Viffes Sommarfotboll 2022 - Anmälan öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
Årets idrottsförening i Skåne 2019

Vellinge IF sedan 1928


KLUBBENS HISTORIA

Vellinge IF har varit verksamt sedan 1928. Ändamålen med föreningen är att verka i enlighet med idrottens mål och inriktning, främja kamrat- och idrottsanda sam ge god underhållning åt idrottspublik. Föreningen har med åren vuxit och 2015 har ca 500 aktiva medlemmar och ca 100 ledare. Vellinge IF ser till att fylla ungdomars vardag med motion och ger ungdomarna chansen att utvecklas som individ och fotbollsspelare.  

 

KLUBBENS MÅL

Klubbens mål är att erbjuda ungdomarna i Vellinge en bra, intressant och utvecklande fotbollsförening samt meningsfull fritid och förbättrad hälsa under ledning av kompetenta ledare. Vellinge IF arbetar med att utveckla framtiden, vilket innebär att skapa förutsättningar för kommande generationer genom att ge våra aktiva ungdomar optimala förutsättningar för att kunna förkovra sig med sin hobby. I Vellinge IF nekas ingen i ungdomsverksamheten att fortsätta träna så länge som man aktivt går in för fotboll och uppfyller de krav och uttalade mäl, som VIF ställer på alla sina medlemmar.

 

Klubbens övergripande mål är att utbilda fotbollsspelare som i första hand kan nå Vellinge IF:s representationslag, men även möjlighet till vidare steg inom fotbollens sfär. Vellinge IF är ingen elitklubb men har dock mål att spela i så hög division som möjligt med alla våra representationslag, utan att göra avkall på våra grundläggande värderingar. Våra grundläggande värderingar bygger på en samhörighet, där spelare som är fostrade i Vellinge IF skall beredas plats i våra seniortrupper. Spelare som kommer från andra föreningar, bör ha en naturlig knytning till Vellinge eller Vellinge IF.

 

Vår målsättning är att 90% av våra seniortrupper skall bestå av egna produkter. För oss är det viktig att våra aktiva spelare stödjer vår grundsyn, med det innebär även att verka för att begränsa de ekonomiska ersättningarna till våra spelare. Däremot är det angeläget för oss att skapa en miljö som är positiv, attraktiv och utvecklande. Huvudmålsättning är att alla våra aktiva spelare skall vara glada före, under och efter träning.  

 

VISION OCH AMBITION

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som båda Svenska FF och Skånes FF ställt upp. Ytterligare vi vill:

 

  • Erbjuda samma möjligheter för både pojkar och flickor
  • Ha minst 40% av alla ungdomar i Vellinge i kontakt med VIFs ungdomsfotboll. Prioritera barnens utveckling och glädje. 
  • Skapa en stark vuxenomgivning som handleder ungdomarna i god kamrat- och idrottsanda
  • Ge möjlighet för ungdomar att verka som domare och ungdomsledare
  • Se till att 90% av våra seniortrupper skall bestå av egna produkter
  • Alla ungdomstränare är kvalificerad enligt SvFF regler
 
HUVUDSPONSORER
VÅRA CUPER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL
AKTIVITETSPARTNER