Anmälan till Sommarfotboll med Malmö FF i Vellinge 2024 är öppen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
#TillsammansÄrViStarka

Tjejprojektet

I Vellinge IF finns ett projekt som heter Tjejprojektet och som främst riktar sig till våra tjejlag, men också till våra ledare för tjejlagen. Syftet med Tjejprojektet är att knyta fler tjejer till klubben, men också att få dem att stanna längre, lära känna varandra över laggränser för att på så sätt skapa trygghet och bra samarbeten mellan våra lag för att på så sätt skapa långsiktig utveckling för tjejfotbollen i föreningen.

 

Studier och forskning visar att hälften av alla tjejer slutar spela fotboll vid 14–15 års ålder. Genom Vellinge IF tjejprojekt vill vi skapa förutsättningar och aktiviteter för att få in fler tjejer i föreningen, samt behålla fler tjejer under en längre tid.  Vi vill även stärka relationen mellan ledarna i de olika tjejlagen så att vi på ett tidigt stadie tillsammans kan lägga grunden för en lånsiktig tjejverksamhet. Tillsammans kan vi hjälpa varandra och skapa förutsättningar anpassade för våra olika åldresgrupper.

 

Via tre olika spår; Kommunikation - Aktiviteter – Utbildning, är vårt mål att skapa förståelse och insikt kring vad som är viktigt för tjejer i olika åldrar. Vad är avgörande faktorer för att spela fotboll länge? Hur kan vi behålla tjejer som väljer att sluta spela i andra roller inom föreningslivet för att på så sätt ta tillvara deras kompetens och föreningskänsla. 

 

Med detta i åtanke anordnas varje år en massa roliga evenemang och extra träningar för tjejerna. Detta ger oss en möjlighet att umgås över laggränserna, både som spelare och ledare, men också att lära av varandra.

 

Några av de aktiviteter som vi haft med detta projekt är:

  • Vi har åkt in och tittat på damlandskamp på Eleda Stadion i Malmö
  • Vi har åkt in och tittat på FC Rosengård och där fick vi träffa och prata med före detta Vellinge-tjejen Malin Levenstad
  • Vi har haft flera föreläsningar som varit riktade till tjejer gällande idrott, hälsa och kost
    • Vad händer i kroppen när du idrottar som kvinna
    • Vad bör jag äta för att orka med min träning
  • Spelare från vårt damlag hälsar på och är med på våra träningar någon gång per år.

Förutom detta anordnas kontinuerligt också olika teamträningar med olika fokus och inriktning. Vi har haft flera gemensamma träningar i fotboll som planerats och genomförts av vår ungdomsansvariga Ismet, men vi har också varvat dessa tematräningar med annat som dans, cirkelträning och militärträning med PT Jessica på Healthy Egoism.

 

Från fotbollsskola till damlag

Tjejprojektet genomsyrar hela flicksidan, från fotbollsskola till damlag.

Genom att skapa en bredd i yngre åldersgrupper samt bibehålla spelare under lång tid, skapar vi långsiktighet.

 

Tillsammans är vi starka

Målet är även att skapa ett nära samarbetet mellan ledare i olika åldersgrupper, samt utveckla kontakten mellan ledare och styrelse

för att tillsammans skapa förutsättningar för en anpassad, starkare och växande tjejverksamhet.

 

Tjejprojektet i korthet

- Få in fler tjejer i klubben

- Få in fler tjejer i varje åldersgrupp

- Få tjejer att spela fotboll längre

- Få in fler tjejer som ungdomsledare

- Få in fler kvinnliga tränare / ledare

- Få in fler kvinnor i beslutande organ / styrelse

 

 

Besök av Damlaget 2022-11-08

Tjejprojektets tisdagsträning med damlaget på besök

 

För att inspirera några av våra tjejlag hade vi igår bjudit in damlaget och deras tränare att delta i våra träningar. Att skapa förebilder i sin egen klubb som kan inspirera och motivera våra tjejer till att träna och spela fotboll, skapa drömmar och gemenskap tror vi är grunden till att behålla våra tjejer inom fotbollen under lång tid. Att lära känna varandra över gränser skapar också samhörighet och en härlig klubbkänsla som i en förlängning bygger en stark vikänsla och verksamhet.

 

Träningen igår bjöd på stor entusiasm, härlig kämpaglöd, inspiration och mycket glädje. Kanske skapades även drömmar…

 

Stort tack till Roger, Jerker, Walle och alla duktiga damer som igår förgyllde och skapade en härlig stämning hos F11/12, F09/10 och 07/08.

 

Anna & Marie

Besök av damlaget
 
 
 
 
Huvudsponsor
Materialsponsor
Våra cuper
Stötta oss
Skyltpartner
Klubb 1928
Tjänster och material