Vellinge Idrottsförening
I HJÄRTAT AV BYN SEDAN 1928
F07-08
TRÄNARE FLICKOR 07-08
Daniel Nilsson
0705-20 24 69

Sebastian Scheltin
sebastian.scheltin@hotmail.com
0765-60 77 39

Mikael Nilsson
mikael.bara@gmail.com
0733-24 21 74

LAGLEDARE FLICKOR 07-08
Marie Nilsson (Kontaktperson)
0736-61 28 72
Viffe F08
2018-02-04 18:32

Idag var det F08 tur att spela lite viffecup. 7 Tjejer anmälda och även debut för Lovisa.


Även idag var det 5 matcher som skulle spelas och mot många nya lag som vi aldrig mött innan vilket alltid är lika kul. Det var mycket positivt att ta med sig efter denna dag. Tjejerna försökte verkligen få till passningsspelet som vi har övat på och det satt många gånger och ibland blir det fel men det är helt ok. I perioder går vi ner oss och blir lite tama och stillastående. Vilket de själva höll med om och ska förbättra 😊.


Vi hade idag 5 olika målvakter som alla gjorde fullgoda insatser efter sina förmågor och med tanke på att de aldrig har stått i mål innan. Det blev 2 vinster en oavgjord och 2 förluster. Målskillnad 13-8.


Lite bilder finns under Galleri på våran hemsida


3 snabba

·       Även idag stort tack till alla som hjälpt till

·       I princip alla gjorde mål idag

·       En bra helg för hela F07/08

Viffecup F07
2018-02-03 17:53

Lördagen i viffecupen innebar spel för våra tjejer som är födda 07. 14 till antalet var anmälda och sugna på spel.


Ett rätt så pressat schema och vars 5 matcher skulle avverkas varav en mot varandra. En match som faktiskt man har varit lite orolig över hur det skulle gå men det var ingen fara, en jämn och bra match som kunde slutat på vilket håll som helst.


De tre första omgångarna för tjejerna spelades med mycket passningsspel och där man såg att passningsspelet har blivit bättre och att de försöker mer och mer att hitta lösningar för att ta sig framåt. Kul att se hur utvecklingen har gått framåt om man jämför viffecupen som vi spelade för ett år sedan. Sedan slog väl tröttheten in lite mer och det blev lite hafsigare spel och mer sparka och spring. Men inte så lätt heller då bollen gärna rullar iväg inomhus.


Men en bra dag då vi spelade totalt 10 matcher och det blev 5 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster (alla med uddamål). 16 mål framåt och 11 insläppta.

Så man kan summera dagen med ett stort fall framåt och glädjen och gemenskapen lyser verkligen igenom.


Bilder finns på våran hemsida under galleri

 

3 snabba

·       Tack till alla som hade tjänst idag

·       Våran icke godis/läsk policy under cup togs emot rätt svalt 😊

·       Mycket positivt att ta med sig efter idag

Skånecupen 2017
2017-12-29 10:52

Skånecupen, förmodligen var det många utav oss föräldrar som kände nostalgi och hade många minnen utav denna gamla fina turnering. För tjejerna skulle det bli en ny utmaning då den för året presenterade nyheter gällande inomhusspel. För oss gamla i gamet var det egentligen inga nyheter utan tillbaka till den tiden då vi spelade.


Skillnaden mot vanliga turneringar var att det spelades med innebandysarg vilket leder till i princip spel i 14min utan avbrott. Snittet låg strax över 13min effektiv tid hörde jag i korridorerna. En annan sak var att man max fick vara 7spelare i varje lag för att alla skulle få spela maximalt.


Hur gick det då? Jodå tjejerna gjorde bra ifrån sig. Vi tränar ju som sagt inte alls inomhus vilket jag hörde ifrån många andra lag också att de inte heller gjorde. Så det tog lite tid innan de vande sig vid underlaget och just detta med sarg. Passningsspelet blir ju lite lidande då spelet går fortare.  Men de kämpade för varandra och lämnade dagen med 3 vinster och 3 förluster. Extra kul var att vi hela tiden spelade efter varandra så tjejerna kunde heja fram varandra och sammanhållningen blir på så sätt ännu bättre. Men en jättebra avslutning av ett härligt år med dessa fantastiska tjejer.


Så nu lägger vi 2017 bakom oss och njuter utav lite ledighet. Sedan hoppas jag att vi får se gänget tillbaka på våran första träning 2018 som blir tisdagen den 9 januari.


Lite bilder ifrån dagen finns här http://www.vellingeif.com/galleri/?ID=51425


Gott nytt år


3snabba

·         En härlig energifylld dag

·         Sammanhållningen

·         TACK för 2017, se upp 2018 för här kommer F07/08….

 

Tomtecupen 2017
2017-11-28 14:11

I helgen som gick var det dags för våra 07 tjejer att ge sin i kombihallen för cupspel. Tyvärr blev Camilla sjuk strax innan avspark så Ebba fick rycka in. Det var tuffa matcher som väntade med bra motstånd men det skulle inte bekymra våra tjejer idag.


6 matcher skulle spelas mot lag som Husie, LB07, Trelleborgs FF, Oxie och Västra Ingelstad. På hela dagen släppte våra lag bara in 2mål! Fantastisk prestation måste verkligen sägas. Glädje och sammanhållning kan väl sammanfatta denna lördag när vi tränare pratades vid. Verkligen kul att se tjejerna ha skoj tillsammans samtidigt som de utförde gediget fotbollsjobb på planen.


Just detta med gemenskapen som man ser mer utav tror vi är viktigt för framtiden både när det gäller det fotbollsmässiga och utanför. Man ser att de roliga de har sidan av speglar spelet på plan. Passningsspel och att hjälpa varandra var riktigt bra idag och glädjen för varandra när de gjorde mål.

Lördagen summerades med 4 vinster 1 oavgjord och 1 förlust. Lägger man till cupen helgen innan med 08 tjejerna så vandrar vi stolt iväg med 5vinster 2 oavgjorda och 2 förluster på 9matcher. Fantastiskt resultat tycker i alla fall vi och tjejerna är värda allt beröm.


Man ser resultatet utav att vi kunnat drilla vidare med spel och att deltagandet på träningarna nu har varit mycket bra. Mer bilder finns i galleriet


3snabba

·         Vilket tjejgäng

·         Trångt i kombihallen

·         Hoppas antalet på träningar håller i sig 

Olympic cup
2017-11-20 10:59

Klockan ringde 06,30 en söndag morgon. Någon timme till hade kanske inte skadat men i vissa fall gör det inget. Vi hade en kul förmiddag att se framemot i kombihallen med våra 08 tjejer. Hade förväntar oss ett trött gäng på samlingen men icke. Energin fanns där vilket också lös igenom under alla matcher.


Vi har som sagt inte valt att ha någon inomhusträning detta år då det inte har gett speciellt mycket att springa omkring 20st i en halv inomhus hall. Tjejerna var lite oroliga över detta och frågorna haglade men det släppte efter vi förklarat reglerna och första matchen startat och allt var egentligen som vanligt.


Vi spelade 3 matcher med motståndare som Oxie, Höllviken och Backarnas FF. Vi spelade bra i alla matcher men lider lite utav att inte få in bollen i mål. Jag kan inte räkna hur många klara målchanser vi hade och inte fick in bollen men det spelar egentligen inte så stor roll i det stora hela faktiskt utan att det var fantastiskt kul att se hur tjejerna försöker passa sig fram i plan. Samt börjat prata med varandra. Så en helt klart godkänd insats utav alla som resulterade i en vinst, en oavgjord och en förlust.


Vad vi tycker är speciellt bra med sådana här turneringar är att man får lära sig att vara tålmodig emellan matcher för att sedan hitta fokus till match. Inte så lätt speciellt inte när man är 9 år med mycket energi i kroppen 😊.


Nu blickar vi fram mot en ny träningsvecka och att våra 07 tjejer ska in i samma hall och spela cup på lördag.


Kika in i Bildgalleriet för fler bilder ifrån helgen.

 

3snabba

·         Kul med en dag med tjejer i Fokus (från F08 till damseniorer)

·         Det är trångt i kombihallen

·         Bra genomförda matcher utav tjejerna 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Match, Konstgräs 2, 18/02 11:00
Träning, Konstgräs, 20/02 17:10
Träning, Konstgräs, 22/02 17:10
Match, Konstgräs, 25/02 11:00
Träning, Konstgräs, 27/02 17:10
Träning, Konstgräs, 01/03 17:10
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 14/02 15:54 
Vellinge Idrottsförening, 14/02 15:49 
Vellinge Idrottsförening, 06/02 13:14 
Vellinge Idrottsförening, 31/01 21:07 
Vellinge Idrottsförening, 27/01 01:26 
Vellinge Idrottsförening, 24/12 09:07 
 
CUPER
STÖD VELLINGE IF
HUVUDSPONSORER
VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER