Plats:Sandskogens IP B-plan
Serie:Division 2 Dam Södra Götaland
Förlust i omstarten
2021-08-17 08:39

Efter ett långt sommaruppehåll såg vi verkligen fram emot att spela ny tävlingsmatch. Hela truppen var taggade och vi hade några bra träningsveckor bakom oss. Vi visste att det väntades tufft motstånd och Pandora har fått starka nyförvärv.

När matchen startades så var det en trevande start från båda lagen. Lite som att båda lagen avvaktade varandra och inte tog kommandot. Vi var hafsiga med bollen och kanske var det lite nervöst efter uppehållet. Vi lyckas få fram något halvläge innan kallduschen med 1-0 till Pandora kom. En miss i kommunikationen och en långboll bakom vår backlinje leder till friläge och ett behärskat avslut över vår chanslösa målvakt.

Efter deras mål får vi igång ett bättre spel och får lite kontroll på matchen. Vi har ett långskott som deras målvakt lyckas rädda och vi har även ett friläge där vi tar avslutet lite för tidigt och högt över. Det är också mycket kamp och duellspel och vi skulle kunna vara mer beslutsamma i många situationer.

I paus pratar vi om möjligheterna att komma in i matchen, försöka hota med lite mer växelspel. Istället blir det precis tvärtom. Vi har 15 min i början av andra halvlek där vi "ger" bort matchen och initiativet. Pandora är kliniska och utnyttjar tillfället som ges och gör två mål under denna period.

Vi försöker göra lite byte och förändringar och det ger oss ett bättre momentum igen. I mitten på halvleken går Emma (vår målvakt) ut på en hörna och landar konstigt med benet och knäet. Väldigt oturligt för Emma och hela laget. Emma har varit fantastiskt duktig hela säsongen och vi hoppas verkligen se Emma på planen snart igen! (Tack till Pandora spelarna som hjälpte till att stötta Emma i hennes skada)

Johanna som normalt är en stabil försvarsspelare ställde sig i målet och gjorde det på bästa sätt!!

Vi lyckades få in ett reduceringsmål med ca 5 min kvar av matchen men det räckte inte hela vägen denna gången. Alice gjorde målet och det var välförtjänt då hon sammataget var vår bästa spelare.

Nu blir det till att ladda batterierna och göra en bra träningsvecka sedan möter vi Lilla Torg på söndag hemma på Vellinge IP A-plan. Ett Lilla Torg som vi möte i våras och förlorade mot i träningsmatch, nu ska vi försöka få revansch. Tack till Er som kom och stöttade oss i Ystad, hoppas vi ses i Veliinge på söndag!