Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT
Herrar

VELLINGE IF HERRAR
 
20:e segern kom mot Rosengårds FF
2019-10-03 14:54
I den sista matchen för säsongen ställdes vi mot ett Rosengårds FF som vid eventuell vinst och lite hjälp från andra lag kunnat knipa en kvalplats till division 3.

De började också starkt genom att redan i den fjärde minuten ta ledningen genom Selmir Halilovic.

Men vi lät inte detta mål påverka oss på ett negativt sätt, snarare tvärtom.

Fyra minuter senare kvitterade vi nämligen efter ett vackert anfall där Carl Wreme hittade in med en bra passning till Simon Nilsson vars skott via Rosengårds målvakt hamnade hos Mattias Hansson som säkert placerade in kvitteringen.

Efter knappa kvarten ville Marcus Hansson inte vara sämre än sin bror och gav oss ledningen med 2-1 sedan Magnus Carlsson assisterat honom via nick efter Michel Sandbergs väl slagna hörna.

Bara ett par minuter senare var det dags för seriens skyttekung Alexander Engbe att göra 3-1 assisterad av Marcus Hansson.

Våra första tjugo minuter idag var briljanta men efter hand så släppte vi in Rosengård i matchen och i den 23.e minuten kunde Selmir Halilovic göra sitt andra mål för dagen.

3-2 stod sig halvleken ut där Rosengård hade ett visst övertag sista kvarten.

Rosengård började även andra halvlek bäst och i den 55:e minuten fullbordade Selmir Halilovic sitt hattrick när han gjorde 3-3.

Sista halvtimmen var vi det starkaste laget men Rosengårds duktiga anfallare var ständigt ett hot.

Men som så många gånger förr detta året så var det ändå vi som fick sista ordet när matchuret stod på 90 minuter.

Ett perfekt slaget inlägg från Rasmus Fridolf nådde Carl Wreme som med ett imponerande häng i luften kunde nicka in segermålet.

Segern innebar att vi vunnit 20 av 22 matcher i år och till slut blev avståndet ner till tvåan Veberöd hela 18 poäng.

Tack för allt stöd från alla Vellingesupportrar.

Nu laddar vi för division 3 2020!

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF

Vellinge IF - Rosengårds FF 4-3 (3-2)
2019-10-03 Vellinge IP

4´   0-1
8´   1-1 Mattias Hansson (ass Simon Nilsson)
14´ 2-1 Marcus Hansson (ass Magnus Carlsson)
16´ 3-1 Alexander Engbe (ass Marcus Hansson)
24´ 3-2
55´ 3-3
90´ 4-3 Carl Wreme (ass Rasmus Fridolf)

Startelvan:
Richard Henriksson
Rasmus Fridolf
Magnus Carlsson
Anton Svedberg
Carl Wreme
Simon Nilsson
Michel Sandberg
Niklas Kronström
Mattias Hansson
Alexander Engbe
Marcus Hansson

Avbytare: Elias Persson, Christoffer Bengtsson, Oscar Ekman, Ludvig Johansson
Knapp seger när botten mötte toppen
2019-09-26 09:07
I vår näst sista match ställdes vi mot Dösjöbro IF som mot en eventuell seger mot oss hade kunnat gripa det sista halmstrået för att undvika direkt nedflyttning.

Så blev dock inte fallet utan vi kunde efter en tuff match på Dösjöbros idrottsplats knipa ytterligare en trepoängare.

Inför matchen skiljde det hela 42 poäng lagen emellan och när Niklas Kronström efter sex minuter hittade in med en fin passning till Mattias Hansson som kunde göra dagens första mål var vi nog många som trodde det skulle bli en enkel match.

Men så blev inte fallet.

Dösjöbro visade att man för dagen var ett betydligt bättre lag än vad tabellplaceringen visade.

I den 12:e minuten kvitterade Elias Fredriksson för Dösjöbro och första halvlek blev en jämn tillställning med en del chanser åt båda håll där det var Dösjöbro som i den 35:e minuten tog ledningen med 2-1 genom deras duktige forward Patrik Pavlovic.

Resultatet såg ut att stå sig halvleken ut men men i den 43:e minuten kunde Carl Wreme kvittera, framspelad av Mattias Hansson.

I början av andra halvlek blev det fokus på lite fel saker och vi kom inte riktigt in i matchen och efter en kvart kunde Daniel Kembro i Dösjöbro lite lättvindigt göra 3-2.

Med halvtimmen kvar fick vi in lite ny energi i form av avbytarna Elias Persson, Edvin Petersson, Oscar Ekman och Marcus Hansson och vi började ta över matchen.

Våra anfall blev längre och vi tryckte på rejält och i den 67:e minuten hittade Oscar Ekman fram med en djupledsboll till Marcus Hansson som kunde sprinta ifrån sin bevakning och kvittera.

Vi fortsatte att dominera matchen och fem minuter efter Marcus mål trodde vi alla att Alexander Engbe gjorde ledningsmålet men skottet som han avlossade träffade hjulet inne i målet och studsade ut och då är reglerna sådana att domarna inte kan godkänna målet eftersom hela bollen inte var inne.
En märklig regel, som vi för övrigt råkat ut för en gång tidigare i år, men det var bara acceptera och köra vidare.

Vi fortsatte att trycka på för att göra ett segermål men med fem minuter kvar fick Walter Kruuse sin andra varning och blev därmed utvisad och chanserna till en seger krympte en del i och med detta.

Dösjöbro, som var tvungna att vinna denna match, tryckte då upp sitt manskap och blottade sig därmed bakåt och med blott två minuter kvar av matchen fick Richard Henriksson tid och möjlighet att med en fin boll friställa Marcus Hansson som fri med målvakten kunde göra sitt andra mål för dagen och 4-3 i vår favör.

Resultatet stod sig matchen ut och vi kunde därmed inkassera vår 19:e seger för året.

4-3 mot Dösjöbro som ligger sist i tabellen med ett avgörande i slutet var nog inte vad varken vi eller någon annan förväntade sig innan matchen men det skall sägas att det mer var Dösjöbro som var bra än vi som var dåliga.

Att Dösjöbro ligger där dom ligger i tabellen var svårt att förstå efter denna matchen.

Vi gör en helt ok match även om vi under en period i slutet av första och början av andra tappar disciplinen en del men en stor eloge till våra killar som tog tag i det igen efter denna period!

Vi har nu bara en match kvar av årets fantastiska säsong och i denna tar vi på lördag emot Rosengårds FF på Vellinge IP.

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF

Dösjöbro IF - Vellinge IF 3-4 (2-2)
2019-09-22 Dösjöbro IP

Startelvan:
Anton Sigmund
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Anton Svedberg
Niklas Kronström
Michel Sandberg
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Oscar Ekman, Elias Persson, Marcus Hansson, Edvin Petersson, Niklas Andersson

´6   0-1 Mattias Hansson (ass Niklas Kronström)
12´ 1-1
35´ 2-1
44´ 2-2 Carl Wreme (ass Mattias Hansson)
59´ 3-2
67´ 3-3 Marcus Hansson (ass Oscar Ekman)
88´ 3-4 Marcus Hansson (ass Richard Henriksson)
Seger mot Limhamn
2019-09-18 10:23
Efter dagens seger mot Limhamns FF fick vi konstaterat att vinnarmentaliteten i truppen finns kvar trots att vi redan har vunnit serien.

Redan från start visade vi att inställningen var den rätta och efter knappa kvarten kunde Niklas Kronström spela fram Carl Wreme som gjorde 1-0.

Drygt fem minuter senare hittade Carl Wreme fram med en passning till Simon Nilsson inne i straffområdet som med en briljant mottagning och ett lurigt skott kunde göra 2-0.

Under de sista fem minuterna av halvleken kunde sedan vår skyttekung Alexander Engbe göra både trean och fyran efter framspelningar av Simon Nilsson respektive Richard Henriksson.

Vår första halvlek idag var klanderfri och vi kunde gå till halvtidsvila med betryggande 4-0.

Tio minuter in i andra halvlek ökade Mattias Hansson på till 5-0, framspelning Alexander Engbe.

Efter detta mål ryckte Limhamn upp sig något och 5-1 genom Tobias Lewicki kom inte helt oväntat med drygt 20 minuter kvar av matchen.

Vi tog tog dock tag i matchen igen efter deras reducering och Carl Wreme kunde i slutminuten fastställa slutresultatet till 6-1 sedan han slagit in målvaktsreturen från Oscar Ekmans skott.

Jag kan inte annat än vara helnöjd med killarnas prestation idag och min förhoppning är att vi även i de två avslutande matcherna mot Dösjöbro och Rosengårds FF kan komma upp i samma höga nivå.

/Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF

Vellinge IF - Limhamns FF 6-1 (4-0)
2019-09-15 Vellinge IP

´15 1-0 Carl Wreme (ass Niklas Kronström)
´23 2-0 Simon Nilsson (ass Carl Wreme)
´42 3-0 Alexander Engbe (ass Simon Nilsson)
´45 4-0 Alexander Engbe (ass Richard Henriksson)
´55 5-0 Mattias Hansson (ass Alexander Engbe)
´69 5-1
´90 6-1 Carl Wreme (ass Oscar Ekman)

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Anton Svedberg
Niklas Kronström
Michel Sandberg
Simon Nilsson
Richard Henriksson
Mattias Hansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Marcus Hansson, Elias Persson, Oscar Ekman, Christoffer Bengtsson, Magnus Carlsson
Serieseger och derbyvinst!
2019-09-13 07:51
Fredagen den 6:e september blev det klart att Vellinge IF nästa år för första gången sedan 1993 kommer att spela i division 3 sedan Veberöd spelat 0-0 mot Åkarp!

Det blev en hel del firande under helgen men inte värre än att vi kunde kröna vår serieseger med att på söndagen besegra BK Höllviken i årets andra derby med 4-0.

Vi hade revansch att utkräva mot Höllviken som vann mot oss på Vellinge IP i våras sedan de gjort matchens enda mål i slutminuterna.

Vi ledde med 1-0 efter första halvlek sedan Carl Wreme uppfattat en mindre lyckad passning från en Höllvikenspelare som friställde Wreme med Peter Nilsson i Höllvikens mål.
Wreme serverade osjälviskt Alexander Engbe med en sidledspassning som kunde rulla in bollen i tomt mål.

Det var en ganska tempofattig halvlek där vi ska vara tacksamma för vår ledning i paus då Höllviken bl.a. kostat på sig att missa två frilägen och träffa ribban en gång.

I inledningen av andra halvlek kunde Richard Henriksson nicka in Michel Sandbergs hörna och ge oss ledningen med 2-0 och efter detta sjönk Höllvikens energi ett snäpp och vi tog efter detta mål över matchen.

Tio minuter in i halvleken nickskarvad Richard Henriksson fram bollen till Alexander Engbe som kunde göra sitt andra mål för dagen via en vacker lobb.

Elias Persson blev sedan den som avslutade målskyttet när han gjorde 4-0 i den 71:a minuten vackert framspelad av Oscar Ekman.

Efter slutsignalen plockades guldhattarna fram och champagnen flödade.
Vi fick också möjlighet att tacka och fira med alla er som följt oss detta fantastiska år!

Med tre omgångar kvar att spela skiljer det nu ointagliga 13 poäng mellan oss och tvåan Veberöd  men drivet att vinna matcher finns fortfarande kvar och vi kommer i nästa match hemma mot Limhamn på söndag göra vad vi kan för att ta ännu en seger!

Roger Nilsson - Tränare Vellinge IF

BK Höllviken - Vellinge IF 0-4 (0-1)
2019-09-08 Höllvikens IP

17´ 0-1 Alexander Engbe (ass Carl Wreme)
48´ 0-2 Richard Henriksson (ass Michel Sandberg)
55´ 0-3 Alexander Engbe (ass Richard Henriksson)
71´ 0-4 Elias Persson (ass Oscar Ekman)

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Anton Svedberg
Mattias Hansson
Simon Nilsson
Michel Sandberg
Richard Henriksson
Ludvig Johansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Christoffer Bengtsson, Edvin Petersson, Marcus Hansson, Elias Persson, Oscar Ekman
Kvalplatsen säkrad efter vinst mot Srbija
2019-09-03 08:14
I hemmamatchen mot KSF Srbija, som kämpar för sin existens i division 4, blev det en mardrömsstart.

Redan efter knappt två minuter hade Srbijas Nasser Khalil hittat nätmaskorna bakom Linus Lindsjö!

Men oron blev kortvarig då Richard Henriksson minuten efter nickade in en väl slagen hörna från Michel Sandbergs känsliga fot.

När sedan Alexander Engbe via straff gjorde 2-1 så kunde vi mer och mer ta över matchen.

Efter 28 minuter kämpade Mattias Hansson med hjälp av Engbe fram bollen på mittplan och Mattias kunde storma fram mot mål och göra 3-1 med ett välplacerat skott.

4-1 pricksköt Richard Henriksson efter att Engbe ännu en gång noterades för en målgivande passning.

I början av andra gjorde sedan Carl Wreme 5-1.

Srbija gjorde en sista ansträngning för att komma tillbaka in i matchen och kunde i den 52:a minuten göra 5-2 efter ett snyggt solonummer av Tobias Olsson.

Vi var dock numret större än Srbija i denna match och Engbe spelade fram Carl Wreme i den 57:e minuten som kunde göra 6-2.

Knappt tio minuter senare uppfattade Richard Henriksson en fin löpning av Marcus Hansson som fick bollen serverad på silverfat och fri mot Srbijas målvakt kunde han göra 7-2.

Niklas Kronström kunde sedan i den 77:e minuten promenera in bollen i tomt mål fint framspelad av Elias Persson och därmed göra vårt åttonde mål för dagen.

I sista minuten fick vi beskåda ännu ett vackert mål. 
Tyvärr för vår del var det åter igen Nasser Khalil som stod för detta när han vackert fick på ett skott som borrade sig in i bortre krysset.

Trots lite Hawaii-fotboll i slutet var det en match som vi kontrollerade på ett bra sätt och som vi vann rättvist.

Segern garanterar oss minst en kvalplats till division 3 då vi nu har 13 poängs försprång till tredjeplacerade Lilla Torg med fyra omgångar kvar.

Men vi nöjer oss givetvis inte med detta!

Avståndet till andraplacerade Veberöd är fortfarande 11 poäng efter deras seger mot Rosengård i helgen vilket innebär att om Veberöd vinner sin match på fredag mot Åkarps IF så kommer det att krävas seger i derbyt borta mot BK Höllviken på söndag för att vi ska nå vårt stora mål, nämligen serieseger!

Vi hoppas givetvis att så många Vellingebor som möjligt kommer och stöttar oss i denna match.

Räkna med att vi kommer att vara laddade när vi äntrar Höllvikens IP på söndag!

/Roger Nilsson - tränare Vellinge IF

Vellinge IF - KSF Srbija Malmö 8-3 (4-1)
20190831 Vellinge IP

´2    0-1
´3    1-1 Richard Henriksson (ass Michel Sandberg)
´8    2-1 Alexander Engbe (straff)
´28  3-1 Mattias Hansson (ass Alexander Engbe)
´38  4-1 Richard Henriksson (ass Alexander Engbe)
´50  5-1 Carl Wreme
´52  5-2
´58  6-2 Carl Wreme (ass Alexander Engbe)
´65  7-2 Marcus Hansson (ass Richard Henriksson)
´78  8-2 Niklas Kronström (ass Elias Persson)
´90  8-3

Startelvan:
Linus Lindsjö
Rasmus Fridolf
Walter Kruuse
Anton Svedberg
Mattias Hansson
Niklas Kronström
Michel Sandberg
Richard Henriksson
Ludvig Johansson
Carl Wreme
Alexander Engbe

Avbytare: Magnus Carlsson, Marcus Hansson, Elias Persson, Niklas Andersson
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 28/9 13:00
4 - 3  
Lör 21/9 13:00
3 - 4  
Sön 15/9 13:00
6 - 1  
Sön 8/9 14:00
0 - 4  
Lör 31/8 13:00
8 - 3  
Lör 24/8 13:00
3 - 4  
Kommande aktiviteter
Träning, Östran, 22/10 18:30
Träning, Östran, 29/10 18:30
Träning, Östran, 05/11 18:30
Träning, Östran, 12/11 18:30
Träning, Östran, 19/11 18:30
Träning, Östran, 21/11 20:00
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 02/10 12:46 
Vellinge Idrottsförening, 10/09 15:39 
Vellinge Idrottsförening, 09/09 14:44 
Vellinge Idrottsförening, 14/06 08:48 
Vellinge Idrottsförening, 17/05 15:00 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL