#TillsammansÄrViStarka
Damer A

Avancemang i DM
2022-03-21 09:48

Tävlingssäsongen har nu dragit i gång på allvar och i DM har det för vår del blivit tre raka segrar i det inledande gruppspelet.

Först ut i detta gruppspel stod en av våra blivande motståndare i serien, IK Pandora FF, för motståndet som tog emot oss i solskenet på Sandskogens IP i Ystad.

Trots ett antal heta målchanser i första halvlek så låg vi under med 2-1 sedan vårt nyförvärv från Trelleborgs FF, Elin Engbe, kvitterat Pandoras 1-0 ledning i mitten av halvleken.

Andra halvlek blev en betydligt chansfattigare tillställning men med tio minuter kvar av matchen kunde Elin Engbe via straff slå in kvitteringen.

Efter kvitteringen gick vi för ett segermål och i den 91:a matchminuten fullbordade Engbe sitt hattrick med ett distinkt skott.

Trots detta sena ledningsmål hann Pandora få ett gyllene tillfälle att kvittera men en bra räddning av ännu ett nyförvärv, Tilde Benilsson från Uppåkra, så lyckades vi lämna Ystad med tre poäng.

En helt godkänd insats från vår sida där vi visade härlig moral och vinnarinstinkt när vi sent i matchen lyckades vända underläge till seger.

I vår andra gruppspelsmatch begav vi oss till Bäckagårds IP där Kvarnby IK stod för motståndet.

Trots en tämligen medioker insats från vår sida i första halvlek så lyckades Rebecca Westerlund med konststycket att kopiera Elin Engbes bedrift från Pandora-matchen, nämligen att göra ett hattrick och detta redan innan matchuret nått 30 min.

Men detta äkta hattrick var ett av få glädjeämnen denna dag.

Med 3-0 i ryggen inför andra halvlek kändes det dock tryggt men Kvarnby ville annat och kom ut som ett nytt lag i andra halvlek.

Kvarnby tog över matchen och när gamle Vellinge IF-produkten Linnea Prytz reducerade till 3-1 med drygt 20 minuter kvar så var det helt plötsligt match igen.

Vi lyckades dock hålla undan, mycket tack vare Stella Scheltin i mål som stod för några fina ingripande.

Seger med 3-1 och det enda positiva vi kunde ta med oss var att det är en styrka att vinna även när spelet inte stämmer.

Trots segern mot Kvarnby så fanns det en viss revanschlusta efter vår prestation i matchen mot Kvarnby när vi i sista gruppspelsmatchen tog emot FC Trelleborg på Östran.

Och revansch fick vi.

Bra inställning och ett vägvinnande spel gjorde att målen trillade in med jämna mellanrum och när vår debutant från våra 05:or Mina Wütrich gjorde sitt första mål i seniorsammanhang fastställde hon slutresultatet till 9-1.

Ännu ett av våra nyförvärv, Lowa Wennerströn från LB07, hamnade i målprotokollet och övriga målskyttar blev Matilda Eriksson 2, Linn Nilsson, 2, Felicia Wallin, Hanna Ålderstam och Johanna Wilson vars mål dock räknades som självmål sedan en Trelleborgspelare styrt in Johannas inlägg i eget mål.

Vi ser nu fram emot fortsatt spel i DM och i veckan som kommer lottas nästa omgång som ska spelas helgen 2-3 april.