SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

Bli medlem i Vellinge Idrottsförening
BLI MEDLEM
Pojkar 08

Pojkar08 tränar under vinterhalvåret, start 5/10, på Vanningens Konstgräs tisdagar och torsdagar mellan kl 17-18,45 samt onsdagar 17-18 på Vellinge Sporthall


P08 består av 20-25 grabbar som alla gillar att spela fotboll. Har du en kille som vill göra oss sällskap är det bara att titta förbi en av våra träningar. Tycker han, precis som vi andra att detta med fotboll var ju roligt så skickar ni in en intresseanmälan till vårt kansli och ni blir en del av denna roliga gemenskap. 


KONTAKTA TRÄNARNA:


Björn Svenburg

bjorn.svenburg@teliacompany.com
0706-21 80 33


Jörgen Vatn

jorgen.vatn@hotmail.se


 
 


Oktober
2020-10-01 21:36
Ladda album (+8 bilder) >>
Oktober månad började med en inbjudan till 9-manna från Högaborgs Bk och ett kärt återseende av Harlyckans ip. Detta blir aldrig någon riktig match. Vi är. Får två och tre storlekar bättre än vårt motstånd. Redan i första minuten sätter vi vår första boll och sedan rullar det på i 75 minuter. Det stannar på 12?13?14 mål mot 0. Tilläggas kan att vår målis stod för 1+1 genom två straffar. Vi fick testat lite olika positioner och formationer som vi tar med oss vidare till vårt kommande spela. Vi tackar Högaborg för inbjudan och en trevlig torsdag kväll. 
Månadens första lördag bjöd på Röds serie är sista hemmamatch i 7-manna. Österlens FF stod för motståndet. Ett väldigt duktigt lag som vi på något sätt aldrig förlorat mot i 7-manna spel. Efter vårens lite snöpliga avslutning, där Österlen kvitterar på matchens sista spark, är killarna taggade på uppvärmningen. Tyvärr är allt som bortblåst när domaren sätter igång första halvlek. Vi är under all kritik. Vi missar passningar, vi jobbar inte tillsammans och vi går konstant på motståndets fina kross passningar. När första 20 är slut står det väldigt rättvist 0-2. Tyvärr är vi ledare bara tvungna att ta fram hårtorken för detta var allt annat än okej. Andra perioden startar sedan i ett rasande tempo. Vi springer, tar dueller och skapar målchanser på löpande band. Tyvärr är passningarna och avsluten fortfarande inte av högsta klass men efter ett retur mål, två kanonskott och ett avslut från nära håll går vi till andra pausen med 4-2 ledning. Vi ger dem välförtjänt berömma pausen och vad händer, vi går ner oss igen och gör en betydligt sämre tredje period. För resultatets skull så ska vi vara glada för att Österlen inte heller hade någon av sina bättre dagar utan vi kan ganska enkelt hålla undan och vinna med 6-3. Både vi och Österlen kan så oerhörd mycket bättre än vad vi visade idag så nu lyfter vi oss till sista matchen och avslutar vårt 7-manna spel med en riktigt bra insats. 
Söndag och sista hemmamatchen i Blå serie mot Anderslöv. Ett lag som vi har haft lite svårt för. Idag hade vi verkligen inte det. Vi satte full fart från första stund och bjöds/fixade oss oceaner av yta att trä in bollen till vår mittfältare som i sin tur hade all världens tid för att sätta yttrar och anfallare i läge. Efter 4-0 i första gjorde vi 2*4-1 i de två efterföljande. Idag var vi klasser bättre än motståndet och utnyttjade ytorna på bästa sätt. Bra match killar och totalt 12-2
Sista seriehelgen och också sista helgen med 7-manna fotboll. Röd serie var först ut i en regnig match mot TFF. Vi börjar helt okej och bör vara i ledning med ett par bollar, men pga dålig koncentration och osannolika missar är det TFF som tar ledningen. Vi tappar fullständigt vårt spel och gör en riktigt dålig stund innan vi lyckas kvittera. Strax därefter kommer även ett ledningsmål och vi går till paus med 2-1. Andra perioden är inte heller så bra. Vi skapar ändå en del framåt men idag har vi verkligen inte avsluten på topp och missar mängder med klara chanser. Vi sätter ändå ett tredje mål men periodens höjdpunkt var ändå när Melvin mycket fint räddade en straff från TFF. Två upp inför sista. Här lyfter vi oss lite. Både vårt 4:e och 6:e mål är riktigt fina spelmål där nästan samtliga spelare är involverade och vi gör det i högt tempo. Matchen slutar 6-2 och vi avslutar med flaggan i topp efter 7 raka segrar i p12Sv A serien. Bra jobbat. 
Vår allra sista 7-manna match är derby mot Höllviken. Efter ett par sega förluster är vi idag totalt överlägsna. Vi kör över motståndet och resultatmässigt är det slut redan efter period 1 då det står 3-0. Vi trummar på och fortsätter, precis som förra helgen i blå serie, i hela matchen. Publiken bjuds på mål där vi bokstavligen går in med bollen i mål och mål missar som inte borde gå att göra. 10-3 blir resultatet och även här avslutar vi serien med flaggan i högsta topp. 
Nu blickar vi vidare och hoppas på fortsatt utveckling och goda resultat i nästa spelform. 
Helg med dubbla 9-manna cuper. Först ut Trelleborgscupen och matcher mot FcT, Höllviken och TFF. Detta blev ingen rolig dag. Helt utan vilja på de flesta fötterna är det svårt att spela fotboll. Vi är i tre matcher mer el mindre totalt ofarliga framåt, virriga bakåt och inte intresserade av att ta ut oss. Resultaten blir 0-1, 0-0 och 0-1 men långt värre var det mindre goda spelet. 
Nya tag redan på söndagen och matcher i Lund. Lunds Bk, Fc Rosengård och TFF igen stod för motståndet idag. Efter en lam första halvlek mot Lund lyckades vi göra en ännu sämre andra. Första halvlek mot Rosengård gör vi riktigt bra för att totalt tappa allt initiativ i andra. Sista matchen är ofukoserad men lite desperation sista 5 gör att vi tillsammans med första halvlek i match 2, ändå har lite hopp om framtiden. 0-3, 3-1 och 1-1 är denna dags resultat. 
Efter förra helgens bedrövliga insatser önskade vi bättring i oktobers sista match, hemma på Östran mot Torns if. Vi startar med en 2-4-2 uppställning. Kommer inte alls igång och gör en dålig start. Torn tar tag i taktpinnen och gör rättvist, om än väldigt enkelt 0-1. Resultatet av detta är att vi äntligen sätter igång spelet. Härifrån gör vi 40 riktigt bra minuter. Släpper knappt Torn över mitt linjen. Tyvärr är våra avslut under all kritik och Torns målvakt behövde knappt anstränga sig för att hålla sitt mål rent. Avslutade vi första perioden bra, så var andra perioden, med ett 3-2-3 system vår spelmässigt bästa 9-manna period. Med bra spel, hög intensitet trycker vi ner Torn, tyvärr höll avsluten fortsatt en otroligt låg klass, men tillsist kom utdelningen när vi tryckte in 1-1. Vi trummade vidare och innan paus hade vi också gjort ett 2-1 mål. Vi har god stämning i paus och tänker fortsätta att köra över Torn. Tyvärr börjar tredje med en billig frispark på mittplan som Torn lyckas förvalta och tyvärr tappar vi energi av ytterligare ett riktigt skitmål. Torna tar över i ca 10 minuter och får faktiskt även till ett 2-3 mål. Helt otroligt då de knappt varit över halva plan men gör man inga mål straffas man hårt. Sista 10-15 minuterna lyfter vi åter upp spelet. Skapar nya mängder chanser och får till ett 3-3 mål. Vi har sedan några okej läge, liksom Torn att sätta ett fjärde men matchen slutar lika på 3. Mellan straffområde och straffområde är det vår bästa match men i de respektive straffområdena är det idag dålig fokus och resultatmässigt blir vi hårt straffade på våra missar både bakåt och framåt. Vi tar med det goda spelet I 50 minuter och kämpar vidare 
September
2020-09-08 10:43
Ladda album (+8 bilder) >>
Månadens första fredagskväll match och het drabbning mot duktiga LB07b. Tyvärr lite mycket sjukdom/skador och ett sent återbud gör att vi måste spela matchen med bara en avbytare. Detta och att vi åter skall testa köra matchen med två wingar co två centrala mittfältare gör att vi ser med spänning fram emot drabbningen. Det blir en 60 minuter hård och jämn match. Båda lagen bjuder på fin fotboll och har sina perioder i matchen. Tyvärr lyckas vi bara göra två mål i första perioden men å andra sidan gör LB bara ett och det precis i början av tredje. Vi kämpar otroligt över hela planen, försöker spela oss fram i banan och lyckas komma till väldigt många målchanser utan att sätta pricken över i:et. Vi har bakåt bra koll på det mesta Lb skapar även om de ändå får en och annan bra målchans.. En fin match av båda lagen där vi drar längsta strået och vinner med 2-1
Söndag och ny match i blå serie, denna gång derby mot Sfif. Ett derby som likt det i vårens serie saknar den där riktiga farten. Positivt är att vi hela tiden försöker ha en tanke i vårt spel men idag saknas det tempo. Vi är i ledning under hela matchen men SfIf hittar tillslut en kvittering och matchen slutat 5-5. 
Ny fredags match för röd serie.  I mot Kulladal och i elljus, hösten börjar närma sig. Vi har de senaste gångerna varit ganska överlägsna Kulladal men idag bjuder de på ett väldigt bra och snabbt spelande Och ger oss en riktigt fin och tuff fight. Vi börjar bra. Tar oss fint fram på kanterna och gör även första målet. Tyvärr knoppar motståndet in en hörna till 1-1 innan första perioden är slut. Vi börjar bra även i period två, skapar många fina chanser men bollen vill inte in förrän vi får till ett riktigt fint långskott. Tyvärr händer samma i denna som i första perioden. Kulladal kvitterar precis på slutet. Ett litet onödigt bolltapp på fint läge sätter oss i lika resultat inför sista. I sista tar KFF ledningen genom en riktig bomb. Vi förvarar likt MFF, genom att inte komma upp på skytten. Glädjande får detta oss att växla upp ännu en växel. Vi kvitterar och med ca 10 minuter kvar leder vi igen, 4-3. De sista 10 minuterna har vi extremt bra koll och låter inte KFF komma till några chanser utan sätter själva både ett 5:e och 6:e mål. Bra fight av alla inblandade och en fin 6-3 seger. 
Söndag och blå serie. Match mot Lb07L, som vi sällan möter. En jämn och bra match där vi tyvärr kör ännu en julaftons lek till motståndet. Vi tar snyggt ledningen med 1-0. Bra pass, bra löpning och fint avslut. Därefter bestämmer vi oss för att bjuda på två enkla mål, innan vi med ännu en bra pass, fin löpning och kallt avslut går till paus med 2-2. Även andra perioden är jämn. Vi har båda lagen våra läge men tyvärr gör vi dagens tredje bjudning. Istället för att slå in bollen på få tillslag tar vi för god tid på oss, träffar deras pressande kille och vips friläge från långt in på egen planhalva. Inför sista har vi ändå gott hopp. Startar bra. Hittar tre-fyra bra läge innan vi åter går bort oss och släpper motståndet på in istället för utsidan, 2-4. Tyvärr hämtar vi oss inte från detta och matchen slutar 2-5. 
Detta är en match som vi lika gärna kunde vunnit, men då måste alla ge sitt yttersta. Vi kan inte ha någon som springer, springer och springer lite till och andra som vara står och väntar. Då blir det tyvärr att orken tryter på slutet och vi inte får den framgång I resultatet som vi ibland ändå önskar och förtjänar. Nya tag nästa helg mot Oxie. 
Ny fredag, tredje i rad för röd serie, och ny seger. Nu mot ny bekantskap i FF Atletiko. Trots målmässigt kross, 8-0, så var det den svagaste fredagsmatchen. Vi börjar segt och hittar varken spel el tempo. Trots det hittar vi många bra läge men bollen vill inte in förrän i precis sista minuten då vi får och drar in en frispark precis utanför straffområdet. Vi är inte nöjda med första perioden och visar det med besked första 10 i andra. Vi tilldöms en straff som vi säkert förvaltar och hittar ytterligare två mål, fint skott och en läcker framspelning med snyggt volleyskott som avslutning. Tyvärr slutar. I sedan spela och släpet in motståndet lite i matchen. Efter två perioder är det ändå en klar 4-0 ledning. I sista är det inget snack. Vi kör tio nya bra minutrar. Gör två hörnmål och får äntligen utdelning på två friläge. Allt som allt en okej match. Tyvärr har vi svårt att ta med oss träningen in i match utan är för mycket för att jaga ännu fler mål. Idag hade det varit en perfekt match för att i match få träna på det spel vi jobbar på i veckorna men det kommer förhoppningsvis. 8-0 slutar det och vi kan konstatera att vi spelat väldigt bra på fredagkvällar 
På söndagen kom äntligen lite framgång även i Blå serie då vi tog emot Oxie. Vi gör rakt igenom en bra match och låter aldrig Oxie komma in i spelet. Bra rörelse matchen igenom resulterar i en stor och fin seger med 12-2
Sista helgen i september bjöd även den på två matcher. Röd serie åkte till Ystad för att spela mot Ystad IF FF. En match som börjar segt. Vi spelar slarvigt men är ändå bättre än vårt motstånd. Vi gör första målet och hinner både släppa in ett och göra ett andra innan perioden är slut. Vi höjer oss lite i andra. Gör två nya hörnmål och även ett fint spelmål. Tyvärr bjuder vi också på dumma och slarviga beslut vilket gör att motståndet hela tiden känner att de är med i matchen. I sista perioden spelar vi ut lite bättre, gör ett par nya fina spelmål och tappar också fokus och släpper en ett nytt lite enkelt mål pga att vi inte riktigt känner för att göra vårt bästa hela vägen.. Matchen får ett tryggt resultat, 8-3, men spelmässigt var det ingen av våra bättre insatser.
Blå serie åkte till Bunkeflo för match mot duktiga LB07B. Idag hade vi inte mycket att sätta emot. Dålig inställning, liten rörelse och inte alls något medel för motståndarens höga press gjorde att resultatet slutade med 0 gjorda mål framåt och 4 insläppta... Nya tag i de två avslutande matcherna i denna serie också.
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 12/04 14:28 
Vellinge Idrottsförening, 10/03 09:30 
Vellinge Idrottsförening, 09/03 12:33 
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL