Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
ÅRETS IDROTTSFÖRENING I SKÅNE 2019
Damer A

Välkommen till Vellinge IF Dam

Brons i Saif Nova Kicken
2020-01-23 15:23
Bronsmedaljörerna
Saif Nova Kicken är en av två 7-manna cuper inomhus som spelas på försäsongen, där många damlag deltar, i årets upplaga var det 24 lag anmälda.

Vi blev lottade mot FC Staffanstorp, Stehag och Nike, via ett bra genomfört gruppspel vann vi alla matcherna och kvalificerade oss för A-slutspelet.

I kvartsfinalen i A-slutspelet mötte vi Eskilsminne som i sin grupp vann alla sina matcher med imponerande 28-0 i målskillnad.
Kvartsfinalen utför vi riktigt bra, vi ligger tight och ger inte Eskil några ytor, vi tog ledningen med 1-0 genom Emilia O som höll tills 2 minuter återstod då Eskils kvitterade.
Matchen fick avgöras på straffar och vilken rysare det blev, nästan alla spelarna fick skjuta och Carro kunde tillslut avgöra och vi vann med 11-10.

I semifinalen mötte vi Dösjöbro, tyvärr kommer vi inte upp i någon bra standard denna matchen med många egna misstag. Dösjöbro gör det bra och utnyttjar detta effektivt och vinner rättvist med 4-1.

Matchen om tredje pris gick mot Sjöbo, det blev en ganska avvaktande match som slutade 0-0 och även denna matchen fick avgöras på straffar, denna gången avgjorde vi direkt på de tre inledande straffarna o Julia kunde slå in den avgörande straffen.

Totalt sett en bra genomförd turnering, en tredjeplats i denna cupen där många välmeriterade lag deltog är vi mycket nöjda med.

Bra jobbat tjejer👍
Reportage om vår kvalmatch mot Högaborg
2020-01-17 11:43
Se reportage i Skånebollen om vår kvalmatch mot Högaborg i höstas i på länken nedan (obs, scrolla ner lite när ni öppnat länken)


Damerna spelar div 2 2020
2019-11-08 10:58
I kvalet till div 2 tog det som bekant stopp för oss men tack vare våra starka resultat under året och i kvalet så var vi rankade högst av div 3 lagen om något lag drog sig ur div 2.

Skåneboll meddelade i veckan när de gjorde en genomgång av div 2 serierna att där fanns en vakant plats och eftersom vi var det högst rankade laget pga våra resultat så erbjöds vi platsen som vi gladeligen tackade JA till.

Vi tycker inte vi behöver be om ursäkt för denna platsen utan tycker snarare vi är värda denna, vi ledde div 3 södra länge men Lilla Torg var för starka tillslut sen var vi marginaler från att klara kvalet mot Högaborg.

Vi ser fram emot ett utmanande år i div 2 för detta unga talangfulla lag.

Om man vill spela div 2 nästa år och vill komma och provträna med detta härliga gäng så är man välkommen 19,21 eller 26, 28 november, meddela vår huvudtränare Olle innan på tel 070-8660817.


Summering seriespelet 2019
2019-11-04 11:07

Besvikelsen börjar lägga sig så smått efter den tunga avgörande kvalmatchförlusten mot Högaborg, många ledsna, besvikna tjejer efter den matchen.

Våren är vi supernöjda med, det mesta flöt på och vi vann 9 av 11 matcher i serien och spelade 2 oavgjorda och gick på sommarledighet som obesegrade serieledare.

Hösten har det däremot gått lite knackigt, vi har blandat bra prestationer med mindre bra matcher. 
Vi har även haft lite otur med skador och sjukdomar på nyckelspelare under hösten vilket har gjort att vi inte fått samma kontinuitet i laget som vi hade på våren.

Vi ledde serien länge men förlorade seriefinalen mot Lilla Torg och efter det så fick vi jaga dem, vi hängde med ända in i sista omgången men Lilla Torg gav inte bort någonting och kunde vinna serien tillslut och vi slutade på andra plats vilket innebar kvalspel till div2

Kvalspelet började bra med en bra insats mot Östanå Bruk där vi vann med 3-0.
Högaborg slog sedan Ö B med 1-0 vilket innebar att vi vid oavgjort eller vinst mot Högaborg skulle vara klara för div 2.
Som de flesta vet förlorade vi med 2-1 (se matchreferat längre ner på sidan)

Så om vi summerar hela året så är vi otroligt nöjda med vad detta unga lag har presterat. 
Serieledning länge, ett mål ifrån i kvalet, mycket närmre uppflyttning kommer man inte.  Div 2 var nära.

Utvecklingsmässigt så är där många som tagit stora kliv under året och framtiden ser ljus ut om vi får behålla tjejerna i laget, vilket vi hoppas och tror.

(Vi kan tillägga att 20 av 22 tjejer i laget är under 20 år och att 80 % är egna produkter)

Nu kör vi lite inomhussäsong och laddar för ett bra 2020.

/Ledarna

Tung förlust i avgörande kvalmatchen mot Högaborg
2019-10-28 12:08
Sista avgörande kvalmatchen till division 2 spelades mot Högaborg.
Vid oavgjort eller vinst så skulle det innebära avancemang till division 2, vid förlust så tog Högaborg platsen.

Vi fick sämsta möjliga start på matchen och Högaborg tog ledningen redan efter 1 minut, detta stressade givetvis upp spelarna och vi kom inte riktigt in i matchen, Högaborg  kunde sen även göra 2-0 efter ca 25 minuter. Vi stack upp i några ströanfall men fick inte riktigt till det.

Andra halvlek tar vi över taktpinnen och styr spelet, vi reducerar efter 20 minuter efter ett fint skott av Anna, vi trycker på bra nu och vi har bla en nick av Jessika som räddas på mållinjen och en hörna av Matilda som tog i ribban.
Trots massivt övertag i slutet så vill inte bollen in och vi är ett slaget lag. Många ledsna tjejer efter matchen, så nära vårt uppnådda mål.

Vi har gjort en fantastisk säsong men föll på målsnöret, trist såklart men vi hoppas få behålla vårt unga lag och bygga vidare säsongen 2020. 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL