plan och utanför.
Med tanke på att hälften av lagen har sitt A-lag i damallsvenskan så är vi riktigt nöjda med vad vi presterat under hösten mot tufft motstånd.

Nu kliver detta talangfulla laget upp och ska spela Dam div 4 nästa år, en spännande utmaning.