Damer A

Silver i Eskilscupen
2016-08-09 11:24
Silvermedaljörerna i A slutspelet i Eskilscupen
Efter framgångarna i Cup Danmark så kastade vi oss över nästa cup, Eskilscupen. Vi hade många nyckelspelare borta till denna cupen och visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss. Vi blev lottade i en på förhand tuff grupp med bl a AIK, Sävedalen men vi bestämde oss tidigt för att detta var en bra utmaning och att vi skulle anta den.

Första matchen mot Bergslagen blev en ganska enkel match där vi kunde spela in oss i turneringen på ett bra sätt, vi vann med 6-0.

Nästa utmaning var AIK, lite spända tjejer inför matchen men så fort matchen började och vi insåg att vi hängde med bra så spelade vi riktigt bra fotboll och kunde vinna matchen med klara 3-0. Härlig start på cupen. Massvis med beröm av AIK tränaren efter matchen värmde extra mycket.

Tidig morgonmatch på lördagen, 08.00 mötte vi duktiga Sävedalen, här hade vi stora problem i första halvlek med bla gamle landslagsspelaren Magnus Erlingmarks dotter som skapade alldeles för många lägen emot oss, vi fick vara nöjda med att bara ligga under med 1-0 i paus. Vi pratade mycket i paus om hur vi skulle få stopp på Sävedalen och i andra halvlek spelar vi suveränt, bästa halvleken i cupen, vi kvitterar till 1-1 och det räcker för gruppvinst.

I kvalmatch/kvartsfinal fick vi möta Brämhult (som senare vann B slutspelet ) vi började bra och hade ett skott i stolpens insida efter bara ett par minuter, vi hade ganska bra kontroll på matchen och kunde vinna med 1-0.

I semifinalen ställdes vi mot våra Skåneseriekollegor Eskilsminne, vi började matchen bra och gjorde 1-0 efter bara 1 minut, båda lagen känner varandra bra och det blev mycket ställningskrig, Eskil vänder matchen och vi får ligga på för en kvittering som kommer med ca 10 minuter kvar. Matchen slutar 2-2 och och fick avgöras i straffläggning. Med en bra känsla efter straffavgörandet i Danmark hade tjejerna bra självförtroende och vi kunde vinna straffläggningen och var klara för final.

I finalen väntade Tölö från Kungsbacka, lite spända och nervösa tjejer men vi gör en riktigt bra final, det blir en mållös första halvlek där båda lagen skapar en del målchanser. Andra halvlek börjar vi bra, ligger rätt i positionerna och är vassa i våra kontringar men vi får inte in bollen. Med 5 minuter kvar av matchen slår Tölö en långboll som når fram till deras anfallare som rullar in 0-1, vi flyttar upp lite folk i vår strävan för en kvittering men lyckas inte och Tölö vinner matchen.

Givetvis lite besvikna tjejer direkt efter matchen men vi ledare tycker att ni ska vara galet stolta över er silvermedalj. Ni gjorde en grym turnering  i en av Sveriges största cuper och tycker verkligen att ni vann en silvermedalj och inte förlorade en guldmedalj.

Nu tar vi sats mot Skåneserien och alla roliga och spännande matcher som väntar där.