Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT
Flickor 2007/2008

TRÄNARE FLICKOR 07-08
Daniel Nilsson
0705-20 24 69

Sebastian Scheltin
sebastian.scheltin@hotmail.com
0765-60 77 39

Mikael Nilsson
mikael.bara@gmail.com
0733-24 21 74

Henrik Wällersten 
Henrik.wallersten@gmail.com 
0706-60 84 64

Marie Nilsson (Kontaktperson)
0736-61 28 72
Avslutning vårserien
2018-06-19 15:33

En bättre avslutning på våran vårserie kunde man ju inte begära än att vi avslutade med en dubbelseger. Ena laget på hemmaplan mot Åkarp och det andra i Lund.


Hemmamatchen spelades med ett fint spel och ett kämpande för varandra. Målen trillade in och bara positiva tongångar ifrån de båda coacherna på hemmaplan.


Henrik fick sedan slänga in ett par tjejer i bilen och åka till Lund där vi börjat matchen utan avbytare men så också våra motståndare. Där vi härmade vårat lag som precis spelat med att börja spela en fin fotboll. Tyvärr tappade vi bort oss till andra halvlek och gör inte jobbet och tänker inte som ett lag utan blir lite egocentriska och tar inte jobbet för varandra. Efter en lite lättare tonartshöjning inför sista blev det betydligt bättre och vi kunde precis som våra lagkamrater göra vågen ut mot vilt firande föräldrar.

Detta var de två sista seriematcherna vi hade innan sommaruppehållet och vi kan konstatera att i våra bästa stunder har vi tagit ett rejält kliv framåt mot i höstas. Nu blickar vi fram mot lite sommarlov (om 2 tisdagsträningar) och njuter av lite ledighet innan vi kommer tillbaka och jobbar mot att ta nästa steg.


Glöm inte galleriet


3 snabba

·         Henkes löpning över krönet med 3 spelare hack i häl

·         2 segrar

·         Snart sommaravslutning

LB07 x2
2018-06-11 20:30

LB07 x2 var det dags att möta en eftermiddag i Vellinge. Innan dess hade 6 tjejer gjort en bra insats som bolltjejer på Damernas A-lagsmatch. Det var en seriematch och träningsmatch som skulle spelas. LB hade varit på träningsläger i Höllviken och det var deras avslutning och då vi hade en inställd match passade vi på att köra en träningsmatch. Så mycket folk var samlade på B-plan.

Vattenflaskor och hinkar fyllda med vatten utsatta då det var riktigt varmt och kvavt.


Vi börjar med våran seriematch. Vi inledde väldigt försiktigt, nästan lite tama. Så LB fick ganska snabbt övertaget och kunde rättvist stänka in första målet. Men detta blev en liten väckarklocka och vi började spela mer det spelet vi kan och vill och tog också över i andra delen utav halvleken och kunde till första paus gå till vila med en uddamålsledning. Där snackade vi om att fortsätta på inslagna vägen men att bli ännu mer på hugget och lyfta laget ännu mer. Så blev inte fallet tyvärr. Första 5–6 minuterna vet jag inte vad som hände och det gjorde att vi in princip tappade hela matchen. Så nog om den halvleken. Vi tog ett snack inför sista och poängterade att man inte kan göra bra matcher om inte alla ställer upp och hjälper varandra, går in i dueller, passa varandra. Vi gjorde en bra första nu ska vi tillbaka till den och göra en bra sista. Det blev en betydligt bättre sista och gjorde att vi spela lika i sista och tog tillbaka våran heder igen. Vi ska inte vara ett lag som ger upp och det visade vi i sista.


Målskyttar: Alice E och Elsa


Träningsmatchen då, jodå fullt ös ifrån början. Energin var på topp och spelet blev därefter. Stundtals väldigt fint spel med bra passningar och utnyttjade alla på hela planen och kunde ta sig framåt med lite triangelspel. Väldigt kul att se när det funkar. Med bra passningsspel så kan man ganska snabbt ta sig fram på dessa mindre 7-mannaplanerna. Positivt i denna match även som i förra är ju att målskyttet börja lossna.

Det slutade med en väldigt stabil seger för laget och vågen kunde ljuda utöver hela Vellinge.

Nu satsar vi vidare mot nästa helg som är den sista i seriespelet för vårsäsongen. Hoppas vi kan göra två bra matcher som avslut och en början inför hösten.


Målskyttar: Thea, Leah (Lån ifrån F09/10), Ellen, Solrun-Anna


Bilder finns under galleri

 

3 snabba


·       Mycket folk

·       Hinkar med vatten gjorde susen

·       Många mål

 

Match Svedala
2018-06-04 16:20

I ett stekhett Svedala kl. 11 var det dags för match. Som tur var alla vattenflaskor fyllda och även en full hink med vatten och i princip allt gick åt. Det var tuffa förhållanden på det sättet och även när matcher spelas på konstgräset som med sina gummikulor blir extremt varmt och fotbollskorna blir enormt varma.


Vi hade det jättesvårt i första halvlek att få igång spelet då vi var lite tagna utav värmen. Det fina passningsspelet var också borta men blir lite så när man inte riktigt är där. Vi hade mest boll ändå men kom inte till mer än ett par lägen och en stolpe ifrån att ta ledningen. Efter ett bra prat i halvtid började vi rulla boll betydligt mer i andra och började skapa mer lägen. Svedala var dock vassa i sina kontringar och på hörnor. Thea skulle haft en straff då hon blev fälld men så blev inte fallet men vi fick en ett par minuter senare då Svedala tog med hands. Svedala keepern gjorde tyvärr för våran del bra räddning och noll läget bestod. Men ett par minuter senare kunde vi ta ledningen efter ett mönsteranfall. I sista halvtid snackade vi om att bara fortsätta precis som vi gjort i andra men samtidigt började orken ta slut hos vissa av tjejerna vilket är förståeligt i 30 graders värme ingen vind och bara 1 avbytare. Men ett grymt kämpande och krigande genomförde vi sista perioden på ett jättebra sätt och kunde ta med oss en 1–0 seger hem.


Det var glada tjejer som efter en gruppkram ställde upp för att tacka motståndarna för en bra match och sedan ta sista musten ur kroppen och göra vågen till hejande föräldrar.


Vi firade insatsen med att tömma glassfrysen på Aggarpsvallen.


Målskytt: Thea


3 snabba

·         Tjejernas kämpavilja

·         En hink med vatten som var guld värd

·         Glass är gott

 

Söndagens Matcher
2018-05-28 20:25

Ännu en helg avklarad med bra fotboll och vi slog till med en dubbelvinst vilket alltid är extra kul. Till det får man lägga till att vi spelade en jättefin fotboll.


Tyvärr får vi inleda med lite negativt, även till denna helg hade vi supersvårt att få ihop lag. Nu var det många som fick dubblera vilket inte är optimalt, speciellt inte i den värmen som var men vi löste det på ett bra sätt och en eloge till Danne som slet hårt ända in i det sista så fick kunde spela. Lite otur med sjukdomar som slog till. Nu tycker jag vi vänder detta och satsar på de 3 helger som är kvar innan serien är avslutad.

 

Första matchen för dagen skulle vi möta ett lag som vi aldrig mött nämligen Malmö City FC. Alltid lika spännande att möta nya lag. Vi tog tag i taktpinnen från början och spelade med hög press. Vi föll väl ibland in deras lite långsammare tempo men i stort gjorde vi en jättefin match. Man märker att vi är superduktiga när vi får den lilla extra tid som vi ibland behöver för att få igång vårat passningsspel.

Även kul i denna match så gjorde vår nya tjej Ellen debut. Ellen har spelat fotboll innan i en annan klubb men nu valt att komma till oss vilket är jätteskoj. Nära att göra mål också.


Resultatet var länge jämt i denna match men det berodde mest på att vi hade en extrem otur, slutade räkna när vi hade haft 5 stolpar och 2 ribbträffar 😊. Men desto längre matchen varade desto mer tog vi över och kunde så småningom dryga ut vårt tidiga ledningsmål med några bollar till. En bra match och en klar seger till oss. Thyra som fick hoppa in i målet denna match höll också nollan. Bra gjort Thyra!


Målskyttar: Stella, Thea, Elsa


Nästa match skulle vi möta Klagshamn som historiskt brukar vara rätt så jämna matcher med en liten fördel till oss kanske. Tjejerna fortsatte den inslagna vägen med bra spel och spelförståelse. Tycker man kan se en positiv tendens de sista matcherna på just detta. Även i denna match så har tjejerna börjat tuffa till sig och gick mycket mer på boll än de gjort förut. De sätter till rejält i närkamper men på ett schysst sätt vilket är glädjande. Vi håller oss ifrån att dra i armar osv som många andra sysslar med. Vi vann många tjej mot tjej dueller.


Vi hade ledning i första perioden och utöka den med en boll i andra och i sista exploderade vi och satte ett par till och kunde inkassera dagens andra seger. Väl värt för tjejerna som har haft det lite motigt ibland och haft marginalerna på fel sida. Även i denna match ser man en härlig utveckling som laget haft under våren. Man tänker mycket mer fotboll och ensam räderna försvinner mer och mer. Även att passa tillbaka börjar komma så smått.


Målskyttar: Alice E, Elsa, Thyra


3 snabba

·       Ellens debut

·       Kämpandet för varje boll

·       Många mål framåt

 

 

Match Klågerup
2018-05-22 10:29

I helgen skulle det varit två matcher men vi fick tyvärr ställa in våran match mot Lilla Torg då det var ett stort bortfall utav tjejer denna helg. Som tur var några så pass schyssta att de ändrade om sina planer och kunde ställa upp på lördagen så vi fick ihop ett lag mot Klågerup.


Klågerup är ett lag som vi brukar ha lite problem med och så blev fallet även denna gång om man ser till period nr 1 innan vi rättade till ett par saker och blev lite tuffare. Vi började som sagt matchen väldigt avvaktande och med alldeles för mycket respekt. Vi uppträde lite som vi var slagna på förhand och spelade med väldigt långt ifrån varandra. Så i första pausen fick vi ta fram White board och rita 😊. Vi tryckte också på att vi måste sätta till och gå på boll betydligt mer än vad vi gjort.


De sista 2 perioderna tyckte vi att det blev betydligt bättre och vi jämnade ut spelet. Vi tightade till försvaret och spelade närmare varandra och började sätta till och märkte väl att vi inte var sämre än vad dom är. Det var också det som vi sa till tjejerna efter matchen. Det som dock upprörde oss en del var att Klågerup tilläts att arbeta mycket med att dra och slita med armarna. Vi gjorde det en gång och signalen kom direkt.


Nu blickar vi framåt mot en ny träningsvecka och hoppas tjejerna kan återvända till matcherna i helgen. Vore trist att få ställa in fler matcher. Snart kommer det också lite info om lite nya saker som kommer att ske under våra träningar. Spännande!

 

Målskyttar: Alice B och Lily

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 16/04 12:41 
Vellinge Idrottsförening, 06/04 10:30 
Vellinge Idrottsförening, 28/03 17:06 
Vellinge Idrottsförening, 12/03 10:41 
Vellinge Idrottsförening, 07/03 15:25 
Vellinge Idrottsförening, 06/03 23:38 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
SOCIALA MEDIER
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL