Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT
Damer A

Välkommen till Vellinge IF Dam

Summering seriespelet 2018
2018-10-12 11:13
Division 3 sydöstra är färdigspelad och vi slutade på 3e plats vilket vi är mycket nöjda med.

Om vi backar bandet 1 år så togs ett beslut att F 17 laget tillsammans med 03/04 laget kryddat med 3 lite äldre nyförvärv skulle bilda ett nystartat damlag. Vi skulle starta om i div 4 eftersom Vellinge inte hade något damlag förra året. Det kändes till början som en lagom nivå för laget att acklimatisera sig för seniorfotbollen men efter att ha deltagit i Nova Kicken och Nils Holgerssoncupen 7manna för damlag under försäsongen och där gjort bra ifrån oss mot div2 och div 3 lag så spände vi bågen och nappade på en vakant plats som uppstått i div 3 sydöstra och på den vägen är det.

Så med en trupp på 23 spelare varav 20 st i åldrarna 14-18 antog vi utmaningen att kliva upp en serie till div 3.
Vi har under året planterat in ett lite nytt arbetssätt som tagit lite tid att spela in men vi är nöjda och glada över att vi försökt hålla oss till planen och verkligen försökt spela fotboll istället för att skicka längre bollar på chans. 
Vi har tappat lite onödiga poäng lite här och där pga orutin och även tappat en del poäng när vi inte riktigt stått upp i det fysiska spelet, framförallt i de båda straffområdena men detta var saker vi visste om som är svårt att träna på men tills nästa år blir det till att äta mer gröt ;-) och med erfarenhet från detta året ser vi verkligen fram emot att jobba med laget inför kommande säsong.

Vi gratulerar Sjöbo till seriesegern, där var vi chanslösa i båda matcherna men i resterande matcher i serien har vi stått upp bra och visat att vi inte behöver be om ursäkt för friplatsen vi fick.

Framtiden ser ljus ut och nu laddar vi batterierna inför ett spännande 2019.

Walle/Olle/Mats

Seger i säsongsavslutningen
2018-10-09 14:40
Årets sista seriematch spelades borta mot Dalby/Genarp. Vid vinst så hade vi möjlighet till en 3e plats i serien och den siktade vi på.
I första halvlek så spelade vi bra och dominerade stort, ledning med 2-0 i paus kunde varit större siffror om vi förvaltat våra målchanser bättre.
Andra halvlek jämnas spelet ut, Dalby/Genarp reducerar men vi ökar på strax därpå efter ett fint anfall på högerkanten men Dalby/Genarp ger sig inte utan de reducerar igen, varpå vi trycker in 4-2 efter en hörna (noterbart att vi gör 3 av våra mål på hörnor som vi tränade extra på inför matchen) 
I matchens sista minut så reducerar D/G igen och slutresultatet blir 4-3 till oss.
Resultatet gör att vi slutar 3a i serien vilket vi är mycket nöjda med vår första säsong som seniorer.
Härlig seger mot Hardeberga/Harlösa
2018-09-27 12:35
Sista hemmamatchen för året spelades på B-plan eftersom lamporna på konstgräset var sönder.
Taggade till tänderna gick vi ut till match ihopp om att kunna besegra Hardeberga/Harlösa och närma oss tredjeplatsen i tabellen. Vi hade revansch att utkräva efter förlusten mot dem i våras.
Första halvlek spelar vi riktigt bra, vilket utmynnar i en 2-0 ledning i halvlek som kunde varit ännu större om vi förvaltat våra frilägen bättre.
I andra halvlek så börjar Hardeberga/Harlösa bäst och de kunde reducera efter lite slarv från vår sida, kvitteringen kom också med kvarten kvar i en tilltrasslad situation efter en hörna, men denna matchen skulle vi bara vinna och vi tryckte på direkt efter kvitteringen. Med ca 10 minuter kvar så slår vi en fin crossboll som hamnar på högerkanten och en fin individuell prestation leder till ett segermål för oss, 
3-2 slutar matchen och hoppet om 3 e platsen lever.
Nästa vecka avslutar vi serien med bortamatch mot Dalby/Genarp. #3pinnar #div3sydöstra

Storseger mot Vittskövle
2018-09-25 13:11
Lång bortamatch mot Vittskövle stoppade inte tjejerna denna dag, det var fin inställning och fullt ös från start. Vi gav inte Vittskövle en chans och kunde gå till halvtidspaus med hela 8-1...
I paus pratade vi om att gå ut med samma inställning trots den stora ledningen, det gick sådär, inte samma spring i benen i andra halvlek och lite slarvigare spel.
Vi gjorde dock 2 mål till på slutet av halvleken och slutresultatet blev 10-1.
#3pinnar #div3sydöstra

Förlust mot Sjöbo
2018-09-18 09:21
Match mot serieledarna Sjöbo, vår match mot dem i våras var ingen kul historia då vi förlorade stort och gjorde en mindre bra match. 
Denna matchen startade tyvärr likadant som förra matchen med att Sjöbo tog kommandot direkt och kunde göra två mål på oss första kvarten men resten av halvleken spelar vi ganska bra och håller jämna steg med Sjöbo.
Andra halvlek blir den första lik, tidigt Sjöbo mål sen är det en jämn match där vi skapar en del chanser framåt. Tyvärr rasar det lite sista kvarten då Sjöbo kan göra 3 ganska enkla mål och det blir tillslut 0-6.
Givetvis stora siffror och det kanske låter konstigt men vi är ändå nöjda med stora delar av matchen, mycket bättre än senast vi möttes. Det ska tilläggas att Sjöbo i vårt tyckte är seriens klart bästa lag och är tunga att möta. 3 matcher återstår, nästa helg beger vi oss till Vittskövle för match. #div3sydöstra.
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/10 15:00
3 - 4  
Ons 26/9 19:30
3 - 2  
Sön 23/9 16:00
1 - 10
Sön 16/9 12:30
0 - 6  
Lör 8/9 15:00
2 - 1  
Lör 1/9 11:30
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vellinge Idrottsförening, 16/10 15:21 
Vellinge Idrottsförening, 13/10 23:20 
Vellinge Idrottsförening, 13/10 10:00 
Vellinge Idrottsförening, 09/10 13:58 
Vellinge Idrottsförening, 08/10 18:00 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL