Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT
Flickor 2007/2008

TRÄNARE FLICKOR 07-08
Daniel Nilsson
0705-20 24 69

Sebastian Scheltin
sebastian.scheltin@hotmail.com
0765-60 77 39

Mikael Nilsson
mikael.bara@gmail.com
0733-24 21 74

Henrik Wällersten 
Henrik.wallersten@gmail.com 
0706-60 84 64

Marie Nilsson (Kontaktperson)
0736-61 28 72
Klågerup
2018-10-02 08:56

Äntligen….

Ja det var faktiskt på tiden, vi vann över Klågerup. För en som bor i byn sidan om var känslan extra härlig. Det roliga var på samlingen då tjejerna redan var taggade och nu vinner vi detta så Micke och Danne kan bli glada 😊. Nädå men vi hade gett oss bara den på att vi verkligen ska göra vårat bästa och inte ge upp denna matchen. Vi skulle ta oss tillbaka till den härliga goda känslan som vi har haft i ett par matcher innan.


Vi började verkligen matchen i rasande tempo, var otroligt kul att se. Uppspel, passningar omställningar satt exakt så som vi vet vi kan om vi bara har rätt dag. Då det blåste rätt bra i alla fall på oss nere vid plan uppe på läktarplats verkar det som det var en annan klimatzon. Så vinden hjälpte oss lite och var nog lite delaktig när Ebba skruvade väldigt snyggt in en hörna i bortre burgavel direkt ifrån hörnflaggan. Vi gick till vila med en 3–0 ledning.


I paus pratade vi om att fortsätta spela på men kanske falla lite längre ner i plan då Klågerup skulle få medvinden och de lyfte långa bollar. Kanske var det kanske att dom tog oss lite väl mycket på orden och föll lite väl långt och vi hade det jobbigt de första 10min i den halvleken innan vi tog tag i taktpinnen igen. Klågerup hade i början reducerat med ett mål och det var nog rätt så viktigt att vi fick dit ett sent mål i andra och kunde gå till sista vilan med bra självförtroende.


Sista halvleken kontrollerade vi bra. Inte samma fina spel som vi hade i första men tröttheten började komma lite och vi började bli lite slarviga i vårat spel och istället för att passa bollen sköt vi iväg den. Även sista halvleken slutade 1–1 så totalt sett en finfin vinst med 5–2.

Nu har vi en sista vecka utav matcher innan vi börjar finslipa formen inför ev. cuper och nästa säsong. Vi avslutar höstens serier med matcher mot Åkarp och Staffanstorp

 

3 snabba

·         Låten 3 pinnar ekade över Klågerups idrottsplats

·         Det verkade skilja 10gr mellan publikvallen mot tränarsidan

·         Väldigt bra och tydliga domare

 

Höllviken/ Tillslag
2018-09-26 09:20

Uppskjuten match mot Höllviken spelades igår under träningstid. De som inte spelade hade tillsslagsträning med Kristian. Detta föll bra in då efter vi haft förra träningen med Kristian så skulle vi gå över till mindre grupper.


Tyvärr fick vi lite återbud till matchen så vi hamnade i ett dilemma hur vi skulle göra men valde att köra på 1 avbytare på matchen så det inte blev för lite tjejer på andra träningen som skulle ställa till det nästa gång då vi kör gruppen som nu spelade match.


Lite kort först om tillslagspasset, jodå efter att ha fått jobba lite med tjejerna att få fokus på detta och inte matchen så såg det bra ut. Efter lite repetition så såg man att små framsteg börjar komma. Igår jobbade vi med hur man förhåller sig kroppsmässigt vid bollkontroll och passning och hur viktigt det är att man släpper häl på stödjeben vid passning. Roligt att se hur de märker skillnaden när det blir rätt.


Matchen mot Höllviken blev en tung resa. Vi stod upp ganska bra tills orken tog slut. Vi var tillbaka till att vara lite för snälla och blyga i kamperna och det straffades sig som det så ofta gör. Tyckte dock att när vi hade spel så har vi ett bättre grundspel än dom. Vi försöker passa runt boll medans de gick mer på spring och kamp. Lily fick hoppa in som ersättare som målvakt i början på andra halvlek då Wilma gjorde en fin räddning men som tyvärr slutade i stukade fingrar. Men det är bara till att jobba vidare och ta an nästa match. Vi tar lärdom för varje match och kommer starkare tillbaka.

Ses på torsdag för en ny härlig träning. 

Dösjöbro/Svedala
2018-09-24 21:51

En ny helg avklarad med matcher. Denna helgen mötte vi Dösjöbro på lördagen Svedala på söndagen. Båda matcher spelades på hemmaplan. Två matcher som spelades med blåsten som ett inslag. Framförallt lördagens match som var rejält blåsigt och vi fick också spela på den mest blåsiga av hörnan utav vanningeplanen. Till det en rejäl regnskur som gjorde att den sköna sensommaren förvandlades väldigt snabbt till den nalkande hösten.


Vi går då raskt över till matchen mot Dösjöbro. Vi inledde matchen på ett bra sätt. Men efterhand slutade vi kanske att springa den där sista metern som behövs och när ett olyckligt motlägg som gjorde att vi hamnade i underläge så sjönk moralen lite. Vi kom väl inte upp till vår toppnivå i första halvlek men man ska också säga att vi möte ett riktigt bra och snabbt/tekniskt lag. Andra halvlek så blev det lite bättre igen och började likna det som matchen inleddes utav. Vi saknade lite flyt också, Ett bra anfall ifrån oss som slutade i en insida stolpe mynnade ut till en kontring där våra motståndare kunde skjuta stolpe in. Men en helt klart bättre andra halvlek skulle sedan visa sig göra att vi gjorde en ännu bättre sista halvlek. Detta precis det man ska ta med sig ifrån en sådan här match. Vi ger inte upp utan förbättrar oss hela tiden och till sist är vi tillbaka till där vi kan och vill spela, det gillar vi. Så som avlutning gör vi faktiskt en helt ok match. Man får inte glömma att när vi möter sådana lag som har damlag i yttersta toppen i seriesystemet så är det bra lag man möter med en organisation uppbyggd för tjejfotboll. Idag mötte vi ett mycket bra lag som gjorde det svårt för oss.


Söndagen då, jo vädret var betydligt bättre till att börja med. Vi hade också vår nya Ebba som skulle spela sin första match. Viss nervositet kunde man urskilja under uppsnacket i omklädningsrummet men när vi väl kom på plan så släppte allt och hon gjorde en jättebra match, Superkul. Matchen hade knappt startat förrän vi fick till ett jättefint anfall och ett mål som belöning. Det var en match i lite långsammare tempo än gårdagen vilket passar oss betydligt bättre. Vi försökte passa runt bollen och skapa chanser vilket vi också gjorde. Vi ägde det mesta utav matchen och gjorde en väldigt bra insats, Ibland kanske vi skulle våga hålla i bollen lite mer och titta upp innan vi slog passningen. Men det är detaljer. Vi provade lite med en hörnvariant som vi pratat om innan. Vi kom inte alltid ihåg hur vi skulle göra men ett par gånger satt den riktigt fint och 2 av dom gjorde vi faktiskt mål på också. Vi avgick med en stabil seger och nollan höll vi med.


Nu siktar vi mot näst sista matchveckan på höstserien. Redan imorgon en uppskjuten match för en del utav tjejerna och sedan en match till helgen.

 

3snabba

·       Ebbas första match och mål gjorde hon också, blir inte bättre än så

·       Hyffsad regnskur även denna helg

        Kul att så många har anmält sig till matcherna på sistone

Furulund
2018-09-19 10:15

Bortamatch mot Furulund och naturgräs. Hur skulle vi stå upp mot detta? Jo väldigt bra visade sig.  På en lätt modifierad storleksmässig fotbollsplan som ibland förvirrade lite skulle det för dagen bli en väldigt kul upplevelse. Detta nu inte skrivit för att vi avgick med en väldigt övertygande seger, det är inte det viktiga även om det såklart är kul. Nä det var fokuset och spelet som tjejerna visade upp.


Alla var inblandade i spelet. Bollen passades runt och vi bjöds stundtals på väldigt fin fotboll ifrån båda lagen. Vi var numret större i längden och tog över mer och mer. Men man ser när vi har det här lilla övertaget och får självförtroendet så vågar vi spela runt bollen på ett helt annat sätt än när vi känner oss pressade.


Något negativt? Ja det ska vara den enorma regnskur som kom i andra halvlek och varade i 10-15min. Herregud vad det regnade och alla blev totaltdygnsura och planen blev väldigt svårspelad. Men det ger bra träning det också. Bästa var väl Furulunds tränare som peppade sina tjejer med att springa mer så blev de inte blöta 😊.


Som vanligt ligger ett gäng bilder i galleriet


3 snabba

·         Föräldrars dans när vi gjorde ett kanonfint mål, legendariskt

·         Laginsatsen

·         Kommentaren: Har vi extra tröjor till sista halvlek? Våra är blöta. (nu kommer kraven 😊)

 

Tillslagsträning
2018-09-12 10:49

Vi hade igår Kristian på besök som vi skickat ut information om. Kristian var ju där i form utav tillslagsspecialist. Då det som så mycket annat också har utvecklats. Man ska inte skjuta och passa på samma sätt som vi ”äldre” har blivit lärda 😊.


Det var en härlig uppslutning igår. I princip var hela laget samlat, Kristian samlade en lätt uppstirrad trupp och presenterade sig själv och vad vi skulle göra för övningar. Vi började första timmen med passningstillslag, vart på foten man ska träffa, vilken position man ska ha, rörelse på fötter osv. Det var mycket för tjejerna att ta in men de gjorde på ett bra sätt. Det var mycket praktik blandat med teori.

Därefter gick halva gruppen över på skotteknik och den andra halvan fick fortsätta med passningsteknik nu med rörelse. Man kan väl säga att de flesta lyste upp när de fick gå över till skott ifrån passningar. Väldigt intressant och se och lyssna på Kristian som verkligen la ner sig själ på varenda tjej så att dom fick till och lära sig hur man ska dra iväg ett skott. Kul att se på dom när de insåg vilken skillnad det blev när dom väl träffade rätt.


En kväll med mycket blåst och en hel del regn var över och 2h hade faktiskt gått förvånansvärt fort. Det var trötta regnblöta tjejer som tackade för sig men de verkade nöjda med denna första gång. Kristian var nöjd och verkade ha hopp om oss 😊.


Nu tränar vi vidare på det vi lärt oss och Kristian kommer tillbaka och då jobbar vi vidare.

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 16/10 15:21 
Vellinge Idrottsförening, 13/10 23:20 
Vellinge Idrottsförening, 13/10 10:00 
Vellinge Idrottsförening, 09/10 13:58 
Vellinge Idrottsförening, 08/10 18:00 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL