TRÄNARE FLICKOR 07-08
Daniel Nilsson
0705-20 24 69

Sebastian Scheltin
sebastian.scheltin@hotmail.com
0765-60 77 39

Mikael Nilsson
mikael.bara@gmail.com
0733-24 21 74

LAGLEDARE FLICKOR 07-08
Marie Nilsson (Kontaktperson)
0736-61 28 72
Match Klågerup / Nike
2017-10-04 11:30

En liten försenad rapport ifrån den gångna helgen. Vi blandade och gav kan man nog rätt så kortfattat sammanfatta det. När vi bestämmer oss för att vara tuffa och kämpa hela vägen så spelar vi bra och skapar chanser. Sedan att vi har förtvivlat svårt att göra mål är en annan sak och det kommer att lossna så småningom nu har det gått lite troll i det. Kommer även att tränas under vintern på just detta. Men tyvärr faller vi in i perioder då vi inte gör det som vi kommit överens om eller tränat på. Blir väldigt passiva och detta är lite synd då alla vet vad dom har gjort fel och rättar sedan till det antingen själva eller efter vi frågat dom vad som gick fel. Detta får vi rätt ofta lida för och något mål slinker in. Resultaten som blir speglar inte hur matcherna ser ut i det stora hela.

Men vi kämpar på och ger inte upp. Nu satsar vi vidare med en tuff sista helg och möter 2 duktiga lag som vi har haft stora bekymmer med. Men har en bra känsla 😊.


Som ni säkert alla vet har vi nu gått över till våra vintertider och nya övningar på träning. Alla träningar sker på konstgräset. Vindarna har blivit lite kallare (som igår) så tänk på att underställ inte är fel att införskaffa om man inte redan har ett.

 

3 snabba

·         Vi har haft vår beskärda del utav att pricka stolpen nu

·         Kul att så många kunde spela match gångna helgen

·         Glöm inte bort att titta in under flik galleriet på våran sida 

Match Borgeby / Södra Sandby
2017-09-25 16:33

Det var lite kämpigt att få ihop tjejer till helgens matcher tyvärr. Hoppas det går lite lättare till höstens två sista omgångar. Sedan får vi tränare sätta oss ner och analysera hur vi ska göra i framtiden med 2 lag osv då det varit lite kämpigt i höst. Någon inställd match samt en hel del dubbleringar.  13 tjejer anmälde sitt intresse till helgens matcher vilket gjorde att 2 fick dubblera så det blev 8 tjejer på lördagen och 7 på söndagen.

 

Lördagens match bar av mot Borgeby och en mycket svår bortamatch. Den blev lika tuff och jobbig som vi hade våra farhågor om. Borgeby var det klart bättre laget och förtjänade att vinna. Vi kom väl inte helt upp till våran normala std heller. Lite enkla misstag och inte med samma go i laget som vi är vana vid. Men det är kanske lite lätt att det blir så när vi blev satta under press och kändes som vi då blev osäkra på våran egen kapacitet. Tyckte att vi spelade upp oss lite efter hand och satte även dit ett mål. Det är bara till att ta lärdom utav detta och kämpa vidare på träningarna.


Målskytt: Elsa


3 snabba

·         Fin organisation i Borgeby, vi kom dit omklädningsrum, bollar, plan osv klart och uppskrivet

·         Tjejerna kämpar matcherna ut

·         Hoppas Carl hejar på oss även i fortsättningen trots att han blev träffad utav en boll och en vattenflaska

 

Söndagsmatchen skulle spelas i Södra Sandby. Vi visste redan innan match att det kommer bli tufft utan några avbytare. Att det också blev strax runt 20 grader hjälpte inte till heller. För dagen fick vi lotta vem som skulle stå i mål och den vanns utav (de såg inte det på det viset) Agnes W och Tyra. Matchen satte igång och på plan stod 7 förvirrade tjejer som nog hade det mesta annat i huvet än fotboll 😊. Efter ett par snabbt insläppta mål var det som de vaknade till och tänkte nämen detta går ju inte. Nu började man känna igen dom. De började sätta till i närkamper och passa upp bollen längst kanter.  Gick in och täckte skotten istället för att backa undan. Så resten av matchen var en jämn och bra match. Därtill ska man till skriva att de gjorde en heroisk insats och sprang och kämpade till sista sekunden. Det var trötta ben och röda ansikten som stolt kunde lämna planen efter slutsignalen.


Målskyttar: Agnes W och Bea


3 snabba

·         Otroligt duktiga insatser ifrån Agnes och Tyra i mål. Inte lätt att bli inkastade så

·         Kämparglöden hos tjejerna, de gav aldrig upp

·         Man orkar springa mer än vad man tror 

Matcher Husie / Höllviken
2017-09-18 21:18

En match blev inställd så helgens match blev bara mot Husie. Vi har endast mött dom en gång och det var inomhus så skulle bli spännande att möta dom ute. En solig förmiddag mötte oss i Vellinge, perfekta förhållande för en fin match. Matchen satte igång och det var två duktiga lag som var ute på plan. Vi fick ett övertag och började spela en riktig fin match. Skulle faktiskt kunna sträcka mig till våran bästa match någonsin. Ett fint passningsspel längst kanterna med inlägg mot mitten där yttermittfältaren fyllde på. Vi har märkt även på de sista träningarna att de börjar snacka och hjälpa varandra på plan. Vi har tränat och ritat hur vi ska försöka spela. Anfalla brett och försvara kompakt och det är oerhört kul att se att det funkade och tjejerna själva också märkte att det funkade. Våran insats gjorde att det blev en finfin vinst och inget insläppt mål.


Målskyttar: Ebba, Elsa x2, Hedda


3 snabba

·       Fantastiskt genomförd match

·       Tjejernas segervrål

·       Föräldrars mobilkavalkad vid vågen

 

 

 

 

 

Vi hade en inställd match mot Höllviken att spela. Det blev en kvällsmatch idag måndag nere i Höllviken. Det var ett otroligt spralligt gäng som åkte ner. Fyllda med energi och mycket att snacka om vad som hänt under dagen så det var inte lätt att få dom att koncentrera sig på att det snart var match 😊. Inte så lätt att få ihop ett lag heller så på en måndag kväll men det gick med hjälp att vi ställde upp för varandra och tjejer kunde åka med oss som kunde köra. Det var ett orutinerat lag som stod på planen idag och nog första gången vi var så många som 5st födda 2008. Men vilken insats dom gjorde. Det var många som fick spela på positioner som dom inte är vana vid men alla gjorde det med bravur. Spelet ifrån lördags var kvar och det var superkul att se. Vi hade en ledning i paus mot ett duktigt Höllviken som vi visste om på förhand skulle bli en svår nöt att knäcka. Efter vilt kämpande blev det en uddamålsförlust med mersmak och supernära att i slutsekunden bli en utjämning.


Målskyttar: Thyra N, Solrun Anna


3 snabba

·       Fortsatt bra spel

·       Vi har börjat göra mål

·       Många matcher nu, Danne tvättar som aldrig förr

 

Matcher Klagshamn/Furulund
2017-09-12 14:49

Oflyt, otur, inte marginalerna på våran sida. Ja man kan använda många olika ord på den fasen vi är inne i nu. Resultaten som man inte ska räkna går inte riktigt våran väg nu. Bollarna ifrån våran sida vill inte in. Ligger på mållinjen, träffar stolpen samt kanske också att vi är lite väl uppjagade och missar bra lägen medan det på andra hållet smiter igenom benen på försvarare och letar sig in i målet på alla märkliga vis. Nu är det inte alla matcher som varit på detta viset men en hel del faktiskt och även så i helgen. 2 sena mål med sekunder kvar som fällde avgörande är alltid lite retligt.


Nu lät det kanske lite väl dystert och så är inte fallet utan mest bara att man tycker tjejerna är värda att få lite flyt också. Med det sagt så tyckte vi tränare att helgens matcher (Klagshamn & Furulund) var väl genomförda. Positioner hölls och vi försöker passa oss fram genom planen. Vi glömmer ibland tänka på att passa ut längst kanterna men det sker oftare för varje match och det är kul att se. Vi kom denna helg fram till många avslut och med avslut så kommer så småningom målen. Vi krigade oss igenom båda matcherna och gav aldrig upp. Otroligt positivt denna lördag var även uppslutningen, 21st tjejer anmälde sig till match. Hoppas vi kan fortsätta på denna väg i match och träning så kommer detta bli en bra höst/vinter termin.


Ny vecka och vi kör på med träning tisdag/torsdag och ytterligare 2st hemmamatcher på lördag

 

3snabba


·         Antalet anmälda match, suveränt

·         Samanhållningen, outstanding

·         Vi har jäkligt kul 

Matcher 070826
2017-08-28 15:37

En ny omgång i serien spelad och vi blandar och ger. Det negativa är väl att vi släpper in väldigt enkla mål som gör att vi har en tendens att sänka våra huvud. Detta måste vi ändra på. Bara för att vi släpper in ett mål eller två så måsta vi kriga på. Ibland går vi ner oss ett par minuter och en boll till slinker in för att sedan vakna till och kriga igen.


Resultaten speglar inte matcherna tycker vi. Utan siffrorna blir lite väl stora mot hur det ser ut på plan. Men då man ändå inte ska räkna resultat så kanske det på sitt sätt inte spelar någon större roll. Mest att tjejerna ibland upplever det som lite tungt (för de räknar). Men istället så ser vi det positiva. Vi börjar mer och mer hålla våra positioner och passa oss upp i planen. Vi börjar mer och mer sätta till i närkamper. Det är de grejor som vi lyfter upp efter matcherna. Vi är bara i början utav säsongen och redan ser man framsteg vilket är riktigt glädjande att se.


Nu kickar vi igång en ny träningsvecka och fortsätter med våra nya pass som de flesta har känt på under förra veckan. Fler bilder ligger under galleri.


3snabba

·         Beas målfyrverkeri

·         2 straffar emot oss

·         Tjejerna spanar på en ny lagramsa

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 06/10 16:00 
Vellinge Idrottsförening, 29/09 09:29 
Vellinge Idrottsförening, 26/09 08:03 
Vellinge Idrottsförening, 04/09 16:10 
Vellinge Idrottsförening, 16/08 11:17 
 
VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER