Vellinge Idrottsförening
I HJÄRTAT AV BYN SEDAN 1928
Damer A
Välkommen till Vellinge IF Dam

Div 3 sydöstra
2018-02-08 18:17
Vi har blivit erbjudna en plats i div 3 sydöstra pga att ett lag dragit sig ur den serien och vi accepterade det och kommer alltså 2018 att spela i division 3 sydöstra.
En spännande utmaning.

Saif Nova Kicken
2018-01-24 14:52
Silvermedaljörer i B-slutspelet
Vårt nya unga damlag spelade i helgen Saif Nova Kicken Dam.

Hela 24 lag var anmälda i denna 7-manna cup som spelades inomhus i Eslöv. 

Efter ett fint gruppspel där laget slutade 2a i sin grupp så fick man spela vidare i B slutspelet. (bara 2 st grupp 2or gick till A-slutspel)
Via två fina segrar i B-slutspelet mot Hörby ((div2) och Sjöbo (3) så fick tjejerna möta div 1 laget Hammenhög i B-final och där blev det tyvärr förlust.

Tjejerna gjorde det riktigt bra i deras första riktiga test mot andra damlag och vi är nöjda med att vi har kunnat spela jämt mot div2 och div3 lag och framförallt att vi kunnat föra matcher och vågat spela vårt eget spel mot detta motstånd. Framtiden ser ljus ut⚽️
Damlag 2018
2018-01-05 16:09
2018 kommer vi att ta klivet upp till seniorfotboll och kommer att starta upp ett  nytt damlag i div 4. 

Vi hälsar 4 st nya damspelare välkomna i truppen.
Sanna Nilsson, Maria Fröjd-Pollak, Josefine Lorentzon och Emma Sandqvist.

Huvudtränare kommer att vara Olle Nilsson.
Assisterande tränare Mikael Wallin
Målvaktstränare Mats Persson
Inomhus säsongen 2017
2017-12-18 12:08
Guld i Olympic cup (dam) Växjösparken (-01) Billecupen (-02 )
Vår vana trogen så anmälde vi till ett gäng inomhus cuper under november och december. Ett roligt avbräck på 11-manna fotbollen.

Vi inledde med att prova vingarna genom att anmäla till Olympic cup i damklassen. Här gick vi hela vägen genom att besegra Lilla Torg i finalen med 
2-1. Här fick vi lite svar på vad som väntar framöver, lite tuffare och mer fysiskt motstånd men även att vårt snabba spel räcker en bra bit.

Näst på tur var en tripp till Växjö för att spela Växjösparken 7-manna (-01) , som vi deltagit i vid en rad tidigare tillfälle.
Vi åkte upp dagen innan och övernattade på Scandic.
5 matcher i gruppspelet som vi tog oss igenom med idel vinster.
Kvartsfinalen o semifinalen blev en rysare där vi vann båda via förlängning.
Finalen mot Asarum vann vi med 2-1 efter ett sent avgörande.

Veckan efter åkte vi till Billecupen (-02) även här blev vi gruppsegrare och fick i semifinalen möta Veberöd, matchen gick till förlängning och vilken förlängning det blev... vi spelade 2 mot 2 i 19 minuter innan vi kunde avgöra matchen, helt galet...
Finalen spelade vi mot Fortuna och även denna matchen gick till förlängning, stärkta av de senaste förlängningsvinsterna så kände vi oss komfortabla inför avgörandet, det tog inte lika lång tid som i semifinalen att avgöra, denna gången blev det 4 minuter i 2 mot 2. 
Extra kul att "Svebbe" även fick pris som turneringens lirare.

Tomtecupen (-01) väntade på oss nästa veckoslut, här tog vi oss vidare till semifinal, där vi fick möta ett duktigt Kristianstad DFF som vi även mötte i gruppspelet och där hade vi stora problem.
Semifinalen spelade vi lite defensivt och vi fick det så viktiga första målet på en kontring, sen kunde vi hålla undan resten av matchen och vann med 1-0.
I finalen väntade Dösjöbro och där fick Dösjöbro det så viktiga första målet och vi fick jaga, vi fick aldrig något riktigt tryck på dem och Dösjöbro vann rättvist med 2-0.

Sista cupen var F17 DM i futsal som spelades i Kristianstad, här gick vi vidare som grupptvåa och fick möta Hessleholm i semifinalen.
Vi kom aldrig riktigt in i semifinalmatchen och Hessleholm kunde vinna rättvist, lite surt för om vi hade tagit oss till final så hade vi samtidigt kvalificerat oss för SM slutspel.
Matchen om tredjepris hade vi ingen ork och motivation kvar och den förlorades till ett bättre Furulund.

Vi har deltagit med lite olika konstellationer i de olika cuperna och vi tycker det är riktigt kul att alla (utom våra sena nyförvärv) har fått varit med och vunnit någon av cuperna. Det visar på bra bredd.
Totalt 3 guld, 1 silver o 1 4e plats blev facit i de 5 cuperna men framförallt har tjejerna haft riktigt kul.

Nu satsar vi på 2018, det ska bli spännande

Full fart framåt

//Tränarna

Skåneserien Höst F 17
2017-10-26 13:32
Glada tjejer efter sista matchen mot Växjö DFF
Skåneserien Höst F 17 är avslutad och vi slutade på en 4e plats i denna knallhårda serie, vilket vi är riktigt nöjda med.
Det har varit en rolig höst med otroligt jämna och välspelade matcher, alla matcher utom 1 har slutat med 1 måls marginal på något av hållen eller slutat oavgjort. 

Vi startade seriespelet mot Gothia cup vinnarna Borgeby, låt vara att de inte ställde upp med allra starkaste lag denna matchen pga de spelar Dam serie också. Vi vann med 2-1 efter att ha haft ganska bra kontroll hela matchen igenom.

Nästa match ställdes vi mot LB 07, här gör vi en supermatch och leder matchen ända fram tills 90 min då LB kvitterar på en frispark. 1-1 slutar matchen.

Efter att ha startat serien bra så kom vi nu in i en tyngre period med otroligt mycket sjukdomar. Under nästkommande 2 veckors period så var nästan alla tjejerna krassliga från och till och vi var stundtals bara 5-6 st på träningarna.

Tredje matchen ställdes vi mot Sandby/Veberöd, matchen blev en ganska sömnig historia med nästan inga målchanser på något av hållen.
Med en kvart kvar så gjorde Sandby/Veberöd matchens ända mål.

Mot Vittsjö så hade vi 5 spelare från startuppställningen borta pga sjukdom, vi fick kasta om rejält i uppställningen och gjorde efter omständigheterna en ok match. Det blev en svängig match där Vittsjö tog ledningen men där vi vände med två snabba mål.
I andra halvlek orkade vi inte stå emot och Vittsjö vände och vann matchen med 3-2.

Kristianstad DFF -02 väntade på bortaplan i nästa match och nu var äntligen alla tillbaka i träning. Vi tog ledningen med 2-0 och allt kändes bra men så slappnade vi av precis innan halvtidsvilan och Kristianstad både reducerade och kvitterade.
Andra halvlek böljade fram och tillbaka och det spelades en fin fotboll.
Kristianstad stod tillslut som segrare med 4-3, surt och förlora men vi kände att vi var på gång igen och var nöjda med prestationen.

Stärkta av den goda prestationen mot Kristianstad så tog vi oss an Kvarnby, i denna matchen var vi ganska överlägsna och kunde vinna med hela 7-0.

Rosengård på Malmö IP väntade i nästa match och återigen blev det en underhållande och svängig match där vi fick kämpa ända in i kaklet.
Många goda prestationer under matchen. Vi fick springa mycket utan boll för att stoppa Rosengårds fina spel. Vi hade pratat innan om att ligga rätt i positionerna och ställa om snabbt när vi fick läge. 
Det blev en målrik match som vi vann med 5-4.

Kristianstad DFF -01 väntade på Vellinge IP i sista hemmamatchen, de första 20 minuterna var vi inte med i matchen och Kristianstad kunde göra både 1 och 2 mål innan vi vaknade till liv. Sista 25 min i första halvlek spelar vi bländande och gör 3 mål. 3-2 i paus. Andra halvlek börjar Kristianstad bäst och gör 3-3, sista 20 tar vi över och skapar mängder med målchanser men bolluslingen ville inte in och matchen slutade oavgjord 3-3.

I nästa match mötte vi Staffanstorp, lite sena återbud gjorde att vi endast hade 2 avbytare med till match men tjejerna visade god inställning matchen igenom och vi kunde vinna matchen med 2-1.

Årets sista match var bortamatch mot Växjö, bussresa upp och vi var på plats i god tid. Matchen påminde en hel del om Kristianstad matchen, vi var inte alls med när domaren blåste igång matchen och Växjö spelade ut oss totalt den första kvarten, de hann göra 2-0 på den perioden.
Efter 20 min så började vi vinna lite kamper på planen och vi kände i halvlek att vi var på väg att ta över.
Fast beslutna om att vi skulle vända detta sprang vi ut till andra halvlek.
På 20 minuter hade vi vänt matchen via 3 snabba mål och vi ägde matchen därför var det lite snopet när Växjö i den 88e min kvitterade på en hörna, 3-3.
Men vi kände att vi ville ha mer så vi öste på direkt på avspark och i 90 min så fick vi en chans och avgjorde. Vinst 4-3. 
En fantastiskt rolig match avslutade serien och nöjda åkte vi hem till Skåne igen.

Stort tack till våra duktiga -03 tjejer som hjälpt till under hösten när vi fattats folk.

F 17 serien har varit en otroligt inspirerande och bra serie med välspelande lag och god stämning på plan och utanför.
Med tanke på att hälften av lagen har sitt A-lag i damallsvenskan så är vi riktigt nöjda med vad vi presterat under hösten mot tufft motstånd.

Nu kliver detta talangfulla laget upp och ska spela Dam div 4 nästa år, en spännande utmaning.

Full fart framåt

//Walle
 
CUPER
STÖD VELLINGE IF
HUVUDSPONSORER
VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER