SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019

Bli medlem i Vellinge Idrottsförening
BLI MEDLEM
LÄS VAD VÅRA TRÄNARE SÄGER INFÖR HELGENS MATCHER
2021-06-17 09:03
VI BÖRJAR MED DAMER A OCH MARTIN:
Så är det då ÄNTLIGEN dags för årets första seriematch. Vi har tränat och förberett oss under flera månader och längtat till att få spela seriematcher igen. Senaste veckorna har vi kryddat träningen med några träningsmatcher. Alla spelare har fått speltid och vi ser nu med tillförsikt fram emot premiären borta mot Sjöbo på söndag. Ett Sjöbo som enligt uppgift ska vara riktigt bra och nämnts i förhandssnacket om seriesegern. Vi kommer vara fullt fokuserade och alla spelare verkar taggade och redo för match. Vi i ledarstaben är nöjda med förberedelserna och det ska bli riktigt kul med tävlingsmatcher igen. Vi ska bjuda till kamp och sen får vi se hur långt det räcker. Vi är redo!
 
Hoppas ni kommer och hejar fram oss i Sjöbo klockan 12:30 på söndag.
 
HASSE & SÄLL I HERRAR A:
Vår 2:a omgång i Serien fick tyvärr skjutas upp av en trafikolycka med 12 Spelare involverade i 3 bilar i Lördags, då vi skulle möta IFK Trelleborg. Det var en skakig händelse för Truppen, där ett par av våra spelare fick känningar i nacke och rygg. Men här är jag väldigt stolt över att vara ledare i en förening som Vellinge IF, där vi samlades upp och gemensamt pratade vad vi tyckte och hur vi upplevde incidenten med spelare/ledare/klubbchef. Tror och kan nog säga att jag vet att den här händelsen stärker oss som trupp och som förening.
 
Vi har tränat på bra i veckan, fartfyllda pågar och revansch sugna pågar har speglat träningarna i veckan med hög intensitet och fokus på kommande uppgifter. Vi ser att killarna är spelsugna och hungriga vilket är väldigt tillfredställande. Vi kommer få möte ett lag som har inlett serien med 1 vinst mot topptippade Ariana och 1 förlust mot Åkarp, så vet att de kommer förberedda och kommer göra allt för att vinna matchen. Vi kommer fokusera på vårt spel så klart och kommer vara fullt förberedda med ett jädra go och 100% fokus på uppgiften. Redan i Vintras har vi sått in frön i killarna att tro på sig själva men framförallt tro på kollektivet, att vi litar på varandra i varandras uppgifter på planen. Vi är starka tillsammans och vår kreativitet sista tredjedelen kommer vara avgörande faktorer för 3 poäng.
 
Vi har en träningsflitig trupp och varje träning är så gott som maxad alla dagar i veckan med hela truppen så det är inte alltid lätt att ta ut truppen till match. Vi ser positivt med konkurrens vilket det är på nästan varje position, vilket gör att på träningarna ges det allt av killarna. Som tränare i dessa lägen är det extremt positivt, då utvecklas man hela tiden som spelare och det är det vi vill att både ”laget” och individ utvecklas till att ta nästa steg i karriären.
 
Nu tar vi 3 poäng – Mot seger!
Matchreferat Damer A - Lilla Torg
2021-06-07 09:23

Vi var nog många som vaknade upp med en härlig känsla i kroppen, en känsla av att äntligen kunna spela match igen. Något som alla vi ledare och alla spelare längtat efter sedan serien tog slut på hösten 2020. Vi har tränat i smågrupper och följt utvecklingen av Corona situationen vecka för vecka. Men idag var det dags att ta på matchtröjan och göra sig redo för match.

Med några nya spelare och ny tränare är det ovisst att veta hur man står sig när domaren blåser i pipan. Vi visste att vi skulle möta ett tufft motstånd i form av Lilla Torg. 0-0 i avslutade höstmatchen och alltid historiskt tuffa drabbningar. 17 supertaggade spelare var redo för match och alla fick minst 45 min speltid (utom stackars Julia som stukade foten) vilket var helt enligt matchplanen.

Vi tog en liten pratstund med Hasse och Magnus efter matchen idag.
2021-06-07 09:23

Grattis till segern! Varför vinner vi idag?
- Killarna gör ju en enorm arbetsinsats! Vi prata om att det är viktigare med hårt jobb och bra organisation istället för skönspel. Speciellt i en premiär där nerverna och ovanan efter knappt spelat ihop på stor plan sen i höstas.

Ni börja bra men sen tog Malmö City över. Hur gick tankarna då?
- Ja vi var bra första 10 -15 och skapa 2 heta lägen samt ett halvläge som vi kunde förvaltat bättre. Sen satte Ludde fart in mot straffområdet o fick en straff med sig. Den förvalta han själv o gött att ta ledningen. Tyvärr höll det inte så länge utan Malmö City kvitterade hyfsat omgående. Sen tog de över o spela riktigt bra. Vi låg lite fel o fick jaga boll. De tog även ledningen med 2-1 o då kändes det lite halvjobbigt. Dock fortsatte killarna köra på o Affe Andersson fick utrymme o vända i målområdet o trycka in kvitteringen. Satt bra m 2-2 i paus. Tyckte Malmö City såg tröttare ut än oss.

Vad sa ni pausen?
- vi skulle vara mer samlade, inte sätta lika hög press utan avvakta o göra det svårare för motståndarna att hitta igenom. Sen när vi vinner boll så har vi mer ytor framåt o de orkar inte ställa om defensivt.
Tycker vi har bra koll på dom i andra o de får slita för att hänga med. Till slut gör de inte det utan vi skapar ett antal lägen som vi även utnyttjar.
Eloge till alla idag!! Alla jobbar stenhårt där ute i hettan. De tömmer sig fullständigt.
Kul för Affe att göra 2 mål o sen visar Ludde vilken klass han har när han växlar tempo!!

Nästa match mot IFK Trelleborg vad behöver vi förändra till den matchen?

...Vi får slipa på en del saker i veckan o sen gäller det att vara på hugget mot ifk för det är ett bra lag med många skickliga spelare.

Vi tackar för pratstunden och ser fram emot nästa helg.

BLI MEDLEM
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
STÖTTA VELLINGE IF KÖP BINGOLOTTER
Nyheter från våra lag
Flickor 2007/2008, 18/06 10:30 
Pojkar 2008, 05/06 15:01 
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL
AKTIVITETSPARTNER