SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
#TillsammansÄrViStarka
Flickor 2007-2008

Bli medlem i Vellinge IF
Bli medlem
Flickor 2007-2008
TRÄNARE FLICKOR 07-08
Daniel Nilsson
0705-20 24 69
 
Mikael Nilsson
0733-24 21 74
 
Henrik Wällersten 
0706-60 84 64
 
Marie Nilsson (Kontaktperson)
076 707 47 76
 
Intresserad att spela fotboll med oss?
Skicka en INTRESSEANMÄLAN  här!
Vellinge - Skurup
2022-04-27 22:25

Då var säsongen 2022 igång och för första gången så spelar vi i en A-serie. Detta var ju inte riktigt vår mening men efter omständigheter som vi inte kunde påverka så blev det så. Vi har pratat med tjejerna om situationen och vi har tillsammans beslutat oss för att gilla läget och ta det som en utmaning.

 

Efter en liten strulig försäsong som har haft både lite osäkerhet kring spelartrupp och 11manna spel likamycket som den har inneburit vissa jättebra stunder i spelet. Så har vi väl känt att vi har en lite uppåtgående kurva, mycket tack vare att vi är fler på träningar då blir allting mycket lättare.

 

Första motståndaren i seriespelet blev alltså Skurup. Ett lag som vi inte har mött och visste inte jättemycket om dom. Vi beslöt oss för att köra på ett 4-3-3 som vi tycker har fungerat bäst och även kört på träningar. I vår tyvärr lite för vanliga stil så började vi matchen lite lätt förvirrat och tamt. Skurup fick ha boll och mötte ingen press utan vi låg alldeles för lågt med hela laget. Men efterhand så växte vi in i matchen och faktiskt tog över totalt. Skapar en mängd med chanser genom fint spel och bra löpningar. Med lite mer kyla i både avslut och löpningar som blev offside så skulle vi fått in ett par mål. Men ett mål fick vi in genom Thea och det var fullt rättvist och skönt. Lite nervigt blev det när vi slappnade av precis innan halvlek där Alice K gör ett par fina räddningar och en ribba räddar oss innan pausvilan.

 

I halvtid blev vi tränare lite konfunderade att efter en sådan fin halvlek och ledning så var våra tjejer väldigt lågmälda. Vi snackade igenom om hur vi ska fortsätta köra på och inte sjunka ner och framför allt hålla lagdelarna intakta då vi gissade på lite mer långa bollar ifrån Skurup.

 

Vi var lite rädda för hur halvleken skulle börja då vi inte riktigt fick i gång laget innan de gick ut till sina positioner. Tyvärr blev våra farhågor lite besannade och vi kom inte upp i den nivån den första kvarten och det blev mycket försvarsarbete och lite väl mycket för Alice K att stå i men hon gjorde det jättebra. Kvitteringen kom väl lite som ett brev på posten tyvärr. Men som ett magitrick då trollkarlen drar upp en kanin ur hatten går vi rakt upp efter vad då vi tränare tycker är lysande coaching då våra två nyinsatta fixar till att vi återigen tar ledingen genom Alice B som blev fint assisterad utav Nelli. Detta förändrade matchen och framför allt när vi borde fått en straff. Då tändes alla cylindrar och vi jobbade stenhårt runt varje boll. Vi punkterade sedan matchen via en fin djupledsboll till Rebecca som drev mot mål och assisterade fram Meja som gjorde 3–1 som även blev slutresultatet. Nu kanske ni hajade till, Meja? Ja Meja var en av de tre spelare vi fått låna ifrån F09/10 de andra två var Leah och Hanna. Ett stort tack till er och vilken insats ni gjorde. Vi kommer att fortsätta ha detta fina samarbete F09/10.

 

Tre snabba

 • Tack till publiken, herregud så många ni var. Superkul verkligen.
 • Domaren fick öva offsidearmen
 • ”Vår första match i A vann vi, det kan ingen ta ifrån oss” Citat ifrån stolta tränare i omklädningsrummet

 

Kvarnby
2021-09-12 19:58

Fredagskväll och ny match i serien, dagens motstånd Kvarnby. Vi hade haft en bra träningsvecka bakom oss. Det enda problemet vi hade haft under veckan var mygg och inte kulle det bli lättare denna kväll och det trots litervis med myggspray som spreds över b-plan. Matchplanen var klar och det är ju samma som vi jobbar efter men att också försöka få in det som vi tränar på under Ismet.

 

Matchen drar i gång och vi rullar i gång vårt spel precis enligt plan och redan i princip i det första anfallet som är mycket fint få vi in 1–0 i minut 2 genom Nellie fint framspelat ifrån Thea. Deras samarbete skulle redan bära frukt igen i matchminut 12 men då var rollerna ombytta och 2–0 var ett faktum. Efter här följer kanske en lite sämre period då vi går ner i deras tempo och börjar köra lite mer solo. Men vi vaknar till och dagens måltjuv stänker in 2mål de sista 3minuterna utav halvleken. Alice hade siktet inställt och mer skulle komma. Halvtid pratar vi om att börja om på 0–0 och komma tillbaka till det vi är bäst på, låta bollen rulla och variera spelet.

 

Andra drar i gång och vi är lite tveksamma i vårt spel men allteftersom halvleken lider så kommer vi tillbaka till vårt spel, det som är kul är just det att spelarna som är på bänken ser och pratar med varandra om vad de måste göra bättre när de blir inbytade. I 45min sätter Rebecca in 5–0 och 10min efter sätter vi både 6 och 7–0 i samma minut genom Thyra och såklart Alice 😊. Det är också ställningen in till nästa vila. Återigen pratar vi om vikten utav att lugna ner oss lite och spela vårt spel. Utgå ifrån att det står 0–0 och vara ödmjuka inför uppgiften. Det knorras lite om varför man bli utbytta osv men detta måste man lära sig. Detta är vår styrka då vi hela tiden kan spela med fräscha spelare och kunna byta utan att det bli någon skillnad.

 

Tredje halvlek är ju fantastisk, vi spelar som i trans. Kvarnby börjar bli trötta medan vi bara öser på. Vi blandar korta passningar med långbollar. Provar crossa och lägger i djupled. Vi gör faktiskt fantastiskt fina mål genom otroligt bra spelkombinationer. Vi spelar oss genom onetouch i mitten som Mira kyligt sätter. Vi gör mål genom spel ifrån kanten ja egentligen ifrån alla håll på planen. Och det blir en målexplosion. Amanda gör mål, Rebecca gör sitt andra genom ett fin pass ifrån Thea, Ja sedan har vi Alice som stänker in ytterligare 3mål assisterad utav assistdrottningarna Thea och Nellie. Vi kan inte annat att vara nöjda med hur det rullar på för tillfället. Men tro inte att vi är nöjda bara med detta nädå vi är taggade som aldrig förr på de resterande matcherna i serien och ska fortsätta jobba på våra träningar.

 

3snabba

 • Det borde bli ett program med Ett i naturen hur alla Sveriges myggor hamnade i Vellinge
 • Dubbla hattrick utav Alice
 • Fortsatt serieledning
Kulladal
2021-09-05 21:27

Det var dags för omg nr 4 denna höst. Kulladal stod för motståndet och hela laget inkl. tränarna var laddade då förra omgången blev inställd. Under veckan hade vi gnuggat vidare med vår träning och extra kryddat med Ismet som gnuggar förvarspel med oss.

 

Men tyvärr var det inte mycket som fungerade idag ………  Nej riktigt så kan man väl inte skriva kanske 😊.  Taktiken var lagd alla förberedelser var gjorda vi vann slantsingling så nu var det bara att vänta på visselpipan. Ljudet kom och matchen var i gång. Vi började lite trevande och stressade. Vi drogs ner i deras låga tempo och blev då stillastående.  Tror att det var lite nervositet men i 8 min kom 1–0 genom Rebecca och det löste nog upp många knutar för efter det så lossnade rejält och vi började rulla bollen och mycket mer aktiva och vi tog över halvleken totalt. 2 och 3 noll kom tätt efter varandra i 16 resp. 18min genom Ebba och Amanda. I halvtid pratade vi mycket om att inte försöka spela genom oss i mitten hela tiden utan använda våra kanter där det var enorma ytor och fortsätta sätta press på bollhållaren.

 

Andra drar i gång och vi spelar verkligen bra, vi sätter pressen när vi ska, spelar runt bollen och har bra snack på plan. Det enda som saknas de första 10 utav andra är att få in bollen i mål men precis som i första så inleder Rebecca målgörandet och gör 4–0. Vi äger det mesta utav bollen och Wilma har inte överdrivet att göra vilket också är det svåraste för en målvakt men de få lägen Kulladal har så är Wilma där och räddar eller rusar ut och bryter anfallet. Precis som förra halvleken så stänker vi in 2 mål till genom Amanda och Thea. Inför tredje snackade vi mest om att behålla fokus och ödmjukhet. Gå ut som om det stod 0–0 och fortsätta spela vårt spel. Vi förvarnade också dom om att vi kommer ändra om i uppställningen för att man ska prova spela på andra positioner och de var väldigt taggade på det.

 

Sista halvlek är väldigt lik de övriga två. Vi är väldigt bra i spelet och våra motståndare är väldigt tröttkörda. Det som är roligt för oss tränare är att även om många fick nya platser att spela på så löser vi det och det blir ingen skillnad utan alla går in i sin roll, tar den och löser det på ett riktigt bra sätt. Även denna halvlek stänker vi in 3mål genom Ebba och Amanda x2. Grattis till Amanda och hennes Hattrick! Slutsignalen löd och vi var enormt stolta över oss själva. Tyvärr fick vi inte möjlighet att tacka vår härliga publik utan blev utkörda ifrån plan 5sek efter slutsignalen. Men hoppas tjejernas sång och ringdans var ett plåster på såren. Till sist, äntligen fick nu både Amanda och Filippa göra debut för oss. Bra jobbat båda två. Nu laddar vi för ny intensiv vecka med fotboll 3 gånger på 5 dagar.

 

3snabba

 • 0–3, 0–3, 0–3
 • Försvarsträningen gav utdelning
 • Vackert väder, härlig fotboll, 3p och serieledning

 

Spjutstorp
2021-08-23 21:27

En tidig avfärd ner mot Österlen och match nr 2 denna höstsäsong närmare bestämt Spjutstorp. Det var ett förvånansvärt piggt gäng tyckte jag. Det var också första matchen för Ellen och Majken med oss. Vädret visade sig från den bästa sidan på väldigt länge så en härlig match på en fin gräsplan såg man framemot. Under veckan som gått hade vi gått igenom lite utav det vi saknade i premiären och jobbat vidare med passning genom vända spel egentligen på alla håll.

 

Domaren blåste i gång matchen och vi tog tag i taktpinnen med engång. Vi hade lite problem med det blöta gräset och den enormt hårt pumpade bollen. Men efterhand så kom vi underfund med det och gör en väldigt bra första halvlek. Press i rätt läge och försöker hålla upp bolltempot. Vi har tightat till oss försvarsmässigt mot senast. Det enda lilla negativa vi har i första är att vi inte får in bollen i mål. Har 2–3 riktiga kanonlägen och en del halvchanser.

 

Andra halvlek startar vi lite mer trevande. Spjutstorp har ändrat om en del i sina positioner och spelsätt och vi blir lite mer passiva vilket leder till att de får lite mer boll i början och skapar lite genombrott men då hade vi Wilma som var med på noterna. Efter lite taktisk diskussion med spelarna som var på sidan löste vi problemet och vi tog åter över matchen. Vi kommer inte upp till samma nivå som i första men har en del lägen och återigen borde vi satt en boll.

 

Till sista pratade vi om att vi måste bli lite tuffare framför mål och utnyttja ytorna som våra motståndare lämnade till oss. Vara beredda på deras långbollar. Men framför allt få in bollen i mål 😊. Vi börjar halvleken extremt bra och gör en av våra bästa halvlekar men i den 57min åker vi på en kalldusch då Spjutstorp tar ledningen genom det skottet det sökt hela matchen men inte fått. Långskott som dalar in precis under ribban och såklart otagbart för Wilma. Inte rättvist men sådan är fotbollen och bollen ska ju in i nätet. Men vi låter inte nedslås utan tuggar på och skapar målchans på målchans men det känns som detta är en sådan dag då det är helt omöjligt men då i 74 min slog hon till, Rebecca placerar in 1–1 och ett enormt publikvrål ifrån våra supportrar dånar över Spjutstorp. Det blir vild glädje ibland spelare och ledare också för det var verkligen välförtjänt. Tjejerna snor åt sig bollen springer tillbaka och vill avgöra matchen och det är inte långt ifrån men den slutar 1–1. En jättebra genomförd match som vi var värda mer men vi tar vår poäng och laddar vidare i veckan och matchen mot Svedala på lördag.

 

3snabba

 • Inte alla lag som har pool bredvid sin plan
 • En väldigt bra fotbollsmatch
 • Vi var inte helt överens med domaren gällande avbrott när det var skador
Bli medlem
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Materialsponsor
Våra cuper
Stötta oss
Skyltpartner
Klubb 1928
Tjänster och material
Partners