SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge IF
Årets idrottsförening i Skåne 2019

Tjejprojektet

I Vellinge IF finns ett projekt som heter Tjejprojektet och som främst riktar sig till våra tjejlag, men också till våra ledare för tjejlagen. Syftet med Tjejprojektet är att knyta fler tjejer till klubben, men också att få dem att stanna längre, lära känna varandra över laggränser för att på så sätt skapa trygghet och bra samarbeten mellan våra lag för att på så sätt skapa långsiktig utveckling för tjejfotbollen i föreningen.

 

Med detta i åtanke anordnas varje år en massa roliga evenemang och extra träningar för tjejerna. Detta ger oss en möjlighet att umgås över laggränserna, både som spelare och ledare, men också att lära av varandra.

 

Några av de aktiviteter som vi haft med detta projekt är:

  • Vi har åkt in och tittat på damlandskamp på Eleda Stadion i Malmö
  • Vi har åkt in och tittat på FC Rosengård och där fick vi träffa och prata med före detta Vellinge-tjejen Malin Levenstad
  • Vi har haft flera föreläsningar som varit riktade till tjejer gällande idrott, hälsa och kost
    • Vad händer i kroppen när du idrottar som kvinna
    • Vad bör jag äta för att orka med min träning
  • Spelare från vårt damlag hälsar på och är med på våra träningar någon gång per år.

Förutom detta anordnas kontinuerligt också olika teamträningar med olika fokus och inriktning. Vi har haft flera gemensamma träningar i fotboll som planerats och genomförts av vår ungdomsansvariga Ismet, men vi har också varvat dessa tematräningar med annat som dans, cirkelträning och militärträning med PT Jessica på Healthy Egoism.

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Våra cuper
Stötta oss
Skyltpartner
Klubb 1928
Tjänster och material
Aktivitetspartners