SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
Årets idrottsförening i Skåne 2019
Damer A

Damer A
 
Äntligen seriepremiär
2022-04-07 12:29
Äntligen seriepremiär!!
När vi den 11:e januari drog i gång säsongen på ett kylslaget Östran kändes det som en evighet innan serien skulle dra i gång men nu är vi där!
Med bara några dagar kvar till seriepremiären kan vi se tillbaka på en försäsong som vi i det stora hela är mycket nöjda med.
 
Vi har förstärkt truppen med ett antal spelare och här kommer en kort presentation av dessa:
Elin Engbe, född 2002, blev klar först av alla. En Vellinge IF-produkt som via FC Staffanstorp tog klivet till spel i division 1 med Trelleborgs FF där hon levererade mål i parti och minut. Engbe kommer givetvis bli en viktig kugge i laget och kommer garanterat bjuda VIF-publiken på ett och annat mål även under seriespelet.
 
Lowa Wennerström bestämde sig även hon tidigt för att hon ville fortsätta sin fotbollskarriär i Vellinge IF. Lowa är född 2004 men trots sin unga ålder så har hon visat att hon är med och konkurrerar om en plats i startelvan. Fin teknik, bra speluppfattning och ett bra tillslag i kombination med rätt inställning kännetecknar vårt nyförvärv från LB07.
 
Isabella Grujic, född 2003, skrev på för oss strax innan nyår och har sin fotbollsuppfostran i Husie IF men har också representerat FC Rosengård och Uppåkra IF. Isabella är en mittback som sprider lugn omkring sig. Hon läser spelet på ett bra sätt och med sin blick för spelet och säkra passningar som är så viktigt för en mittback har hon kommit bra in i vårt sätt att spela.
 
På målvaktsfronten har vi fått in Stella Scheltin som även hon är en Vellinge IF-produkt som efter en sejour i Malmö FF åter igen valt att spela i Vellinge IF. Stella blir blott 15 år i år men på träning och match agerar hon redan som en fullfjädrad senior. Utvecklingspotentialen är givetvis stor men redan nu konkurrerar hon om målvaktsplatsen med ytterligare ett av våra nyförvärv.
 
Tilde Benilsson är nämligen även hon en målvakt som anslutit till oss efter att ha lämnat Uppåkra IF. Även Tilde, född 2004, har framtiden för sig men är redan nu väldigt komplett. Totalt orädd, reaktionssnabb och bra på fötterna samt förmågan att styra försvaret gör henne till en utmärkt målvakt. Med både Tilde och Stella i truppen känner vi oss oerhört trygga på målvaktssidan.
 
De nya spelarna har kommit in i gruppen på ett bra sätt och det delvis nya spelsystemet har satt sig bättre och bättre efter hand vilket inte minst visade sig i vår senaste match i DM-slutspelet mot Hittarp.
Ambitionsnivån i truppen är hög och jag, tillsammans med Walle och Jerker som assisterande tränare samt Sandra som är målvaktstränare, kan inte annat än sporras av att göra vad vi kan för att få ut så mycket som möjligt av samtliga spelare.
Vi kommer nu att lägga fullt fokus på serien även om det kan bli en rolig match den 18:e maj när vi i DM ställs mot FC Rosengård.
 
När vi tittar på våra motståndare i serien finns det givetvis ett lag som sticker ut, Malmö FF.
Det blir en utmaning att ta oss an dem men realistiskt sett får vi nog sikta in oss på placeringarna under MFF.
Då serierna år 2023 kommer ändras med betydligt färre division 1-serier så är det bara de tre främsta lagen i vår serie som garanteras spel i division 2 även nästa år.
Därför spänner vi bågen rejält och vårt stora mål i år kommer därför att bli att vi ska vara ett av dessa tre lag så att det även 2023 kommer att spelas division 2-fotboll i Vellinge.
Men först och främst är det full fokus på vår seriepremiär på lördag kl 13:00 som kommer att spelas på Gyavallen i Stehag mot just Stehag.
/Roger Nilsson – tränare Vellinge IF Dam
Avancemang i DM
2022-03-21 09:48

Avancemang i DM

Tävlingssäsongen har nu dragit i gång på allvar och i DM har det för vår del blivit tre raka segrar i det inledande gruppspelet.

Först ut i detta gruppspel stod en av våra blivande motståndare i serien, IK Pandora FF, för motståndet som tog emot oss i solskenet på Sandskogens IP i Ystad.

Trots ett antal heta målchanser i första halvlek så låg vi under med 2-1 sedan vårt nyförvärv från Trelleborgs FF, Elin Engbe, kvitterat Pandoras 1-0 ledning i mitten av halvleken.

Andra halvlek blev en betydligt chansfattigare tillställning men med tio minuter kvar av matchen kunde Elin Engbe via straff slå in kvitteringen.

Efter kvitteringen gick vi för ett segermål och i den 91:a matchminuten fullbordade Engbe sitt hattrick med ett distinkt skott.

Trots detta sena ledningsmål hann Pandora få ett gyllene tillfälle att kvittera men en bra räddning av ännu ett nyförvärv, Tilde Benilsson från Uppåkra, så lyckades vi lämna Ystad med tre poäng.

En helt godkänd insats från vår sida där vi visade härlig moral och vinnarinstinkt när vi sent i matchen lyckades vända underläge till seger.

 

I vår andra gruppspelsmatch begav vi oss till Bäckagårds IP där Kvarnby IK stod för motståndet.

Trots en tämligen medioker insats från vår sida i första halvlek så lyckades Rebecca Westerlund med konststycket att kopiera Elin Engbes bedrift från Pandora-matchen, nämligen att göra ett hattrick och detta redan innan matchuret nått 30 min.

Men detta äkta hattrick var ett av få glädjeämnen denna dag.

Med 3-0 i ryggen inför andra halvlek kändes det dock tryggt men Kvarnby ville annat och kom ut som ett nytt lag i andra halvlek.

Kvarnby tog över matchen och när gamle Vellinge IF-produkten Linnea Prytz reducerade till 3-1 med drygt 20 minuter kvar så var det helt plötsligt match igen.

Vi lyckades dock hålla undan, mycket tack vare Stella Scheltin i mål som stod för några fina ingripande.

Seger med 3-1 och det enda positiva vi kunde ta med oss var att det är en styrka att vinna även när spelet inte stämmer.

 

Trots segern mot Kvarnby så fanns det en viss revanschlusta efter vår prestation i matchen mot Kvarnby när vi i sista gruppspelsmatchen tog emot FC Trelleborg på Östran.

Och revansch fick vi.

Bra inställning och ett vägvinnande spel gjorde att målen trillade in med jämna mellanrum och när vår debutant från våra 05:or Mina Wütrich gjorde sitt första mål i seniorsammanhang fastställde hon slutresultatet till 9-1.

Ännu ett av våra nyförvärv, Lowa Wennerströn från LB07, hamnade i målprotokollet och övriga målskyttar blev Matilda Eriksson 2, Linn Nilsson, 2, Felicia Wallin, Hanna Ålderstam och Johanna Wilson vars mål dock räknades som självmål sedan en Trelleborgspelare styrt in Johannas inlägg i eget mål.

Vi ser nu fram emot fortsatt spel i DM och i veckan som kommer lottas nästa omgång som ska spelas helgen 2-3 april.

/Roger Nilsson – tränare Vellinge IF

Tränartrojkan klar inför 2022
2021-12-08 11:26
Vi är mycket glada att ha knutit Roger Nilsson till oss som ny huvudtränare för vårt duktiga damlag 2022.
Roger kommer nyligen från IFK Malmö (herrar) i div 1, där han ingått i tränarstaben under året. Han har tidigare bland annat varit herrtränare i Vellinge och ledde laget under den fina resan från division fem till division tre. Roger är ett välkänt och uppskattat ansikte i VIF och ett populärt val inte minst bland spelarna.
Tillsammans med Roger fortsätter också Mikael "Walle" Wallin och Jerker Eriksson i sina roller som assisterande tränare och med denna trojkan kommer det att spraka om våra damer nästa säsong!
Provträningar
2021-11-18 22:57

Hej

 

Är ni intresserade av att provträna med vårt unga talangfulla lag så kontakta Walle på walle.vellingeif@gmail.com

 

Hoppas vi ses⚽️

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/8 11:00
Ons 22/6 19:00
3 - 0  
Ons 22/6 19:00
3 - 0  
Ons 22/6 19:00
3 - 0  
Ons 22/6 19:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Lagsponsorer
Materialsponsorer
Våra cuper
Stötta oss
Skyltpartner
Klubb 1928
Tjänster och material
Aktivitetspartners