Vellinge Idrottsförening
I HJÄRTAT AV BYN SEDAN 1928
P08
Pojkar 08

Pojkar08 tränar under vinterhalvåret, start 1/10, på Vanningens konstgräs. Tisdagar och torsdagar mellan kl 17-18,30


P08 består av drygt 25 grabbar som alla gillar att spela fotboll. Har du en kille som vill göra oss sällskap är det bara att titta förbi en av våra träningar. Tycker han, precis som vi andra att detta med fotboll var ju roligt så skickar ni in en intresseanmälan till vårt kansli och ni blir en del av denna roliga gemenskap. 


KONTAKTA TRÄNARNA:


Björn Svenburg

bjorn.svenburg@teliacompany.com
0706-21 80 33


Jörgen Vatn

jorgen.vatn@hotmail.se


 
 


V 4&5
2018-02-04 15:02
Två nya veckor har passerat i ett vilt startande 2018. Första helgen bestod av Vinterseriematch i och mot Höllviken och inomhusfotboll i Veberöd. 
En match där vi redan från början är väldigt mycket bättre än motståndet. Tyvärr kommer vi, åter igen, in i jagandet efter att göra mål istället för att träna på det vi verkligen behöver, passningar/mottagningar och att behålla bollen inom laget. Spelet blir tyvärr väldigt rakt och väldigt individuellt. Vi måste i matcher likt denna ta chansen att spela som ett lag. Positivt att vi inte släppte in mål och gjorde en hel del framåt 👍

Under söndagen spelade två lag futsal i Veberöd. Både Romelecupen och mer riktiga futsal regler var nytt för oss. Så nytt att ledarna för första laget fick fråga domaren varför han blåst frispark till oss 🤔  
Första laget började lite trevande. Ingen vilja i varken att försvara el anfalla. Första matchen blev därför ett rättvist X. I de två andra tryckte vi gasen i botten. Tryckte upp försvaret och spelade helt okej inomhus fotboll. 
Andra laget började också lite trevande men efter halva första matchen gjordes första målet och därefter var det spel på ett håll. Match två var bra från start till mål. I match 3 hade vi sedan svårt för att göra mål och då blir det som så ofta att en boll el två trillar in i egna målet istället. Allt som allt en okej dag med 4👍 1x och 1👎

Efter två bra träningar i V5, där vi kört mycket spel utan mål, för att inte bara stirra efter passningar framåt i banan, hade vi stora förväntningar inför helgens matcher. 
Tyvärr bjöd lördagens spel, mot ett mycket duktigt FcT, på årets, om inte alla tiders, bottennapp. Vi glömmer därför detta fortare än snön smälter i Skåne. 
Vi fick på söndagen möjlighet till snabb revansch med två matcher mot Klagshamn. 
Den första blev precis då jämn och hård som matchen mot dem innan jul. Vi spelade snabbt och rakt, men slarvar på tok för mycket med våra passningar. Klagshamn spelade idag betydligt mer genom sin fantastiskt duktiga mittfältare. 
När vi satte våra passningar och tog bort deras mittfältare var matchen vår. När klagshamn hittade honom styrde och ställde han och då var det Klagshamns match. Rättvist slutade det därför med ett x. 
Söndagens andra match var också jämn och bra, men med fördel oss under hela matchen. Tråden går dock igenom alla våra matcher, för även i denna finns mycket att hämta gällande passningar och mottagningar. 
Vi behöver få igång detta då det snart inte räcker att bara kämpa. Kan vi kämpa på som vi, oftast, gör tillsammans med ett ännu bättre lagspel kommer vi lyfta till nästa nivå. 
Helgen resulterade i 1👍, 1x och 1👎

Nya tag nästa vecka med 3 lag i Viffecupen

v3
2018-01-24 14:28

Ny vecka, nya träningar och matcher. En vecka där vi tränade en hel del på att hålla våra positioner både när vi har bollen men framförallt när vi försvarar oss.

 

Väldigt glädjande att båda helgens matcher visade att killarna tagit till sig det vi tränat på. I båda matcherna hade vi bra positionsspel, så länge vi orkade.

 

Lördagens första match på Vanningen spelades mot ett Lilla Torgs FF som vi fick stryck av i höstens premiär av Vinterserien. En match som målmässigt slutade oavgjort men det får LT tacka sin otroligt duktiga målvakt för. Vi spelade honom verkligen rakt in i landslaget. Sammanfattningen av matchen var att vi gjorde i princip allt rätt utom att göra mål. Ett tag agerade deras målvakt rena väggen. Vi spelade oss fram till både friläge och straffar utan att få till det sista som att få bollen över mållinjen. Trots att det till stora delar var spel mot ett mål saknade inte LT chanser. Framförallt var de farliga när målvakten, han kunde inte bara rädda, drog iväg 50 meters utsparkar. 4-4 slutade matchen. Vi var riktigt nöjda med spelet men lite förbryllade att de när vi var klara hade gjort lika många mål som oss.

 

Andra matchen spelades mot Skanör. Hur många gånger har vi nu mött Skanör? Även här gjorde killarna en väldigt fin insats. Höll sina platser och spelade bollen på ett bra sätt. Precis som vanligt mot Skanör var matchen jämn. Vi var dock det bättre laget och hade rättvist gjort ett mål mer än dem när vi var klara. Väldigt glädjande var att vi in denna match inte släppte in något mål. Det var länge sedan, trots att vi över hela banan har ett bra försvarsspel, och verkligen välkommet. 👍

 

Vi tränar vidare och tar nya tag nästa helg med en Vinterseriematch och spel i Romelecupen

v2
2018-01-14 15:02
Då var vi igång igen. Veckan bjöd på två träningar och årets första matcher i Vinterserien. 
Vi kommer under våren spela hemmamatcherna i anslutning till varandra. Förhoppningen är att några kommer lite tidigare och andra går hem lite senare och tar chansen att titta på sina lagkamrater. 

Lördagens första match spelades mot Kulladals FF. En match där vi var mycket bättre än våra motståndare. Vi jobbar på bra och kämpar snabbt tillbaka bollen men vi måste bli bättre på att hålla kvar den inom laget. I en match likt detta är det ett utmärkt tillfälle att träna det vi övar på träningar och inte bara jaga mål. I denna match ville alla göra mål och vi tog hela tiden den snabbaste vägen framåt. Massor av mål gjorde vi och på slutet släppte vi in ett. 👍

Andra matchen, mot LB07, var en mycket jämnare historia.  Det började slött. Inte många som gjorde vad vi kommit överens om. Varken när det gäller passningar el positionsspel och vi hamnade i uppförsbacke. Andra halvlek var betydligt bättre, nästan spel mot ett mål. Tyvärr fick vi aldrig in ett 2-2 mål trots mängder med chanser, stolpar och ribba utan LB kontrade in ett 3:e mål och vi tappade lite luft. 👎

Tyvärr bjuder båda matcherna på lite för mycket felpass och lite för mycket borttappade mottagningar. Detta måste vi träna upp under våren. 

Nya tag i nästa vecka med träningar och två nya helgmatcher i Vinterserien på lördag. 
Året 2017
2017-12-27 16:31

Ännu ett fotbolls år är slut. Killarna har nu avslutat sitt 5:e år i Vellinge IF. Det första året som 7manna lag.

Under året har vi stött på en del motgång, den största är att vi under minskat med 6 spelare, men även en hel del framgång, vi spelade en fantastisk 7manna fotboll under våren.

 

På lagets egna avslutning i klubbhuset frågade vi killarna vad vi hade gjort under året och vi kom fram till att ganska mycket har hänt.

 

 • Vi har tränat 95 gånger och Daniell har medverkat på samtliga. Grym närvaro har också Kasper/Joel och Vincent på 90 resp 89 gånger. Totalt har gruppen en träningsnärvaro på i snitt 65% vilket är bra.

 • Vi har spelat 152 matcher fördelat på 107 tillfälle. 84 av gångerna har vi gått därifrån som vinnare. Endast 42 gånger har vi gått där ifrån och förlorat. Nästa år tänker vi förlora färre matcher, men på ett bättre sätt J

 • Vi har hunnit med att delta i 11 cuper. Vi startade i februari med klubbens turnering och avslutades i mellandagarna med Skånecupen. När det gäller cuper kommer väl nästa lilla motgång. Vi bör nog, gemensamt ledare – förälder, hålla killarna lugna mellan matcherna. Vi tappar spelet ju längre in på dagen vi kommer och i senaste turneringen åkte vi på två skador mellan matcherna.

 • Vi har tillsammans med kompisarna i F07-08 spelat interna matcher och vi har även utmanat killarna i P07 på match.

 • En hel del av killarna tog möjligheten att vara med på klubbens, tillsammans med Malmö FF, fotbollsskola under ett par dagar i slutet av sommaren.

 

Mycket fotboll har det blivit under året men också en hel del annat

 

 • Klubben bjöd under våren in till FIFA turnering i klubbhuset.

 • Några av killarna fick spela förmatch på Swedbank Stadion innan matchen mellan MFF och Norrköping. Andra fick gå ut på planen tillsammans med spelarna i de båda lagen till tonerna av MFFs hymn och alla som ville fick möjligheten att se matchen.

 • Elias Persson hälsade på vår våravslutning och spelade med hjälp av P08s kör sin megahit Tre Pinnar

 • Under hösten fick vi möjlighet att både åka livräddningsbåt, tack Elwins pappa, och samla in pengar till lagkassan genom att arrangera en av A-lagets matcher.

 

Dock var höjdpunkten för många av killarna vår helg på Immeln. Tre grymma dagar som avslutades med matcher och korv i klubbhuset. Då det var väldigt uppskattat bestämde vi för att göra om det igen sista helgen i Maj 2018.

 

Vad tänker vi då göra under 2018

 

 • Vi startar upp träningen igen den 9 januari

 • Matcherna startar helgen den 13 januari.

 • Lördag 10/2 spelar vi VIFFE cupen. Då det är vi som spelar kommer vi även få på oss av klubben att hjälpa till med markservicen.

 • En av dagarna under påskhelgen, troligtvis annandag påsk kommer vi försöka få ihop ett kommunmästerskap där vi bjuder in Höllviken, Skanör och Västra Ingelstad för spel på Vanningens Konstgräs.

 • 10-12 maj spelar vi Halör Cup. Halör Cup är Nordens största fotbollsturnering för 10åringar. Vi har anmält två lag och hoppas så många som möjligt kan vara med och spela. Det blir en upplevelse för livet

 • 25-27 maj åker vi till Immeln

 • Vi kommer försöka locka till någon/några fler spelare. Känner ni någon/några som vill börja spela/börja igen så locka med dem till träningen.


  Nu tar vi paus och önskar alla ett Gott Nytt år och välkomna tillbaka i januari med ny energi.

V52
2017-12-26 21:38
Då var vi klara för i år. Efter en tung dag i Skånecupen, 2👍, 2x och 2👎, lägger vi 2017 bakom oss och tar vila och nya tag inför 2018. 
Vi startar upp träningen tisdagen den 9/1 kl 17,00 på Vanningens Konstgräs. Förhoppningsvis följer alla med oss in i nästa säsong som kommer att bjuda på en hel del roligheter. Vi kör bl a ett nytt Immeln läger, spelar Halör cup och kommer, till att börja med, en gång var 14:e ta hjälp i vår träning av Ismet Harbuzi. 
Hoppas all får en lång och skön vila och ett riktigt gott nytt år så ses vi med ny energi i januari. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Konstgräs, 20/02 17:00
Träning, Konstgräs, 22/02 17:00
Träning, Konstgräs, 27/02 17:00
Träning, Konstgräs, 01/03 17:00
Match, Brovallen, 03/03 10:00
Match, Kulladals IP, 03/03 10:00
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 14/02 15:54 
Vellinge Idrottsförening, 14/02 15:49 
Vellinge Idrottsförening, 06/02 13:14 
Vellinge Idrottsförening, 31/01 21:07 
Vellinge Idrottsförening, 27/01 01:26 
Vellinge Idrottsförening, 24/12 09:07 
 
CUPER
STÖD VELLINGE IF
HUVUDSPONSORER
VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER