Välkommen till Vellinge IF F 17
Vi i Vellinge IFs F 17 jobbar aktivt med tjejernas fotbollsutveckling tillsammans med en rad sociala aktiviteter. Gruppen är väldigt ambitiös och har hög träningsnärvaro. 
Varje år åker vi på 1-2 st övernattningscuper samt har en mängd aktiviteter utanför planen. 
2017 kommer vi bla att spela i Skåneserien F 17 samt åka till Gothia cup.

Vill du utveckla din fotbollstalang i en social miljö med goa och glada tjejer är du välkommen till oss. Vi tränar 2-3 gånger i veckan och blandar hård träning med skratt och god kamratskap.

Vi välkomnar tjejer födda 2000-2002 i vår träningsgrupp.
Gothia cup och Eskilscupen
2017-08-09 10:35
Bild tillsammans med CCL Soccer club från USA
I sommar har vi deltagit i både Gothia cup och Eskilscupen.

I Gothia blev vi lottade i en 5-lagsgrupp tillsammans med amerikanska 
CCL Soccer club, franska Plomerel, svenska Eskilstuna o Azalea. 
2 matcher måndag och 2 matcher tisdag var ett tufft schema men vi gjorde ett bra gruppspel med 3 vinster och 1 oavgjord match, vilket gjorde att vi slutade 2a i gruppen på sämre målskillnad än CCL Soccerclub.

På onsdagsmorgon visste vi inte om vi skulle spela slutspelet redan på onsdag eftermiddag eller om vi skulle spela först på torsdagen som de flesta lagen gjorde, vi fick avvakta resultaten i de andra gruppmatcherna. 
Det blev att vi fick spela onsdag och vi ställde om fokus på att vi skulle spela match. Vi fick möta Eskilstunas andra lag vilket såklart inte var optimalt eftersom vi mött deras ena lag i gruppspelet. 
En jämn första halvlek sen en andra halvlek där vi tar över och pressar och pressar för ett vinstmål men bollen vill inte in denna dagen, istället åker vi på en omställning där vi inte hinner med och Eskilstuna gör 0-1 vilket också blir slutresultatet. Tufft när vi hade matchen i våra händer men sån är fotbollen ibland. Lite nedslagna tjejer ett tag såklart men det släppte efter ett tag.
Vi kände efter gruppspelet att vi hade kapacitet att nå ungefär till kvartsfinal som våra gruppkollegor CCL Soccerclub gjorde.

Torsdagen blev nu helt spelfri och dagen tillbringades på Liseberg samt en del fotbollstittande på Heden.

Totalt sett en rolig vecka med den mäktiga invigningen, spännande matcher, karaoke mellan matcherna, alla möten med spelare från alla världens hörn på invigningen, spårvagnarna, på stan, mellan matcherna, på skolgården, 
snapchat adresser bytades flitigt ;-) 


Eskilscupen brukar vi alltid anmäla till i syfte att komma igång inför höstens seriespel, det är perfekt att få lite matcher i benen efter lite sommaruppehåll, dessutom älskar tjejerna att spela cup.
I årets cup spelade vi ett fint gruppspel där vi vann alla 4 matcherna och fick möta IK Tun i 8-delsfinal/kvalmatch, det blev en tuff match som vi vann via straffläggning.
I kvartsfinalen väntade Tölö som vi mötte i A-final 2016, då förlorade vi med 1-0 och nu ville vi ta revansch. Det blev en tuff och tight tillställning där Tölö avgjorde med 3 minuter kvar att spela. Förlust 1-2.
Tölö gick sedan hela vägen och vann hela cupen. Vi säger grattis till dem.

Vi fick många matcher som var vårt syfte och med liiite flyt så kunde vi tagit oss något steg längre.

Nu laddar vi för många härliga och utmanande matcher i Skåneserien F 17 under hösten.

Full fart framåt

//Tränarna
Skåneserien A , F 17 avslutad
2017-06-16 12:44
Då var vårserien i F17 Skåne A avslutad för vår del och det har varit många tuffa matcher för oss under våren. Med den garanterat minsta truppen (15st) i serien har vi kämpat på under våren. Tyvärr så drabbades vi strax innan serien började också av en korsbandsskada på vår kapten Filippa, tungt för oss och för henne men hon kämpar på med sin rehab och vi hoppas kunna se henne på plan i början på nästa år.

Med halva truppen födda -02 så ligger vi kanske 1 år för tidigt i denna serien men vi antog utmaningen och visste att det skulle bli tufft. 

Serien började bra och vi tog 2 raka segrar mot Kristianstad och Glumslöv.

I matchen efter ställdes vi mot LB 07 som i denna matchen bla ställde upp med 3 st 00 tjejer som var uttagna i 00-landslaget i Mars och givetvis var detta alldeles för tufft för oss, dessutom hade vi endast 12 spelare vid matchstart pga sjukdomar och jobb.

I matchen efter studsade vi tillbaka på ett bra sätt och besegrade Växjö med 3-2 efter en rolig och böljande match.

De nästkommande matcherna fick vi det tungt... rättvis förlust mot Borgeby.

I matchen mot Eskilsminne så gör vi 75 bra minuter men tyvärr så klappar vi i hopa totalt sista 15 min i första halvlek och släpper in 4 mål på en kvart men förutom den mörka kvarten så gör vi en spelmässigt bra match.

I matchen mot Sandby så spelar vi jämt i första halvlek men i andra är Sandby mycket bättre än oss.

I sista matchen mot Rosengård så gör vi en ok match där vi bla gör 3 mål på ett lag som dittills endast släppt in 4 mål i serien. Tyvärr räcker det inte till seger ändå men vi är ändå nöjda med prestationen.

Vi hade en resultatmässig målsättning innan serien att hamna i mitten av tabellen och det lyckades vi med. Vi har fått lära oss att de måste till hårt arbete i 90 min om man ska hänga lagen i denna serien, tyvärr har vi haft perioder i matcherna som vi "gått ner oss" och då utnyttjar dessa lagen detta direkt. Här måste vi bli bättre. 

Nu tar vi ett litet break och laddar batterierna inför Gothia Cup i sommar.

//Walle
Grym inomhussäsong
2017-01-31 12:51
Guld i Kristianstad Arena Cup, Skånecupen, Billecupen, Tomtecupen
Vår vana trogen så anmälde vi oss till en hel drös med inomhuscuper under December, Januari. Vi tycker det är ett roligt avbräck från fotbollsvardagen och tjejerna älskar det. 
Vi tycker även det utvecklar teknik och snabbhet på tjejerna. Det blir även mycket 1 mot 1 dueller vilket också är bra träning.

Vi har ställt upp i 9 cuper med olika formationer, ibland renodlat 01 eller 02 lag, ibland mixat, ibland i 00 klassen. Av dessa 9 cuper så har vi lyckats och vinna 4 av dem.

Först ut av segercuperna var tomtecupen i 02 klassen, här slog vi Kristianstad i finalen och gjorde en riktigt grym finalmatch som vi vann med 5-1.

I Billecupen för -02 slog vi Eskilsminne i en rysarfinal som gick till förlängning och avgjordes till vår fördel med endast 2 utespelare kvar på planen.

I Skånecupens 00 klass fick vi verkligen bekänna färg och som vi gjorde det. På vägen till final slog vi ut duktiga Rosengård och Staffanstorp. I finalen mot LB 07 var det nog inte många förutom vi själva som trodde på oss, duktigt nederlagstippade tog vi oss an finalen som slutade mållös och fick avgöras via straffläggning som vi vann. TV puck hög bildades av glada tjejer. I denna cupen gör vi en ruggig prestation som lyckas gå hela vägen mot riktigt kvalificerat motstånd.

I Kristianstad arena cup i 01 klassen deltog hela 24 lag, via 7 raka vinster och med 15-0 i målskillnad tog vi hem cupen. Grymt.

Lägg därtill ett silver i Euro city cup i 01 klassen, ett brons i Gof spelen 01 och brons i DM i 00 klassen där vi missade andra platsen på målskillnad vilket hade kvalificerat oss för SM spel, det var lite synd.

Nu är det full fart och fokus på utomhussäsongen med spel i Skåneserien F 17 och DM.

//Tränarna


Skånemästare
2017-01-07 11:49
Skånemästare F 16
Vi ställde i år upp med 1 lag i F 14 och 1 lag i F 16 i Skånecupen.

I F 14 så symboliserade första matchen mot Höllviken hela gruppspelet för F 14, 
3 stolpträffar och många missade målchanser varav en straff. Vi hade uppförsbacke i hela gruppspelet och fick inte riktigt spelet att stämma. 
När det väl blev dags för B slutspel så tog vi oss samman och kvalificerade oss för final där vi återigen fick möta Höllviken, denna gången spelade vi mycket bättre och vann matchen med 1-0 och stod som segrare i B slutspelet för F 14.

I F 16 så väntade stentufft motstånd i form av bla Rosengård, Lb 07 och Staffanstorp. 
Vi insåg att det skulle bli tufft men tyckte samtidigt det skulle bli ruskigt inspirerande att möta dessa lagen innehållande bla en del landslagstjejer.
På vägen fram till A-finalen minns vi mest vår match mot Rosengård där vi står upp och gör en kanonmatch som vi vinner med 2-1.
Finalen gick mot LB 07 som vi mötte i gruppspelet, då förlorade vi med 0-2. 
Vi hade bestämt att spela finalen lite tillbakadraget och hoppades att vi skulle få lite ströchanser framåt som vi också fick. Vi gör en kanoninsats defensivt över hela planen och matchen slutade 0-0 och fick avgöras på straffläggning.
Vi vann straffläggningen med 4-3 och tjejerna rusade in och bildade "TV pucken" hög.
Vild glädje, helt klart det gladaste vinnarlaget under finaldagen, härligt att se.

På kvällen firade vi de två gulden i vår klubbstuga med lite mat och tävlingar.

En fantastiskt rolig och lång dag som vi hoppas och tror tjejerna kommer att komma ihåg länge.

//Tränarna
Football cup Barcelona
2016-11-07 09:09
Silvermedaljörerna
Tjejerna hade länge haft en dröm om att åka utomlands och spela en cup så vi gjorde slag i sak och anmälde oss till football cup Barcelona. Via diverse försäljningar finansierades delar av deras resa.

Torsdag eftermiddag samlades ett gäng förväntansfulla tjejer på vellinge ängar för vidare transport till Kastrup och Barcelona. Vi anlände ganska sent till resortet där alla de deltagande lagen skulle bo, nöjt utforskade tjejerna rummen och resten av resortet och alla var överens om att detta kommer att bli kanon.

Fredagen hade tjejerna fritt och dagen tillbringades på resortet och innehöll bl a badande, solande, beachvolleyboll, en tur till stranden.

Lördag var så dags för cup, vi mötte danska BSV och svenska Brunflo i de två första gruppspelsmatcherna. Vi fick en smakstart på cupen via 2 segrar med 6-0 resp 4-0 och hade därmed säkrat avancemang till A slutspelet.
I sista matchen mötte vi finska akademilaget FC Honka som imponerat oerhört än så länge. Laget gick till semifinal i gothia cup i somras och i laget spelade bla 3 st landslagstjejer. Vi fick det tufft och förlorade med 0-3 men vi kände ändå att om vi fick chansen att möta dem igen så skulle det inte vara omöjligt att rubba dem.
Nöjda med dagen så begav vi oss tillbaka till resortet för middag och sen väntade häng med de norska gutterna för tjejerna :-)

Söndag var det slutspel, vi mötte norska Hauger i semifinal. Semifinalen dominerade vi men hade svårt i de avgörande lägena och matchen slutade 0-0 och fick avgöras på straffar. Vi satte alla våra straffar och var därmed klara för final.

I finalen blev det som väntat FC Honka, de hade 27-0 på sina matcher fram till finalen men vi hade en matchplan som vi trodde på och vi hade en tro på att om vi bara kunde följa den så var allt möjligt.

Honka började matchen bäst och hade bla ett friläge som missades men ju längre matchen led så tog vi oss in i den och finskorna blev lite konfunderade och desperata när deras spel inte fungerade.
0-0 i halvlek var vi nöjda med och vi pratade om hur viktigt det var att alla fortsatte och jobba och tänka på deras uppgift.
Andra halvlek var den första lik, finskorna hade mycket boll men kom ingenstans och när vi vann boll så ställde vi om snabbt och skapade en del läge.
Med 3 min kvar av matchen så bryter vi oss fram på högerkanten och får iväg ett skott som målvakten inte kunde hålla, returen går till en av våra spelare som skjuter in bollen i mål. 1-0 till oss.
Honka pressar på direkt på avspark och på 20 sek övertid rinner deras anfallare igenom och blir fälld i straffområdet, straff till Honka som dom förvaltar väl och matchen slutar 1-1. Även denna matchen fick avgöras på straffar där tyvärr honka drog det längsta strået.
Givetvis tungt när vi var så nära men vi alla var grymt nöjda med sättet vi genomfört matchen. Vi pressade ett riktigt bra fotbollslag och det värmde när Honkas tränare kom fram efter matchen och hyllade oss och tyckte att vi förtjänade att vinna matchen.

Efter att vi hämtat våra silvermedaljer så blev det middag och sen väntade de norske gutterna igen och då var besvikelsen över de missade guldet helt borta ;-) 

Måndagen delade gruppen på sig, en del ville bara stanna kvar på resortet och hänga medans en del tjejer ville åka in och utforska Tarragona. På kvällen hyrde vi cyklar och tog oss fram via strandpromenaden på Cambris/Salou.

Sammanfattningsvis så kan vi verkligen rekommendera denna cupen, kanon planering med mattider, busstider, transfer till och från flygplatsen, 3 domarsystem, bra planer och att de sedan hade beställt strålande sol och 20-25 grader under hela vår vistelse får de givetvis högsta betyg på. :-)

Vi var alla helt eniga om att detta var en fantastisk upplevelse som vi tror och hoppas att tjejerna kommer att bära med sig i livet.

Vellinge tjejer äger

//Tränarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 15/10 14:00
1 - 2  
Sön 8/10 10:45
3 - 3  
Lör 30/9 15:00
4 - 5  
Sön 24/9 12:00
7 - 0  
Tis 19/9 16:30
4 - 3  
Sön 10/9 12:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Träning, Konstgräs, 18/10 20:00
Match, Växjö, 21/10 08:30
Träning, Konstgräs, 06/11 19:15
Träning, Konstgräs, 08/11 20:00
Träning, Konstgräs, 13/11 19:15
Träning, Konstgräs, 15/11 20:00
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 06/10 16:00 
Vellinge Idrottsförening, 29/09 09:29 
Vellinge Idrottsförening, 26/09 08:03 
Vellinge Idrottsförening, 04/09 16:10 
Vellinge Idrottsförening, 16/08 11:17 
 
VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER