SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
Flickor 2007/2008

Bli medlem i Vellinge Idrottsförening
BLI MEDLEM
Flickor 2007/2008
TRÄNARE FLICKOR 07-08
Daniel Nilsson
0705-20 24 69

Mikael Nilsson
mikael.bara@gmail.com
0733-24 21 74

Henrik Wällersten 
Henrik.wallersten@gmail.com 
0706-60 84 64

Marie Nilsson (Kontaktperson)
0736-61 28 72
Kvarnby
2021-09-12 19:58
Ladda album (+6 bilder) >>

Fredagskväll och ny match i serien, dagens motstånd Kvarnby. Vi hade haft en bra träningsvecka bakom oss. Det enda problemet vi hade haft under veckan var mygg och inte kulle det bli lättare denna kväll och det trots litervis med myggspray som spreds över b-plan. Matchplanen var klar och det är ju samma som vi jobbar efter men att också försöka få in det som vi tränar på under Ismet.

 

Matchen drar i gång och vi rullar i gång vårt spel precis enligt plan och redan i princip i det första anfallet som är mycket fint få vi in 1–0 i minut 2 genom Nellie fint framspelat ifrån Thea. Deras samarbete skulle redan bära frukt igen i matchminut 12 men då var rollerna ombytta och 2–0 var ett faktum. Efter här följer kanske en lite sämre period då vi går ner i deras tempo och börjar köra lite mer solo. Men vi vaknar till och dagens måltjuv stänker in 2mål de sista 3minuterna utav halvleken. Alice hade siktet inställt och mer skulle komma. Halvtid pratar vi om att börja om på 0–0 och komma tillbaka till det vi är bäst på, låta bollen rulla och variera spelet.

 

Andra drar i gång och vi är lite tveksamma i vårt spel men allteftersom halvleken lider så kommer vi tillbaka till vårt spel, det som är kul är just det att spelarna som är på bänken ser och pratar med varandra om vad de måste göra bättre när de blir inbytade. I 45min sätter Rebecca in 5–0 och 10min efter sätter vi både 6 och 7–0 i samma minut genom Thyra och såklart Alice 😊. Det är också ställningen in till nästa vila. Återigen pratar vi om vikten utav att lugna ner oss lite och spela vårt spel. Utgå ifrån att det står 0–0 och vara ödmjuka inför uppgiften. Det knorras lite om varför man bli utbytta osv men detta måste man lära sig. Detta är vår styrka då vi hela tiden kan spela med fräscha spelare och kunna byta utan att det bli någon skillnad.

 

Tredje halvlek är ju fantastisk, vi spelar som i trans. Kvarnby börjar bli trötta medan vi bara öser på. Vi blandar korta passningar med långbollar. Provar crossa och lägger i djupled. Vi gör faktiskt fantastiskt fina mål genom otroligt bra spelkombinationer. Vi spelar oss genom onetouch i mitten som Mira kyligt sätter. Vi gör mål genom spel ifrån kanten ja egentligen ifrån alla håll på planen. Och det blir en målexplosion. Amanda gör mål, Rebecca gör sitt andra genom ett fin pass ifrån Thea, Ja sedan har vi Alice som stänker in ytterligare 3mål assisterad utav assistdrottningarna Thea och Nellie. Vi kan inte annat att vara nöjda med hur det rullar på för tillfället. Men tro inte att vi är nöjda bara med detta nädå vi är taggade som aldrig förr på de resterande matcherna i serien och ska fortsätta jobba på våra träningar.

 

3snabba

  • Det borde bli ett program med Ett i naturen hur alla Sveriges myggor hamnade i Vellinge
  • Dubbla hattrick utav Alice
  • Fortsatt serieledning
Kulladal
2021-09-05 21:27
Ladda album (+7 bilder) >>

Det var dags för omg nr 4 denna höst. Kulladal stod för motståndet och hela laget inkl. tränarna var laddade då förra omgången blev inställd. Under veckan hade vi gnuggat vidare med vår träning och extra kryddat med Ismet som gnuggar förvarspel med oss.

 

Men tyvärr var det inte mycket som fungerade idag ………  Nej riktigt så kan man väl inte skriva kanske 😊.  Taktiken var lagd alla förberedelser var gjorda vi vann slantsingling så nu var det bara att vänta på visselpipan. Ljudet kom och matchen var i gång. Vi började lite trevande och stressade. Vi drogs ner i deras låga tempo och blev då stillastående.  Tror att det var lite nervositet men i 8 min kom 1–0 genom Rebecca och det löste nog upp många knutar för efter det så lossnade rejält och vi började rulla bollen och mycket mer aktiva och vi tog över halvleken totalt. 2 och 3 noll kom tätt efter varandra i 16 resp. 18min genom Ebba och Amanda. I halvtid pratade vi mycket om att inte försöka spela genom oss i mitten hela tiden utan använda våra kanter där det var enorma ytor och fortsätta sätta press på bollhållaren.

 

Andra drar i gång och vi spelar verkligen bra, vi sätter pressen när vi ska, spelar runt bollen och har bra snack på plan. Det enda som saknas de första 10 utav andra är att få in bollen i mål men precis som i första så inleder Rebecca målgörandet och gör 4–0. Vi äger det mesta utav bollen och Wilma har inte överdrivet att göra vilket också är det svåraste för en målvakt men de få lägen Kulladal har så är Wilma där och räddar eller rusar ut och bryter anfallet. Precis som förra halvleken så stänker vi in 2 mål till genom Amanda och Thea. Inför tredje snackade vi mest om att behålla fokus och ödmjukhet. Gå ut som om det stod 0–0 och fortsätta spela vårt spel. Vi förvarnade också dom om att vi kommer ändra om i uppställningen för att man ska prova spela på andra positioner och de var väldigt taggade på det.

 

Sista halvlek är väldigt lik de övriga två. Vi är väldigt bra i spelet och våra motståndare är väldigt tröttkörda. Det som är roligt för oss tränare är att även om många fick nya platser att spela på så löser vi det och det blir ingen skillnad utan alla går in i sin roll, tar den och löser det på ett riktigt bra sätt. Även denna halvlek stänker vi in 3mål genom Ebba och Amanda x2. Grattis till Amanda och hennes Hattrick! Slutsignalen löd och vi var enormt stolta över oss själva. Tyvärr fick vi inte möjlighet att tacka vår härliga publik utan blev utkörda ifrån plan 5sek efter slutsignalen. Men hoppas tjejernas sång och ringdans var ett plåster på såren. Till sist, äntligen fick nu både Amanda och Filippa göra debut för oss. Bra jobbat båda två. Nu laddar vi för ny intensiv vecka med fotboll 3 gånger på 5 dagar.

 

3snabba

  • 0–3, 0–3, 0–3
  • Försvarsträningen gav utdelning
  • Vackert väder, härlig fotboll, 3p och serieledning

 

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/11 11:00
Sön 10/10 12:00
3 - 1  
Lör 2/10 12:00
2 - 3  
Fre 10/9 19:00
13 - 0  
Lör 4/9 13:00
0 - 9  
Lör 21/8 10:30
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 30/11 16:00 
Vellinge Idrottsförening, 29/11 18:15 
Vellinge Idrottsförening, 27/10 10:29 
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL
AKTIVITETSPARTNER