Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT
Herrar

VELLINGE IF HERRAR
 
Bra start bäddade för storseger mot Kosova
2019-05-15 18:00
I motsats till vår förra hemmamatch mot Åkarp där vi hade förtvivlat svårt att omsätta våra målchanser till mål så var det korken ur i dagens hemmamatch mot KSF Kosova.

Målskyttet inleddes redan i den femte minuten och efter 35 minuter stod det 6-0 i vår favör.

Målen trillade sedan in med jämna mellanrum och till slut kunde våra segersiffror skrivas till 9-2 och våra nio mål var fördelade på hela åtta målskyttar!

Med en fantastisk inställning och bra skärpa i de avgörande lägena kunde vi avgöra matchen i ett tidigt skede och till slut ta en komfortabel seger.

I nästa omgång väntar KSF Srbija som säkert kommer att vara med och kriga i toppen av tabellen men som ännu inte riktigt haft marginalerna på sin sida.

De har bl.a. förlorat med uddamålet mot topplagen Rosengårds FF och Veberöds AIF och förra helgen spelade man 0-0 borta mot Lilla Torgs FF så det gäller att vi åter igen är på topp för att ta tre poäng nästa lördag när vi beger oss till Lindängens IP.

Vellinge IF - KSF Kosova
2019-05-13 Vellinge IP

6´   1-0 Rasmus Fridolf (ass Michel Sandberg)
12´ 2-0 Alexander Engbe (ass Rasmus Fridolf)
17´ 3-0 Carl Wreme (ass Alexander Engbe)
22´ 4-0 Carl Wreme (ass Niklas Kronström)
29´ 5-0 Richard Henriksson (Straff)
35´ 6-0 Simon Nilsson (ass Carl Wreme)
39´ 6-1
49´ 6-2
58´ 7-2 Magnus Carlsson (ass Michel Sandberg)
63´ 8-2 Mattias Hansson (ass Richard Henriksson)
70´ 9-2 Marcus Hansson (ass Richard Henriksson)

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Magnus Carlsson
Niklas Kronström
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Michel Sandberg
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Niklas Andersson, Anton Svedberg, Elias Persson, Marcus Hansson, Oscar Ekman

/Roger Nilsson - Tränare


Utslagna ur DM
2019-05-10 14:34
32 lag var kvar i DM inför dagens match, tyvärr blev det division 2-laget Hässleholms IF som satte stopp för möjligheten att gå vidare och få chansen mot TFF, Landskrona Bois eller varför inte MFF?

Men vi gav det verkligen en chans och det krävdes en gastkramande förlängning till slut för att skilja lagen åt.

Matchen i sin helhet var en ganska jämn tillställning, med ganska få klara målchanser, där Hässleholm stod för bollinnehavet men där vi hela tiden var giftiga i våra omställningar.

Under ordinarie matchtid hade Carl Wreme den absolut hetaste målchansen när han en kvart in i andra halvlek prickade stolpen från nära håll.

Hässleholm vaskade fram ett par heta målchanser strax innan matchuret visade 90 minuter och förlängningen skulle påbörjas.

Till dagens match debuterade i tävlingssammanhang Benjamin Holst, William Sparreskog, Oscar Gustafsson och Erik Rasmusson (samtliga födda 2002) och just Erik Rasmusson fick i första anfallet i förlängning ett jätteläge att spräcka nollan efter en fin löpning men fri mot målvakten prickade Erik tyvärr ribban.

I anfallet efter fick istället Hässleholm ett jätteläge att göra första målet men det skulle dröja till den 96:e minuten innan första målet skulle komma och då genom Hässleholms Gustaf Winroth.
Upprinnelsen till målet uppfattades av många på arenan som offside men efter ett par minuters överläggande mellan huvuddomaren och den assisterande domaren valde de tyvärr för vår del att godkänna målet.

I pausen mellan första och andra förlängningskvarten var vi inställda på att ge allt för att försöka nå en kvittering men vi lyckades aldrig få något riktigt tryck på Hässleholm i slutet och istället kunde Hässleholm göra både 2-0 och 3-0 genom Hässleholm duktige Gustaf Winroth under matchens sista tre minuter.

Jag tycker vi föll med flaggan i topp och vi visade under långa stunder att vi både spelmässigt och fysiskt kunde jämföra oss med Hässleholm som så här lång vunnit tre och spelat en oavgjord under de fem inledande omgångarna av division 2.

Det var också härligt att se hur våra U17-spelare agerade på planen mot så pass tufft motstånd!

DM-äventyret är därmed över för denna gång och nu är det full fokus på serien där vi ställs mot KSF Kosova i nästa match som spelas på lördag kl 13:00 på Vellinge IP.

Väl mött då!

DM 1/16 final
Hässleholms IF - Vellinge IF 3-0 eft. förl. 0-0 efter full tid
2019-05-10 Österås IP

96´   1-0 Gustaf Winroth
117´ 2-0 Gustaf Winroth
119´ 3-0 Gustaf Winroth

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Anton Svedberg
Elias Persson
Simon Nilsson
Niklas Kronström
Richard Henriksson
Mattias Hansson
Alexander Engbe
Carl Wreme

Avbytare: Benjamin Holst, William Sparreskog, Oscar Gustafsson, Erik Rasmusson

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF
Nära poängtapp mot Åkarps IF
2019-05-10 14:03
Det var lite av en tidig seriefinal idag när vi gästades av Åkarps IF som kom till Vellinge IP med 9 poäng i bagaget efter fyra spelade matcher.

Vi fick ingen bra start på matchen och Åkarp kändes mer på hugget än vi och lite typiskt för vår mindre lyckade start så blev det vår egen Walter Kruuse som i den 8:e spelminuten öppnade målskyttet, men tyvärr i eget mål bakom en chanslös Linus Lindsjö.

Bara några minuter senare avvärjde Linus ett friläge och Åkarp kändes fortfarande hetare än oss.

Men så sakteliga började vi få ordning på spelet och Åkarps offensiv mattades av i takt med detta.

I den 19:e minuten revanscherade sig Walter Kruuse genom en läcker framspelning till Richard Henriksson som tjusigt lobbade in kvitteringen.

Vi blev kanske lite självsäkra i detta skedet för bara några minuter senare kunde Åkarp lite lättvindigt åter igen ta ledningen genom Emil Cederwald.

Det kändes som detta blev en väckarklocka för oss.

Vi tog över spelet mer och mer och den sista kvarten avlöste målchanserna varandra, dock utan någon utdelning i form av mål.

Vi fortsätter på samma sätt i andra halvlek och i den 48:e minuten får vi då äntligen sätta kvitteringsbollen bakom duktige Victor Ringdahl i Åkarpsmålet genom Alexander Engbe på framspelning av Niklas Kronström.

Vi fortsätter vår offensiv och i den 67:e minuten lägger Simon Nilsson ut bollen på kanten till Mattias Hansson som kliver in i banan och smäller in 3-2 i bortre burgaveln.

Sista 20 minuterna mattas vår offensiv något och i slutet är det nära att straffa sig både en och två gånger då Åkarp är nära en kvittering i matchens absoluta slutskede men 3-2 står sig matchen ut.

Vi borde gjort något mål till i denna match och en kvittering av Åkarp i slutet hade kanske inte varit helt rättvist, men oj så nära det var.

Bortsett från de första 20 minuterna gör vi en bra match och nu ser vi fram emot onsdagens DM-match mot division 2-laget Hässleholms IF.

Vellinge IF - Åkarps IF 3-2 (1-2)
2019-05-05 Vellinge IP

7´   0-1
18´ 1- 1 Richard Henriksson (ass Walter Kruuse)
22´ 1-2
48´ 2-2 Alexander Engbe (ass Niklas Kronström)
67´ 3-2 Mattias Hansson (ass Simon Nilsson)

Startelvan:
Linus Lindsjö
Walter Kruuse
Magnus Carlsson
Rasmus Fridolf
Niklas Kronström
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Michel Sandberg
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Elias Persson, Marcus Hansson, Niklas Andersson, Benjamin Holst, William Sparreskog

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF
Seger mot Lilla Torg
2019-05-10 13:42
Lilla Torg och vi har följt varandra i seriespelet genom åren och det har alltid varit tuffa fighter lagen emellan och dagens match var inget undantag men till slut kunde vi lämna Mariedals Idrottsplats med tre poäng.

Det såg ut att börja bra för oss när Niklas Kronström i den 13.e minuten pricksköt bollen i bortre burgaveln. Tyvärr var där ett hjul på målet som gjorde att bollen studsade tillbaka ut på plan igen och då hela bollen inte är inne kan inte domaren döma mål så Kronströms firande var inte till någon nytta.

Efter detta skapade Lilla Torg två riktigt vassa målchanser men båda gångerna stod Linus Lindsjö för fina räddningar och 0-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fick Niklas kronström sin revansch när han i den 54:e minuten hittade in till Carl Wreme som därmed gjorde det så viktiga första målet.

Matchen fortsatte att vara jämn men till slut blev det Elias Persson som satte spiken i kistan med sitt 2-0 mål, fint framspelad av Marcus Hansson, i den 78:e minuten.

Våra killar gav verkligen allt idag och att lämna Mariedals IP med tre poäng kändes väldigt bra!

Lilla Torgs FF - Vellinge IF 0-2 (0-0)
2019-04-27 Mariedals IP

54´ 0-1 Carl Wreme (ass Niklas Kronström)
78´ 0-2 Elias Persson (ass Marcus Hansson)

Startelvan:
Linus Lindsjö
Christoffer Bengtsson
Walter Kruuse
Rasmus Fridolf
Niklas Kronström
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Michel Sandberg
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Elias Persson, Marcus Hansson, Anton Svedberg, Oscar Ekman, Magnus Carlsson

/Roger Nilsson - tränare Vellinge IF  
Avancemang i DM efter straffdramatik
2019-04-26 14:36
120 minuter och 10 straffar krävdes för att skilja division 3-laget GIF Nike och oss i denna rafflande match där vi till slut stod vi som segrare.

Redan under uppvärmningen skadade sig Ludvig Johansson och matchen hann alltså inte börja förrän den tog slut för hans del.

Och en olycka kommer sällan ensam.

Redan efter ett par minuter kunde Nikes Jonathan Ikonen lite lättvindigt rinna igenom och göra 1-0 till Nike och matchöppningen såg allt mer än lovande ut för vår del.

Nike var aggressivare och höll ett högre tempo än oss till en början men vi jobbade så sakta oss in i matchen och efter en knapp halvtimme kunde Carl Wreme göra 1-1 framspelad av Niklas Kronström.

Glädjen blev dock inte långvarig då Nike fem minuter efter vår kvittering gjorde 2-1 på straff genom Niklas Olsson.

Men vi hade nu kommit in bra i matchen och med två snabba mål av Alexander Engbe och Simon Nilsson så kunde vi gå till halvtidsvila med en ledning med 3-2.

I andra halvlek tog Nike tag i taktpinnen igen och vi fick ägna oss åt en hel del försvarsspel vilket vi till en början gjorde bra då Nike hade svårt att hitta fram till några riktigt bra lägen.

Vi fick in lite ny energi när Anton Svedberg, Oscar Ekman och inte minst Elias Persson kom in frän bänken. Just Elias kunde en kvart in i halvleken rycka ifrån Nikes backlinje och fri mot målvakten placerade han säkert in 4-2.

Dock skulle tvåmålsledningen bli kortvarig då Nikes Niklas Olsson ett par minuter efter Elias mål fick på en kalasträff och borrade upp bollen i krysset från 25 meter.

Nike tryckte på mer och mer och till slut fick de utdelning när de kvitterade i den 81:a minuten genom Ossian Andersson.

Förlängningen på 2x15 minuter blev en spännande tillställning där Nike prickade stolpen två gånger innan Elias på framspelning av Kronström läckert kunde skruva in bollen i bortre burgaveln bakom en chanslös Nikemålvakt.

Vi var många som hoppades att detta mål skulle bli avgörande då det endast återstod 7 minuter av matchen men i sista spelminuten nickade Christian Piema in 5-5 för Nike.

Straffar tog vid och inför sista omgången av de ordinarie straffarna stod vår 17-åriga målvakt Hampus Pauli för en utmärkt räddning och Richard Henriksson kunde efter detta avgöra genom att sätta 9-8 i vår favör.

Vi ser nu fram emot lottningen på tisdag där en del lag från högre divisioner kliver in.

DM 1/32 final
Vellinge - GIF Nike 9-8 efter straffar. 4-4 (3-2) efter 90 min och 5-5 efter förlängningen
2019-04-24 Östrans konstgräs

3´ 0-1
30´ 1-1 Carl Wreme (ass Niklas Kronström)
35´ 1-2
40´ 2-2 Alexander Engbe (ass Mattias Hansson)
44´ 3-2 Simon Nilsson (ass Christoffer Bengtsson)
61´ 4-2 Elias Persson
63´ 4-3
81´ 4-4
113´ 5-4 Elias Persson (Niklas Kronström)
120´ 5-5

Straffar:
Miss Nike
6-5 Magnus Carlsson
6-6
Miss Walter Kruuse
6-7
7-7 Anton Svedberg
8-7
8-8 Carl Wreme
Miss Nike
9-8 Richard Henriksson

Startelvan:
Hampus Pauli
Walter Kruuse
Magnus Carlsson
Rasmus Fridolf
Niklas Kronström
Simon Nilsson
Christoffer Bengtsson
Richard Henriksson
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Elias Persson, Anton Svedberg, Oscar Ekman, Ludvig Johansson (skadad på uppvärmningen)

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/5 13:00
1 - 2  
Tis 14/5 19:00
1 - 3  
Lör 11/5 13:00
9 - 2  
Ons 8/5 19:00
3 - 0  
Mån 6/5 19:00
7 - 2  
Sön 5/5 13:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 19/05 21:14 
Vellinge Idrottsförening, 17/05 15:00 
Vellinge Idrottsförening, 13/05 16:09 
Vellinge Idrottsförening, 07/05 16:11 
Vellinge Idrottsförening, 02/05 15:26 
Vellinge Idrottsförening, 30/04 09:02 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL