Viktig seger
2021-09-06 13:03

Söndagsutflykt till fantastiska Bäckavallen i Spjutstorp.

Ännu en bortamatch och vilken otroligt fin gräsplan och miljö det är i Spjutstorp. Vi blev väldigt varmt välkomnade och vädret var bästa tänkbara med klarblå himmel och solsken.

Vi hade en tung förlust med oss i bagaget från helgen innan men vi hade samtidigt en god känsla i laget, vi kan betydligt bättre och vi kände oss redo att utmanna om tre viktiga poäng!

På uppvärmingen såg man att det fanns en revanschlusta hos spelarna och det var bra fart under fötterna. Alla var taggade och lite nervösa inför den tuffa bortamatchen.

Vi hade sett Spjutstorp i någon tidigare match och anade ungefär vad som väntade. Vi var fast beslutna om att följa vår spelplan och ta tag i initativet från början även om vi spelade på bortaplan.

Sagt och gjort, vi drev upp ett högt tempo och pressade våra motståndare till misstag. Vann många första och andrabollar på mittfältet och etablerade ett tryck mot Spjutstorps duktiga målvakt.

Kombinationen av att vi spelade en rörlig och fin fotboll med att Spjutstorp valde att ta hem laget och försvara lågt gjorde att vi kunde komma i många och ganska långa anfall. Trots ett spelövertag så skapade vi inte många klara målchanser. Nästan läge men alltid en tå eller en block innan avsluten. Här har vi lite att finslipa på...

Spjutstorp såg vassa ut i sina omställningar och vi förstod tidigt att detta kommer att vara ett hot mot vår backlinje hela matchen.

Vi lyckades skapa många hörnor under första halvlek, några av våra tidiga hörnor räddades på mållinjen men i första halvleks sista minut fick vi ny hörna. Matilda slog en bra hörna där det blev trångt framför mål och till sist lyckades Alice få en tå på bollen och peta in vårt ledningsmål.

Skönt att få ledningen och vi tyckte ledningen var välförtjänt med tanke på vårt spelövertag. Vårt passningsspel och rörlighet skulle kanske genererat i mer målchanser och mål men skönt med ledning precis innan paus.

I pausen pratar vi om tålamod och små justeringar, några byten men också Spjutstorps farliga omställningar. Det gäller att hela tiden göra jobbet klart och inte tillåta duktiga motståndare att vända upp. Vi hade segervittring i paus...

I upptakten av andra halvlek så blir det en förändring av matchbilden. Spelet jämnas ut och vi blir ängsliga. Tillåter våra motståndare mycket mer tid med bollen och vi verkar nästa rädda för att tappa vår ledning. Spjutstorp förändrar och flyttar upp mer folk och det tar tid för oss att komma tillbaka in i matchen. Spjutstorp utnyttjar såklart detta tillfälle och kvitterar genom ett riktigt fint distansskott som går stolpe in. Knappt 70 min spelade och vi försöker ta oss samman och hitta vårt spel igen.

Efter trippelbyte några minuter efter kvitteringen får vi grepp om matchen igen. Vi får igång lite kombinationer och vinner mer boll. Vi har definitivt kraften och orken att vinna matchen sista 20 min men kommer vi få läget?

I matchminut 77 tar vi oss runt väldigt läckert genom Elin Svensson på vänsterkanten och driver in från kortlinjen, snett inåt bakåt där Hanna Ålderstam skjuter direkt med vänsterfoten. Snygg båge över målvakten och in i bortre burgaveln!! Vild glädje och ny ledning med endast 13 minuter kvar av matchen.

Fokus blev nu på att försvara vår ledning och inte "ge bort" något enkelt läge. Trots lite mer defensiv inriktning tar Izolde chansen och bryter högt uppe, driver inåt och serverar Elin Svensson i djupled. Ett distinkt avslut och utökad ledning 1-3! Nu var det bara 3-4 minuter kvar av matchen och känslan av att vi lyckats ta oss tillbaka och vinna var fantastisk. Bra moral och kämpa insats!

Vi hann faktiskt bränna ett friläge sista minuterna men det hade vi råd med denna gång.

Vår första halvlek tar vi med oss, väldigt bra spel. Bra rörelse och bra kombinationer gav ett övertag och till sist fick vi ett välförtjänt mål. Däremot måste vi analysera första 20 min av andra halvlek där vi inte kommer upp i rätt nivå.

3 poäng var viktigast och nu har vi Staffanstorp hemma på lördag klockan 11:00.

Välkomna till Vellinge IP för att hemma fram oss i denna spännande match.