Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vellinge Idrottsförening
SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT

Bli medlem i Vellinge Idrottsförening
BLI MEDLEM
VELLINGE IF I HJÄRTAT AV BYN SEDAN 1928
Vellinge IF har idag ca 650 aktiva spelare och ca 80 ledare
Ändamålen med föreningen är att erbjuda ungdomar i Vellinge en bra, intressant och utvecklande fotbollsförening samt meningsfull fritid och förbättrad hälsa under ledning av kompetenta ledare. 
I Vellinge IF har pojkar och flickor samt damer och herrar samma villkor och möjligheter att utvecklas. Våra grundläggande värderingar är att främja kamrat- och idrottsanda, motverka mobbning och ta en aktiv roll att utveckla vår samhälle. 
Vellinge IF är en breddklubb med höga sportsliga ambitioner utan att göra avkall på våra grundläggande värderingar.


LOPPIS HOS LIONS
2019-10-02 12:46
Första lördagen i månaden innebär LOPPIS HOS LIONS.

09,00 - 13,00 är tiden som gäller och adressen är Ängavägen 14.

Kom och fynda och hjälpa LIONS fortsätta sin fantastiska arbete för föreningslivet i byn.
RUN OF HOPE VELLINGE
2019-09-10 15:39
SÖNDAGEN  DEN 22 SEPTEMBER ARRANGERAR VELLINGE IF RUN OF HOP VELLINGE DÄR VI ALLA TILLSAMMANS SAMLAR IN PENGAR TILL BARNCANCERFONDEN. BJUD IN ALLA NI KÄNNER TILL DETTA EVENT. DET KOMMER FINNAS 2 OLIKA DISTANSER ATT DELTA I 3,1 OCH 5,2 KM. MAN KAN SJÄLVKLART BÅDE SPRINGA OCH GÅ OCH DET ÄR TILL FÖR ALLA ÅLDRAR. HOPPAS NI VILL HJÄLPA VELLINGE IF ATT SAMLA IN MASSOR AV PENGAR TILL BARNCANCERFONDEN.
ANMÄLAN SKER VIA FÖLJANDE LÄNK: https://www.barncancerfonden.se/…/de…/vellinge-ifs-hjaltar2/
SUPERWEEK
2019-09-09 14:44

SUPERWEEK = mer pengar till dig och Vellinge IF. Under hela denna vecka så höjer Sponsorhuset ersättningen på alla butiker som vill stödja Vellinge IF . Det innebär att dina köp ger 50% mer pengar tillbaka, dessa pengar delas som vanligt mellan dig själv och Vellinge IF . Som om inte det vore nog har Sponsorhuset samlat mängder med rabattkoder från många olika butiker. Leta upp dina favoritbutiker här: https://www.sponsorhuset.se/vellingeif/rea-kampanjer  

En sammanfattning från ledarna till Pojkar 2005 och deras vår.
2019-06-20 12:29
Denna vår har nog varit en av de mest framgångsrika i Vellinge IF:s historia. Föreningens fyra främsta lag leder alla sina serier. Herrar A, Damer A, U17 och P05 har alla presterat toppinsatser denna vår. Resten av texten kommer dock endast handla om P05, som efter en lyckad vinter med fina resultat kan liknas med en fågel Fenix, då man rest sig ur askan efter ett väldigt tufft DM-gruppspel och sedan haft osannolika framgångar under resten av våren. 
 
Här kommer en sammanfattning av 2019 år spelande. 
 
Skånecupen: januari -19 Vi ställer upp med två jämna lag. Lag 1 hamnar i en tuff grupp med MFF, Rosengård och Sjöbo.Vi inleder med vinst med 4-0 mot Sjöbo. Vi följer sedan upp med en makalös seger mot ett av Sveriges bästa lag i P05, MFF, och vinner rättvist med 1-0. Tyvärr förlorar vi avslutande matchen mot Rosengård och når endast B-slutspel pga sämre målskillnad. Lag två vinner enkelt sin grupp med tre raka segrar och 8-0 i målskillnad. I ⅛-final stöter vi dock på Rosengård som slagit ut vårt lag 1 och förlorar en jämn match med 1-0. 
 
Kristianstad Arena Cup: Januari -19 I denna gigantiska inomhusturnering med 64 lag ställer vi i vanlig ordning upp med 2 jämna lag. Lag 1 vinner sin grupp före bla Kristianstad och är klara för A-slutspel. Lag 2 vinner även de sin grupp före bla BK Häcken och Cuban Allstars (Dansk sammanslagning av olika toppklubbar i Köpenhamnsområdet) och är klara för A-slutspel. Båda lagen vinner sina 1/16-finaler. Lag 1 mot Asarum med 5-0 och lag 2 mot Kristianstad med 3-2. I ⅛-finalerna ställs lag 1 mot storfavoriten Rödeby (blev tvåa i SM efter finalförlust mot BP sommaren 2018) och lag 2 mot Bellevue, som består av spelare från tidigare starka LB07. Lag 1 gör en fantastisk match och vänder 0-1 till vinst 2-1. Lag 2 vinner stabilt med 1-0 mot Bellevue. Vi är nu klara för ¼-final med båda lagen, alltså två Vellingelag bland de 8 bästa. Lag 1 förlorar tyvärr efter förlängning mot BK Häcken efter en fin insats. Även lag 2 förlorar sin kvartsfinal mot Kvarnby efter förlängning. Här tappar man ledning i slutminuten. Känslan var att båda lagen var det bättre laget i sina respektive kvartsfinaler, alltså väldigt nära att att de två Vellingelagen är bland de 4 bästa av 64 lag. 
 
Romelecupen: februari -19 Även i denna turnering ställer vi upp med två jämna lag. Båda lagen vinner sina respektive grupper och går vidare till semifinal. Tyvärr visar det sig att långa bollar på Bengt funkar bra här och Gärsnäs vinner mot Vellinge 1 i semifinal och mot Vellinge 2 i final. Två och trea i turneringen får anses godkänt ändå. 
 
DM: februari-mars -19 Här lottas vi in i “dödens grupp” med MFF, Lödde och Lilla Torg. Både MFF och Lödde är väldigt starka lag, men efter framgångarna inomhus så har vi stora förhoppningar att kunna göra bra matcher. Tyvärr gör vi riktiga bottennapp och förlorar stort mot både MFF (8-0) och Lödde (10-0), vilket gör att vi trots seger mot Lilla torg (7-2) åker ur DM. 
 
Det enda vi kan göra göra nu är att bryta ihop och komma igen. Vi samlar kraft i en träningsturnering i Danmark (Öens hold cup) där vi spelar 11-manna mot bra danska lag i två olika nivåer. En utmärkt cup där man får många matcher (inget slutspel) och kan anmäla lag i både A-, B- och C-nivå. Spelarna kan även hoppa mellan lagen. Här får vi 8 bra matcher med tuff fysiskt spel och bra bolltempo.  
 
Seriespel: Skåneserien Under våren i Skåneserien hittar vi verkligen rätt i vårt spel. Vi använder många spelare i serien, men håller vår spelidé rakt igenom. Vi går obesegrade genom serien med nio raka segrar och fantastiska 69-14 i målskillnad. 
 
Seriespel: B-nivå I denna utvecklingsserie låter vi alla i truppen spela. Vi försöka spela på samma sätt som i Skåneserien, dvs hög press i försvarsspelet och äga mycket boll. Här har vi sett en bra utveckling på många spelare. Målet är att få upp så många som möjligt i vår A-nivå. 
 
Halör Invitational: Maj-19 Då vi som medarrangör höll i denna turnering fick vi även ha ett lag med. Här lyckades man bjuda ner de flesta av Sveriges bästa lag som fortfarande spelar 9-manna. (Halör Invitational för 15-åringar räknas som inofficiella SM) Vi hamnade i en riktigt tuff grupp med Djurgården, GAIS och Lidingö. Efter vårens seriespel visste vi att vi kunde spela bra fotboll, men insåg att det skulle bli tufft mot dessa lag. Vi gör dock ett fantastisk gruppspel och vinner samtliga matcher ganska enkelt. (GAIS 2-0, DIF 4-0, Lidingö 4-1) Vi går därmed vidare till ¼-final mot Kristianstad. Denna vinner vi med 5-2 efter stabilt spel. I semifinalen får vi möta Halmstad BK, som imponerat i gruppspelet. Vi gör en något svag första halvlek och ligger under med 3-0 i paus. Vi pratar i paus om att våga gå in tuffare i närkamperna och kommer i andra ut som ett annat lag. Vi skapar massor av chanser och dominerar spelet. Vi reducerar tidigt till 3-1. Därefter åker Halmstad på en utvisning och vi ökar trycket ytterligare. I slutminuten gör vi sen även 3-2, men när vi desperat trycker på för kvittering lyckas Halmstad göra 4-2. Vi får därmed spela bronsmatch i turneringen. Här möter vi återigen Lidingö, som vi hade i gruppen. Vi vinner bronsmatchen rättvist med 2-1 efter stabilt spel. Vi är otroligt nöjda att bli trea i en sådan stor turnering med många bra lag där MFF slutade som segrare. 
 
Sölvesborgscupen: juni-19 Sölvesborgscupen lockar många bra lag från hela Sverige. Förra året nådde vi semifinal där vi åkte ut mot blivande SM-tvåorna Rödeby. I år åkte vi med hela truppen (20 spelare som kunde följa med). Fokus var att ha kul ihop och resultatet var underordnat. Vi hade ett lag med i denna 11-mannaturnering. Vi inledde på fredagskvällen mot Forza Kosovo från Kosovo. Det visar sig vara ett riktigt bra lag. Snabba, starka och bollskickliga. Vi hamnar i underläge med 3-0 efter första halvlek (2 klara offside-mål), men precis som mot Halmstad så lyfter vi oss och dominerar andra halvlek som vi vinner med 1-0. Det tog en halvlek att anpassa sig till 11-manna. En tråkig detalj var att Kosovo lyckades maska bort 8-9 minuter av andra halvlek genom att behöva tränarvård efter varje närkamp. Andra matchen vinner vi säkert mot arrangörsklubben Sölvesborg med 6-0. Tredje matchen slår vi Ljungsbro från Linköping med 3-2. I fjärde och sista gruppmatchen krävs vinst för att nå A-slutspel och seger med minst 6 mål för att slippa möta Kosovo i kvartsfinal. Vi ska på 
lördagskvällen (20.45) möta AIK. Det regnar och blåser när vi kommer till Strandvallen (Mjällbys hemmaarena). Spelarna är slitna och det känns som att energin är låg. När matchen startar är det som att någon trycker på en knapp. Killarna fullkomligt kör över AIK och vi vinner med 7-0. Detta är en av de bästa matcher vi spelat. I kvartsfinalen på söndagen ställs vi mot Södertälje. De har imponerat i gruppspelet. Vi gör här återigen en mycket bra match och vinner stabilt med 3-0. Semifinal kl 13.15 blir mot AIK (spetslag/utvecklingslag) som slog ut Kosovo i sin kvartsfinal. Vi hamnar tidigt i underläge efter en snabb kontring mot oss. Vi tar dock över matchen mer och mer. Vi har bla närmre tio hörnor i första halvlek. I andra lyckas vi vända matchen till 2-1, men i sista minuten lyckas AIK kvittera och matchen går till straffar. Här har vi bra kyla och sätter våra tre straffar, medan AIK missar en. Nu har vi många slitna spelare. Vi har två-tre spelare som inte kunnat spela varken semifinal eller final. Även om alla i truppen har fått speltid i turneringen, så har vissa spelare fått slita mycket så här långt, med mycket speltid. Vi möter Spånga i finalen på söndagseftermiddagen. Spånga leder högsta Stockholmsserien överlägset och har även imponerat stort i turneringen. Bla slog man ut Rödeby i semifinalen. Vi inleder stabilt och har ledning med 1-0 i paus. Efter paus märker man tydligt hur orken tryter för många spelare. Spånga lyckas vända till 2-1 och när vi trycker på för kvittering, gör de till slut även 3-1. Återigen en fantastisk turnering. I varje match fick man använda 18 spelare. Alla våra spelare fick speltid i de matcher de ingick i truppen utom finalen, då endast 14-15 spelare fick speltid.  
 
Vi ledare är otroligt stolta över killarna . Vi har 25 härliga killar som kämpar vecka efter vecka på sin nivå. Vår filosofi att ha så många som möjligt, så länge som möjligt har gett goda resultat. Vi försöka anpassa så man får träning och matchning på respektive spelares nivå. Vi försöker även köra en del sidoaktiviteter som pizzakväll, fotbollsgolf mm för att skapa go stämning i gruppen. Till hösten har vi ytterligare några turneringar, samt en intressant elitskåneserie att se fram emot. 
 
/Ledarna, Vellinge P0
Vellinge IF Gå-Fotboll Open 2019
2019-06-14 08:48

Vi är glada att i samarbete med Skånefotboll bjuda in till en premiärturnering i Gå-Fotboll för att få fler att upptäcka att man kan fortsätta med fotbollen när oldboystiden är över, lite som oldboys plus eller oldboys ultras.

Walking Football eller Gåfotboll som vi kallar det startade såklart i England som sedan en tid har seriespel och cuper, landslag som spelar EM osv. och är nu etablerat i många länder som Holland, Spanien, Japan med flera. Sverige är också på gång att ta de första stegen i denna fotbollsgren och det skall vi såklart stödja och uppmärksamma.

Vellinge IF startade Gå-Fotboll sektionen 2018 och har nu verksamhet varje vecka. En del i klubbens satsning på Vellinge IF hela livet. Vi har idag deltagare mellan 50–80 år och det funkar för alla, man anpassar sig.

Det viktiga att tänka på är att det sociala är en stor del i denna sporten dvs. att träffas och ha roligt är viktigast, lite som det började en gång i tiden när man började spela. Vem som vinner är inte lika viktigt som en snygg klack eller passning.

Datum 15 september 2019
Plats: Södervångs Sporthall Vellinge 
Starttid: 09,00
Maxantal deltagarlag: 10 
Ålder 50+
2 * 10 min
https://www.svenskfotboll.se/sv…/fotboll-fitness/ga-fotboll/

Anmälningsavgift 295 kr / lag, ingår såklart fritt kaffe under turneringen och en wienerlängd/lag

Anmälan sker via följande länk: https://www.procup.se/cup/32961.htm 
Har du frågor och funderingar kontakta Peter Lundgren Vellinge IF: peter.lundgren@bolist.se

Välkomna på match och bra motion 😊

BLI MEDLEM
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Nyheter från våra lag
Damer A, 16/10 14:24 
Flickor 2007/2008, 07/10 09:43 
Pojkar 2008, 05/10 22:13 
Damer A, 03/10 13:56 
 
VÅRA CUPER
HUVUDSPONSORER
MATERIAL SPONSORER
WEBBSHOP
STÖTTA OSS
SKYLTPARTNER
KLUBB 1928
TJÄNSTER OCH MATERIAL