Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT
Herrar

VELLINGE IF HERRAR
 
Nummerändring
2019-06-30 19:34
Vi har bytt tröjnummer för Ludvig Johansson. Han kommer i fortsättningen att spela i offensiva tröjnummer 10.
Lycka till i fortsättningen Ludde
Segersviten sprack i derbyt
2019-05-22 17:00
Det blev ingen åttonde seger i rad i och med förlusten med 1-0 i årets första derby mot BK Höllviken.

Förutsättningarna var optimala denna tisdagskväll med perfekt fotbollsväder, en bra plan och mycket publik men tyvärr kom vi inte upp i önskvärd nivå när det gällde det fotbollsmässiga.

Vi var överlag slarviga i vårt passningsspel och när vi väl kom till de heta chanserna (för vi hade trots allt en handfull sådana) så var antingen avsluten för tama eller så stod Höllvikens duktige målvakt Peter Nilsson i vägen.

Trots en hel del chanser på båda håll så såg det ut att bli en mållös tillställning men i den 89:e minuten fick Höllvikens Arbenit Avdyli på en drömträff en bit utanför vårt straffområde som borrade sig in i nätmaskorna bakom Linus Lindsjö.

Vi gjorde efter detta en sista anstormning och i slutsekunderna var vi nära en kvittering när bollen studsade omkring som en flipperkula i Höllvikens målområde men idag ville helt enkelt inte bollen in.

Det var överlag en jämn match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst men idag var det Höllviken som drog det längsta strået.

Vi har nu några dagar på oss att ladda om batterierna innan vi på lördag beger oss till Limhamns IP för att ta oss an Limhamns FF.

Vellinge IF - BK Höllviken 0-1 (0-0)
2019-05-21 Vellinge IP

89´ 0-1

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Magnus Carlsson
Niklas Kronström
Michel Sandberg
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Alexander Engbe
Carl Wreme

Avbytare: Mattias Hansson, Marcus Hansson, Elias Persson, Oscar Ekman, Anton Svedberg

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF
Uddamålsseger mot Srbija
2019-05-20 18:00
Att Srbija endast tagit 5 poäng i årets serie är svårt att förstå efter vad dom visade upp på Lindängens IP denna soliga lördag.

Vi fick verkligen ge allt för att få med oss tre poäng denna eftermiddag.

Srbija började matchen med att krympa ytorna för oss för att satsa på omställningar men ju längre matchen led så flyttade de fram sina positioner och sista kvarten av första halvlek fick vi kämpa med näbbar och klor för att hålla rent kring Linus i mål och efter drygt en halvtimme fick Linus ta hjälp av insidan av stolpen för att hålla nollan efter en snygg nick från en Srbija-spelare.

Även vi skapade en del hyfsade chanser där Mattias Hanssons friläge i den 36:e minuten var den hetaste men Srbijas målvakt kom ut bra och och räddade.

I halvlek pratade vi om trycka på lite mer offensivt och med vinden i ryggen tog vi kommandot direkt i andra halvlek.

Drygt tio minuter in andra halvlek var det dags för Ludvig Johansson att göra comeback efter sin skada som han ådrog sig i slutet av april.
Och Ludde skulle visa sig vara i gammal god form och efter ett par minuter på plan serverade han Simon Nilsson en bra passning vars skott så småningom hamnade hos Richard Henriksson som kunde styra in bollen i tomt mål.

Knappt tio minuter senare var det dags för Ludde igen att visa upp sina färdigheter när han gled förbi Srbijas försvar för att assistera Alexander Engbe med en smörpass som därmed kunde göra 2-0.

Vi kände att vi hade matchen under kontroll i detta läget och kontrollen varade fram till den 83:e minuten när plötsligt Srbija reducerade till 2-1.

Srbija tryckte efter detta mål upp sina positioner ytterligare och det var inte förrän efter att domaren blåste av matchen i den 97:e minuten som vi kunde andas ut.

Jag är oerhört nöjd över en seger i denna match mot ett Srbija som var väldigt bra och jag är övertygad om att de kommer att klättra i tabellen så småningom.

Redan på tisdag är det dags för match igen då det är dags för årets första derby när Höllviken kommer till Vellinge IP!

KSF Srbija Malmö - Vellinge IF 1-2 (0-0)
20190518 Lindängens IP

57´ 0-1 Richard Henriksson (ass Simon Nilsson)
65´ 0-2 Alexander Engbe (ass Ludvig Johansson)
83´ 1-2

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Magnus Carlsson
Niklas Kronström
Michel Sandberg
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Ludvig Johansson, Marcus Hansson, Elias Persson, Anton Svedberg, Oscar Ekman

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF
Bra start bäddade för storseger mot Kosova
2019-05-15 18:00
I motsats till vår förra hemmamatch mot Åkarp där vi hade förtvivlat svårt att omsätta våra målchanser till mål så var det korken ur i dagens hemmamatch mot KSF Kosova.

Målskyttet inleddes redan i den femte minuten och efter 35 minuter stod det 6-0 i vår favör.

Målen trillade sedan in med jämna mellanrum och till slut kunde våra segersiffror skrivas till 9-2 och våra nio mål var fördelade på hela åtta målskyttar!

Med en fantastisk inställning och bra skärpa i de avgörande lägena kunde vi avgöra matchen i ett tidigt skede och till slut ta en komfortabel seger.

I nästa omgång väntar KSF Srbija som säkert kommer att vara med och kriga i toppen av tabellen men som ännu inte riktigt haft marginalerna på sin sida.

De har bl.a. förlorat med uddamålet mot topplagen Rosengårds FF och Veberöds AIF och förra helgen spelade man 0-0 borta mot Lilla Torgs FF så det gäller att vi åter igen är på topp för att ta tre poäng nästa lördag när vi beger oss till Lindängens IP.

Vellinge IF - KSF Kosova
2019-05-13 Vellinge IP

6´   1-0 Rasmus Fridolf (ass Michel Sandberg)
12´ 2-0 Alexander Engbe (ass Rasmus Fridolf)
17´ 3-0 Carl Wreme (ass Alexander Engbe)
22´ 4-0 Carl Wreme (ass Niklas Kronström)
29´ 5-0 Richard Henriksson (Straff)
35´ 6-0 Simon Nilsson (ass Carl Wreme)
39´ 6-1
49´ 6-2
58´ 7-2 Magnus Carlsson (ass Michel Sandberg)
63´ 8-2 Mattias Hansson (ass Richard Henriksson)
70´ 9-2 Marcus Hansson (ass Richard Henriksson)

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Magnus Carlsson
Niklas Kronström
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Michel Sandberg
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Niklas Andersson, Anton Svedberg, Elias Persson, Marcus Hansson, Oscar Ekman

/Roger Nilsson - Tränare


Utslagna ur DM
2019-05-10 14:34
32 lag var kvar i DM inför dagens match, tyvärr blev det division 2-laget Hässleholms IF som satte stopp för möjligheten att gå vidare och få chansen mot TFF, Landskrona Bois eller varför inte MFF?

Men vi gav det verkligen en chans och det krävdes en gastkramande förlängning till slut för att skilja lagen åt.

Matchen i sin helhet var en ganska jämn tillställning, med ganska få klara målchanser, där Hässleholm stod för bollinnehavet men där vi hela tiden var giftiga i våra omställningar.

Under ordinarie matchtid hade Carl Wreme den absolut hetaste målchansen när han en kvart in i andra halvlek prickade stolpen från nära håll.

Hässleholm vaskade fram ett par heta målchanser strax innan matchuret visade 90 minuter och förlängningen skulle påbörjas.

Till dagens match debuterade i tävlingssammanhang Benjamin Holst, William Sparreskog, Oscar Gustafsson och Erik Rasmusson (samtliga födda 2002) och just Erik Rasmusson fick i första anfallet i förlängning ett jätteläge att spräcka nollan efter en fin löpning men fri mot målvakten prickade Erik tyvärr ribban.

I anfallet efter fick istället Hässleholm ett jätteläge att göra första målet men det skulle dröja till den 96:e minuten innan första målet skulle komma och då genom Hässleholms Gustaf Winroth.
Upprinnelsen till målet uppfattades av många på arenan som offside men efter ett par minuters överläggande mellan huvuddomaren och den assisterande domaren valde de tyvärr för vår del att godkänna målet.

I pausen mellan första och andra förlängningskvarten var vi inställda på att ge allt för att försöka nå en kvittering men vi lyckades aldrig få något riktigt tryck på Hässleholm i slutet och istället kunde Hässleholm göra både 2-0 och 3-0 genom Hässleholm duktige Gustaf Winroth under matchens sista tre minuter.

Jag tycker vi föll med flaggan i topp och vi visade under långa stunder att vi både spelmässigt och fysiskt kunde jämföra oss med Hässleholm som så här lång vunnit tre och spelat en oavgjord under de fem inledande omgångarna av division 2.

Det var också härligt att se hur våra U17-spelare agerade på planen mot så pass tufft motstånd!

DM-äventyret är därmed över för denna gång och nu är det full fokus på serien där vi ställs mot KSF Kosova i nästa match som spelas på lördag kl 13:00 på Vellinge IP.

Väl mött då!

DM 1/16 final
Hässleholms IF - Vellinge IF 3-0 eft. förl. 0-0 efter full tid
2019-05-10 Österås IP

96´   1-0 Gustaf Winroth
117´ 2-0 Gustaf Winroth
119´ 3-0 Gustaf Winroth

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Anton Svedberg
Elias Persson
Simon Nilsson
Niklas Kronström
Richard Henriksson
Mattias Hansson
Alexander Engbe
Carl Wreme

Avbytare: Benjamin Holst, William Sparreskog, Oscar Gustafsson, Erik Rasmusson

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 14/06 08:48 
Vellinge Idrottsförening, 17/05 15:00 
Vellinge Idrottsförening, 13/05 16:09 
Vellinge Idrottsförening, 07/05 16:11 
Vellinge Idrottsförening, 02/05 15:26 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL