Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
P08

Bli medlem i Vellinge Idrottsförening
BLI MEDLEM
Pojkar 08

Pojkar08 tränar under vinterhalvåret, med start 14/10, på Vanningens konstgräs. Tisdagar och torsdagar mellan kl 17-18,30 samt måndagar 18-19 på Herrestorpskolans Multiplan


P08 består av knappt 25 grabbar som alla gillar att spela fotboll. Har du en kille som vill göra oss sällskap är det bara att titta förbi en av våra träningar. Tycker han, precis som vi andra att detta med fotboll var ju roligt så skickar ni in en intresseanmälan till vårt kansli och ni blir en del av denna roliga gemenskap. 


KONTAKTA TRÄNARNA:


Björn Svenburg

bjorn.svenburg@teliacompany.com
0706-21 80 33


Jörgen Vatn

jorgen.vatn@hotmail.se


 
 


Mars
2020-03-01 16:20
Vasaloppssöndagen bjöd på två hemmamatcher på Östran. Husie och Klagshamn. 
Matchen mot Husie var väldigt mycket upp och ner. Husie tar tag i matchen gör rättvist första målet. Vi kommer in i matchen och gör tre raka mål innan Husie vänder på steken igen och vi följer varandra fram till slutet då Husie avgör med två raka. 
Matchen mot Klagshamn var fullt godkänd. Vi kan absolut öka rörelsen utan boll och vara mer på tå men över 60 minuter är vi spel och chansmässigts helt överlägsna. Vi spelar oss till många läge och släpper i princip bra till målchanser då vi slarvar. Resultatmässigt var det jämt men vi avgör med tre raka i sista perioden och vinner väldigt rättvist. På något sätt känner man med Klagshamn som vi fått 6straffar mot på två matcher men 5 av dem har ivf varit väldigt klara, den sista lite tveksam men helt ok om domaren tar för det som hände efter duellen å andra sidan hade målis varit värd en signal för duellen 
Dubbelmöte med Husie startade andra helgen i mars. Första matchen var en konstig historia. Vi började slött och var inte speciellt på tå. Vi har ändå ganska lätt för att spela oss fram till chanser. Vi gör två snabba mål för att sedan mest försvara oss. Vi släpper inte till jättemånga chanser över 60 minuter men har i långa stunder ett mindre bra eget spel. Vi håller dock undan och vinner med 2-1. 
Match två är lite lättare att se tillbaka på. Vi spelar avvaktande i period 1 och Husie leder rättvist när vi tar paus. Därefter gör vi 30 riktigt bra minuter och sätter tre raka. Sista 10 kommer Husie tillbaka igen. De utnyttjar två tveksamheter och kvitterar. Matchen slutar rättvist 3-3. 
Söndag och sista hemmamatchen i Landoras Vinterserie mot IK Wormo. Ett Wormo som spelade/var betydligt bättre än när vi möttes innan jul. I första halvlek är det spelmässigt ganska jämnt även om det är vi som har mest boll och skapar mest chanser. Vi gör också två fina mål. Andra börjar lite slött och vi är inte vakna när Wormo får chansen att reducera. Vi vaknar av detta och sätter in en extra växel. Idag får vi både fart på ben och boll och då är vi väldigt svåra att stoppa. När 60 minuter gått har vi totaltsätt varit överlägsna både i mål, 9-1, och spel. Bra insats och rolig läsning på Wormos hemsida
Helg i mitten av mars och det borde svar fullrulle med fotboll, men tyvärr är det lite upp och ner. Lördagsmatchen och den sista i Landoras Vinterserie blev inställd så även avslutningen av densamma nästa helg. Summering av den serien är väl att vi spelar väldigt bra när vi får tid på oss. 6 klara vinster och ett kryss. 
Söndag och lite bättre motstånd i form av LB 07 B. Lite snabbare, rappare och hungrigare motståndare och helt plötsligt är det svårt att få till spelet. Vi tappar mycket boll, vi gömmer oss och vill inte ha bollen i samma utsträckning när motståndet är tuffare som vi vill mot ”lite sämre lag”. Detta måste vi bli bättre på och ta för oss istället för att backa undan. Vilja ha boll istället för att gömma oss. 
Matchen i sig är annars en jämn historia. Vi skapar i första perioden en hel del läge, men har förtvivlat svårt att få tryck i avsluten och få bollen att orka över mållinjen. Precis innan paus tar LB ledningen. Ett jätteinkast, ett steg ifrån motståndaren istället för upp i ryggen och 0-1. Andra perioden börjar med en ny halvhjärtad duell i närheten av vårt mål och boff, 0-2. Vi hämtar oss, sätter 1-2 på en styrning och gör 2-2 genom ett fint anfall. Lika inför sista. Tyvärr går vi ner oss igen. Ännu ett jätteinkast som vi kommer fel till och ny uppförsbacke. Lite mer vilja nu och ett par vunna dueller, lite mer löpningar och vips har vi gjort två bra mål. Tyvärr slappnar vi av igen. Slarvar med sista passen, tappar press, går halvhjärtat in i duell och vips har LB snyggt kvitterar. 4-4 och slut. Trist att vi inte kommer upp i nivå i dagens match och varför har vi respekt för motståndet?? In och kör bara. Utan full vilja får vi inte igång vårt spel och det måste vi visa även om det är tuffare tag och bättre motstånd. 
Då fick vi äntligen till vår match mot Österlens FF. Efter många flyttar av datum och spelplatser hittade vi en torsdag i mars inomhus i Skurups fina hall. Matchen blev jättekonstig med två helt olika ansikte men att vara bäst på slutet är lite av vår melodi även om vi har högre förhoppningar på starten av matcherna.
Österlen är ett väldigt bollskickligt lag. Detta fick vi känna på i 40 minuter. Vi låg långt ifrån våra motståndare och fick knappt låna bollen och när vi hade den passade vi mest fel. Österlen hade också rättvist ledningen med 3-0 efter 40 minuter. Vi konstaterade mellan 2:a och 3:e perioden att vi var tvungna att göra någonting och vi valde att byta spelsätt. Från det gamla invanda till något nytt. Detta nya tog killarna till sig direkt och vi började hjälpas åt. Vi fick ett övertag på den centrala delen av planen och kunde både spela bort deras höga press och spela oss fram till massvis av bra anfall, chanser och fina mål... När sista perioden var slut hade vi gjort fem mål och Österlen knappt lånat bollen... Bra jobbat och snabbt uppfattat med det nya...
Ny helg och dubbelmöte med Veberöd. Fint väder och ett helt okej spel i båda matcherna. 
I första matchen lite tvärt om torsdagens match. Dvs två bra perioder med gamla spelsättet och en minsta bra med nya. Likt vanligt började vi slött men efter 10 minuter tar vi tag i matchen. Spelar bra fotboll och låter inte Veberöd få till något spel. Vi gör i mitt perioden tre fina mål. Tredje perioden blir lite avvaktande men vi svarar bra varje gång vi får ett mål mot oss och räknar hem 6-3 när matchen är slut. 
Dagens andra match är lite mer berg och dalbana. Gör en fin första period. Spelar oss fint fram till två fina mål. Andra perioden är sämre. Lite rörelse och Veberöd tar sig in i matchen och får göra tre mål. Vi gör själv två mål i perioden, det andra kommer precis innan periodens slut. Det ger oss lite energi och i sista perioden är vi överlägsna igen och sätter tre nya baljor. Denna match räknar vi till 7-3 när vi är färdiga. 
Sista helgen i mars börjar med avslutning i en av Skånes VM serier mot Fc Bellevue. Vi testar 60 minuter med nya spelsättet och för några är det första gången. Första perioden är ok. Vi gör ett fint mål och släpper in ett billigt där vi åter faller på dålig beslutsamhet och kommunikation. Andra perioden är riktigt bra, trots att vi direkt efter vårt andra mål släpper in ett nytt slarvmål. Hela laget måste bli bättre runt planens båda straffområde, då slipper vi många baklängesmål och kommer göra ännu fler egna mål. Efter detta är resten av perioden spel mot ett mål och matchen är resultatmässigt färdig inför period 3. Tredje perioden blir därför tyvärr lite avslagen och vi blandar och ger ganska friskt i vårt spel. När det är slut har vi gjort nog gjort ivf 7 och släppt in 2. 
Då avslutar vi mars månad med dubbelmöte hemma på Vanningen mot Skanör och Falsterbo. Först ut var en 9-manna match. Då det var vår första lånade vi in tre stycken 07:or. Vi började lite nervöst och fick inte riktigt igång spelet. Skanör pressade ner oss och vi fick mest jaga. Dock växte vi in i matchen och började få tag på bollen. Precis innan första paus tilldelades vi en straff som vi säkert förvaltar. Andra halvlek hann precis börja innan vi snappade upp en lös bakåtpassning och helt plötsligt stod det 2-0. Vi växte av detta och resten av matchen är jämn. Vi försvarar oss väldigt bra. Blir tyvärr lite många korta anfall och vi har svårt att vila med boll men det är ändå vi som skapar flest målchanser över matchens fyra perioder. Skanör får in en reducering när det återstår ett par minuter och skapar lite nerv men vi gör ganska snabbt ett tredje mål när vi snappar upp ett litet missförstånd. Vi har mycket att jobba på men vi glädjer oss över 3-1 och att vi är obesegrade i 9-manna 🥳🥳
Andra matchen är också den en jämn historia. Vi kör första halvan på nya sätter. Försöker spela oss framåt men det kräver ett hästjobb av våra yttrar att orka följande upp i varje anfall. Detta märks i andra perioden då vi känns trötta. Skanör gör tre raka mål och inför sista är det spel och humörmässigt uppförsbacke men skam den som ger sig. Vi tar tag i sakerna. Lyfter spelet och gör själv tre raka innan Skanör får sista ordet med en kvittering. Matchen slutar rättvist 4-4 efter att båda lagen blandar höga berg och djupa dalar under de 60 minuterna. Vi tackar Mars månad och ser fram emot en trevlig april 
Februari
2020-02-01 16:58
Ny månad, inte lika fint väder men nya matcher. Först ut dubbelmöte med en inte så frekvent motståndare, If Lödde. 
I första matchen får vi inte riktigt upp nivån i det vi gör. Vi gör mycket bra men de sista 20% saknas och vi tappar mycket boll, tar konstiga avslut och backar istället för att trycka på. Detta utnyttjar motståndet och straffar oss ganska hårt första halvan av matchen. Vi har svårt att göra mål och släpper till bollar som man bara gör när man saknar den sista inställningen. Dock spelas en match i 60 minuter och vi lyfte oss, fortsätter missa det sista men hittar en kvittering på straff, ett vinnande mål på sista sparken och glädjen är total. Lödde var bra och visade att inställning och koncentration måste till för att spelet skall lyckas. 
Andra matchen mot Lödde var en lugnare historia. Vi hade stenkoll på matchen från första till sista spark. Hittar många bra kombinationer och hittar många fina mål framåt samtidigt som Lödde inte skapar någonting på 60 minuter och vi vinner med tvåsiffrigt 
Söndag, Landora Vintercup, Helsingborgs If, klassiska Olympia området. Höga förväntningar om en bra och utvecklande match. Tyvärr pyspunka redan från början. Vi hade fått frågan om att spela 9:e manna. Då vi spelar 7manna året ut tackade vi nej och möttes istället av den lilla 7manna planen. Hmmm, efter över två år med nya regler så är det fortfarande ett lotteri, Världsklass. Matchen blev inte heller som vi hoppades. Efter en riktigt sömnig fem minuters period i början visade vi vem som bestämde. Spelade ut HIF under 45 minuter och gjorde massor av mål, för att sedan mest längta in i omklädningsrummet för att sjunga för kompisen som fyllde år. 16-4 slutade matchen och tyvärr inte den utmaning vi hade hoppats och sett fram emot efter ett antal jämna och bra matcher mot varandra.
Efter 14 dagars matchledig kom vi riktigt ringrostiga till derby mot Höllviken. Vi börjar matchen riktigt sömnigt och gör med bred marginal årets sämsta 20 minuter. Höllviken går snabbt upp till 3-0 innan vi precis innan vilan får till en reducering. I andra lyfter vi upp spelet. Skapar många chanser men får bara till två frisparksmål vilka båda studsar lite fram och tillbaka innan de ligger i mål. Höllviken har också de några möjligheter men mest på kontring när vi tappar boll. Helt jämt inför tredje. Tyvärr börjar det med ett par tveksamma situationer där Höllviken utnyttjar sin fördel och bombar in ett fjärde mål. Vi fortsätter likt period två men får inte in bollen. Ett bortdömt mål och två frilägeskapningar utan avblåsning är det närmaste vi kommer. Sur förlust men börjar man så sömnigt får vi skylla oss själva. Vi ser fram emot nästa gång 
Januari
2020-01-18 16:24
Då var vi igång igen efter lite uppehåll för nyår och futsal lallande och sparkar igång vårt sista 7-manna år. 
Först ut var match i blå serie mot Klagshamn. En match där vi från början var bättre än Klagshamn. Ganska snabbt 4mål upp och sedan spel mot 8 man. Lite jämnare så länge Klagshamn orkade, de hade med 8 på plan ingen avbytare, men målen trillade in i jämn takt framåt, men Klagshamn stack också upp och gjorde något mål. Vi är idag bättre och gör två siffriga framåt och släpper bara tre bakåt. Bra årsdebut. 
Ny helg och nya matcher. Träningsmatch borta mot Åkarp. Efter en jämn första period tappar vi spelet i andra och då är Åkarp bättre än oss. I tredje kommer vi tillbaka men vi räcker tyvärr inte till i matchen och Åkarp vinner med ett par bollar. 
Samtidigt hemma på Östran möter vi Kulladal. Matchen börjar jämt men efter knappt tio minuter gör vi vårt första mål. Vi hinner även med ett andra innan första pausen, riktigt mönsteranfall med många pass inom laget och tomt mål för målgöraren. Andra perioden börjar också jämt men blir mer och mer vår. Vi tar totalt över matchen och gör fyra nya strutar. Byter lite positioner inför tredje. Fortsätter ösa på framåt och är totalt överlägsna de sista 20. Gör ytterligare 5 mål och håller 0:an bakåt. Bra insats. 
Söndag och vi välkomnade Ängelholms FF i Landora serien till Östran och ett fantastiskt januari väder. Matchen är också den helt lysande. Redan från start sätter vi fart på boll och rörelse. Ganska snabbt är vi 4 mål upp och ÄFF tar in en extra spelare. Detta hjälper dock inte ett dugg när vi bestämt oss för revansch från höstens snöpliga kryss i hemmacupen utan vi fullständigt springer/ passar och sköljer över motståndet. När vi är klara har vi gjort 17 fina mål och en ny 0:a bakåt. Idag var det 60 minuter med mycket fin inställning och bra fotboll trots att vi möter 8 spelare i nästan 50 minuter. Bra insats. 
Ny januari helg och lördag med två matcher i Skånes Vinterserie. Först ut hemma på Östran var nya bekantskapen Fc Möjligheten. Trots många positionsskifte såg man ganska fort att detta inte blir mycket till match. Trots att vi gör en ganska temposvagt insats rasar målen in framåt. När vi är klara har vi gjort 16 och släppt in 1. 
Efter lite gemensam lunch åkte de spelare som skulle vidare från matchen till ny match i Lund vidare för att möta upp sina kompisar. Även denna match med många på ovana positioner. Matchen blev målrik och glädjande nog lite mer delande på målen. Vi var dock det bättre laget från mitten av period 2 och vann med ett par bollar. 
Söndag och futsal lallande på hemmacupen, Viffe. Tre lag i spel, både spel och resultat var väldigt blandat. Perioder som var kanon men också mindre bra stunder. 

LF cup
2019-12-31 14:00
Med fjoråret färskt i minne åkte vi tillbaka för att avsluta även detta år med LF cup i Växjö. De 10 killar som varit snabbast på vårens intresseanmälan skulle försvara våra röd/blå färger. 
Efter en lördagkväll med godis inköp och frågesport, som vanns av, trumvirvel, oss ledare såklart 😂 var det på söndagen tre matcher på programmet. 
Först ut ett lokalt Växjö lag, Hovshaga. Vi började lite nervöst men efter ett par minuter och första målet släppte allt och vi spelade tröjan av motståndet. Bra rörelse blev många chanser och en hel del fina mål. När matchen var slut räknade killarna in resultatet till 16-0. 
Efter lite lunch var det dax för match 2, nu mot Halmstad Bk. Ett HBK vi mött tre gånger tidigare. Efter ett kryss har vi nu tre raka 3-0 vinster. För denna gång var det ingen tvekan om vem som hade bästa spelet. Under större delen av matchen kontrollerade vi vad som hände på plan. Två snygga spelmål och en straff i första halvlek lade grunden till gruppseger även om det återstod en match. 
Tredje och sista söndagsmatchen var mot ännu ett lokalt lag, nu Växjö Bk. Det gick lite som på morgonen även om de första 7-8minuterna var lite sega. När väl första baljan kom var det proppen ur och spel mot ett mål. Turneringens överlägset gladaste 9-0s målskytt dök upp i mitten på 2:a halvlek då vår målvakt fick sätta en straff. Aldrig tidigare sett någon försöka glida på knä som målgest på konstgräs. Stackars knä. När matchen var slut hade vi gjort 13-0 och bjudit på turneringens fulaste målgest 36 gånger, då hela laget ställer sig som koner efter att vi gjort mål. 
Kvällen bjöd sedan på bad i hotellets bassäng och trötta och glada somnade killarna gott. 
Ny dag, nya möjligheter och spel mot de andra grupp ettorna. Tyvärr skulle vi bara få möta två av dem. Först ut ett nytt lag från trakten, Sandsbro. Ett lag som i sin matchplan sa sig spela som oss. Det gjorde de också en liten stund. Första 10 var jämna och spelet böljade fram och tillbaka. Sandsbro tog ledningen och hade även ett okej läge direkt efter men när vi växlade upp efter detta så hade de inte mycket att sätta emot. Vi hann kvittera och ta ledningen innan halvtid och i andra halvlek så var det bara spel på Sandsbros planhalva. Tre nya mål av oss och 5-1. 
Matchen mellan de andra grupp ettorna slutade med Vänersborg seger, vilket gjorde sista matchen till en ren ”final” mellan turneringens två då ända obesegrade lag. 
Många var tämligen övertygade att detta skulle bli en munsbit för Vänersborg, men oj så fel de hade. Samtliga killar hade bestämt sig för att åka hem med ett ända stort leende och vi visade redan från första sekund att detta skulle vi aldrig förlora. Vi stod upp på ett fantastiskt sätt mot motståndare som i vissa fall var dubbelt så långa. Vi sprang, passade, kämpade och tog kampen. Efter 10minuter hade vi tagit total kontroll och lagom till halvtid hade vi också gjort 1-0. 
I andra halvlek fortsatte vi att spela lugnt och bra. Skapade nya målchanser och släppte inte till mer än ett enstaka skott som vi fint räddade. När det återstod fem minuter bröt vi deras anfall, avancerade upp med bollen och skar en passning rakt igenom deras försvar. Fri med målvakten hängdes bollen upp i krysset. 2-0 matchen klar och när signalen gick fick killarna jubla som om det inte fanns en morgondag. Trötta, glada och stolta vände vi sedan hemåt för att njuta av årets sista timmar ett härligt nyår och se fram emot många spännande stunder 2020. 
December
2019-12-08 14:17
December rapporteringen tjuvstartade i November kapitlet så vi har redan hunnit fram till helg 2 och 2:a advent. Under lördagen skulle det spelas träningsmatch nere och mot Skanör. Tyvärr är vi redan dåligt med folk till matchen och när vi även tappar en spelare på samlingen är vi tvungna att kasta in vår ordinarie maskot. Med 7,5 spelare kämpar vi på bra i ett ganska blåsigt Skanör. Vi tar ledningen med två bollar i första perioden men gör tyvärr en svag andra period och motståndet vänder på både spel och resultat. Vi lyfter oss igen i tredje men tyvärr orkar vi inte riktigt hela vägen utan Skanör trycker in ett sent segermål efter att vi hunnit kvittera. Bra kämpat av er som var på plats och vår p011 spelare som idag fick bidra på plan och inte bara i hejarklacken 
Söndag, 2:advent, blåsigt och kallt. Match mot Klagshamn och efter två under året tighta matcher mot dem kände vi oss taggade att göra 60 bra minuter. Tyvärr är vi inte riktigt vakna utan Klagshamn börjar bäst. Vi tar oss sakta in i matchen och tilldöms efter 10 minuter en straff. En straff som sitter där den ska och efter det är perioden vår. Vi spelar snabbt och rappt. Skapar ett par bra läge innan tvåan kommer efter fint väggspel på kanten och en inslagen retur. Även i starten av andra spelar vi riktigt bra. Tyvärr inte hela vägen utan missar många öppna chanser samtidigt som vi blir slarviga i uppbyggnaden av spelet. Klagshamn kommer in i matchen men perioden slutar mållös. Även i tredje är vi det bättre laget. Får ny straff, som vi missar, skapar nya läge som vi tyvärr inte heller förvaltar förrän vi får en tredje straff. Denna sätter vi och avgör i praktiken matchen. Inte varje dag vi får tre straffar och helt ärligt var väl ingen fel även om vi förstår Klagshamns killarnas uppgivenhet på den duktiga domaren, inte för våra 3 straffar. Vi hinner även göra ett fjärde mål men tyvärr också släppa in två skitmål. Kan vi fortsätta spela lika bra som idag, förvalta alla chanser och sluta bjuda på onödiga mål så har vi en jättefin vinter att se fram emot. 
Luciahelgens första match är borta mot FcT. Trots att vi bara vinner med 2-1, två fina mål, och gör en betydligt sämre match än förra helgen är vi i 50 minuter totalt överlägsna. Tyvärr är det för tillfället mycket svårt att göra mål. Idag missar vi 10 klara målchanser plus att vi räknar in 5 ramträffar. Bakåt bjuder vi åter igen på ett mål, då vi inte känner för att gå hundra i ett antal dueller, men i övrigt inte mer än tre långskott. Spelmässigt är vi väldigt mycket bättre än vårt motstånd men idag känns det ändå som vi går på halvfart och inte tar chansen att träna på det vi tränar på under veckan, fart / rörelse / bollkontroll, men ett steg bak ger två steg framåt nästa gång. 
3:e advent. Regn, blåst och bortamatch mot IK Wormo från Landskrona i Landora Vinterserie. Förutsättningarna för bra fotboll var ganska små pga väder och en väldigt långsmal plan. Matchen börjar ganska jämt men efter vi gjort första målet är det en ganska behaglig resa mot ett resultatmässigt övertag. Vi har dock svårt att hitta de få ytor som finns, vi tar lite lång tid på oss och hittar inte så många bra kombinationer som vi önskar. Å andra sidan får vi en match där vi får betalt för höstens alla missade målchanser. En efterlängtad ketchupeffekt ger oss 15 mål framåt och endast 1 bakåt, otagbart för målvakten men motståndets ända?? skott på mål. Bra kämpat, stressat, pressat och roligt med många mål idag. Roligast var nästan att våra fem målskyttar gjorde 5, 4, 3, 2 resp 1 mål var 
Årets sista ”serie”match spelades på bortaplan mot kommungrannarna från Skanör. Trots en del spelare på nya positioner börjar vi ganska bra för att mot slutet av första perioden växla upp och göra 3 snabba mål. I andra perioden börjar vi tappa allt mer av spelet men kämpar på och håller rent framför eget mål. Med en period kvar är det fortfarande en trygg 3-0 ledning. Tyvärr har bensinen helt tagit slut. Skanör får en ganska tidig reducering följt av en ”hemmastraff”. Efter detta orkar vi inte längre och åker på både en kvittering och att Skanör springer på och vinner rättvist med 2. Med 40 ok minuter firar vi jul och hämtar nya krafter inför årsavslutningen i Växjö 🎅🏼
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 08/04 10:42 
Vellinge Idrottsförening, 31/03 11:01 
Vellinge Idrottsförening, 27/03 17:50 
Vellinge Idrottsförening, 09/03 10:24 
Vellinge Idrottsförening, 11/02 08:47 
Vellinge Idrottsförening, 09/02 14:34 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL