VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER
VÄLKOMNA TILL VELLINGE IF
Vellinge IFs första representationslaget 1928. Grundare Per Sjöholm på höger. Han kom från Göteborg där han tidigare startat GAIS.

Vellinge IF har varit verksamt sedan 1928 och har ca 500 aktiva spelare och ca 100 ledare. Ändamålen med föreningen är att erbjuda ungdomar i Vellinge en bra, intressant och utvecklande fotbollsförening samt meningsfull fritid och förbättrad hälsa under ledning av kompetenta ledare. I Vellinge IF har pojkar och flickor samt damer och herrar samma villkor och möjligheter att utvecklas. Våra grundläggande värderingar är att främja kamrat- och idrottsanda, motverka mobbning och ta en aktiv roll att utveckla vår samhälle. Vellinge IF är en breddklubb med höga sportsliga ambitioner utan att göra avkall på våra grundläggande värderingar.


Sommarfotbollsskola v32
2016-08-10 14:51
 
F15 Silvermedaljörerna i A slutspelet i Eskilscupen
2016-08-09 12:47

Silvermedaljörerna i A slutspelet i Eskilscupen

Efter framgångarna i Cup Danmark så kastade vi oss över nästa cup, Eskilscupen. Vi hade många nyckelspelare borta till denna cupen och visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss. Vi blev lottade i en på förhand tuff grupp med bl a AIK, Sävedalen men vi bestämde oss tidigt för att detta var en bra utmaning och att vi skulle anta den.

 

Första matchen mot Bergslagen blev en ganska enkel match där vi kunde spela in oss i turneringen på ett bra sätt, vi vann med 6-0.

 

Nästa utmaning var AIK, lite spända tjejer inför matchen men så fort matchen började och vi insåg att vi hängde med bra så spelade vi riktigt bra fotboll och kunde vinna matchen med klara 3-0. Härlig start på cupen. Massvis med beröm av AIK tränaren efter matchen värmde extra mycket.

 

Tidig morgonmatch på lördagen, 08.00 mötte vi duktiga Sävedalen, här hade vi stora problem i första halvlek med bla gamle landslagsspelaren Magnus Erlingmarks dotter som skapade alldeles för många lägen emot oss, vi fick vara nöjda med att bara ligga under med 1-0 i paus. Vi pratade mycket i paus om hur vi skulle få stopp på Sävedalen och i andra halvlek spelar vi suveränt, bästa halvleken i cupen, vi kvitterar till 1-1 och det räcker för gruppvinst.

 

I kvalmatch/kvartsfinal fick vi möta Brämhult (som senare vann B slutspelet ) vi började bra och hade ett skott i stolpens insida efter bara ett par minuter, vi hade ganska bra kontroll på matchen och kunde vinna med 1-0.

 

I semifinalen ställdes vi mot våra Skåneseriekollegor Eskilsminne, vi började matchen bra och gjorde 1-0 efter bara 1 minut, båda lagen känner varandra bra och det blev mycket ställningskrig, Eskil vänder matchen och vi får ligga på för en kvittering som kommer med ca 10 minuter kvar. Matchen slutar 2-2 och och fick avgöras i straffläggning. Med en bra känsla efter straffavgörandet i Danmark hade tjejerna bra självförtroende och vi kunde vinna straffläggningen och var klara för final.

 

I finalen väntade Tölö från Kungsbacka, lite spända och nervösa tjejer men vi gör en riktigt bra final, det blir en mållös första halvlek där båda lagen skapar en del målchanser. Andra halvlek börjar vi bra, ligger rätt i positionerna och är vassa i våra kontringar men vi får inte in bollen. Med 5 minuter kvar av matchen slår Tölö en långboll som når fram till deras anfallare som rullar in 0-1, vi flyttar upp lite folk i vår strävan för en kvittering men lyckas inte och Tölö vinner matchen.

 

Givetvis lite besvikna tjejer direkt efter matchen men vi ledare tycker att ni ska vara galet stolta över er silvermedalj. Ni gjorde en grym turnering  i en av Sveriges största cuper och tycker verkligen att ni vann en silvermedalj och inte förlorade en guldmedalj.

 

Nu tar vi sats mot Skåneserien och alla roliga och spännande matcher som väntar där.

 

//Tränarna

Vellinge P-05 i Eskilscupen
2016-08-08 13:24

Då var det återigen dags för Vellinge P-05 att delta i Eskilscupen. Förra året slutade vi tvåa, efter att bl.a. slagit ut Brommapojkarna i kvartsfinal. Vi saknade i år några av de spelare som var tongivande i förra årets turnering och hade dessutom småskador på en del av årets spelare. Med fyra nya killar i laget var vi lite osäkra på hur vi skulle stå oss i årets upplaga av Eskliscupen.

 

Vi inledde på fredag förmiddag mot Åstorp. Vi kopplade snabbt ett grepp om matchen med två tidiga mål. innan halvlek fick de in en reducering och viss osäkerhet infann sig i spelet. Vi kunde dock sätta 3-1 och höll sedan stabilt undan.

 

Andra matchen var mot Göterborgslaget Tölö. Vi tar återigen ledningen efter ett fantastiskt mål med inlägg med yttersidan av Calle VM som Malte stöter säkert i mål. De kvitterar sedan efter en kanonfrispark. Vi stöter senare in 2-1 och kontrollerar matchen resten av tiden.

 

Dessa två inledande matcher spelades på väldigt små planer, vilket gjorde det lättare för motståndarna att försvara sig. Vi fick inte riktigt igång vårt spel, men var ändå klart bättre än motståndarna.

 

På lördagen var det dags för gruppfinal mot Helsingborg Östra, som inför matchen ledde gruppen. Nu spelade vi på en betydligt större plan och fick mer utrymme för vårt fina passningsspel och rörelse. Vi vinner denna matchen med klara 5-0 (mot ett lag som senare blir trea i B-slutspelet)

 

På kvällen är det dags för kvalmatch till A-slutspel mot IFK Berga från Kalmar. Det blir en väldigt fysisk match med mycket kamp mot ett starkt kämpande motståndarlag. Vi tar ledningen i första halvlek och håller stabilt undan resten av matchen. 

 

På söndagen är det då dags för A-slutspel igen. Vi inleder på morgonen med 1/8-final mot Hittarp. Återigen är det en väldigt liten plan som gör att vi får svårt att komma igång med passningsspelet. Hittarp är bollskickliga och äger en hel del boll, dock utan att skapa några målchanser. I båda halvlekarna tröttnar Hittarp mot slutet och vi skapar flera klara målchanser. med fem minuter kvar av matchen sätter Arvid en frispark, som dock blir bortdömd pga målvakten störts. strax efteråt lyckas vi ändå ta ledningen efter att Felix Erlandsson hållit sig framme och stött in bollen med yttersidan. Vi skapar återigen betydligt fler chanser än motståndarna, som dock har en fantastisk målvakt som flera gånger räddar dem.

 

I 1/4-final får vi möta våra "ärkefiender" Trelleborg United FF, som alltid bjuder på tufft motstånd. Det är ett lag vi mött många gånger och känner till väl. Vi anpassar vår taktik till deras spelare och det lyckas fullständigt. Deras tongivande spelare får nästan inget utrymme och de skapar därmed inga målchanser förutom ett par frisparkar. I andra halvlek får vi frispark en bit in på deras planhalva, som Elvin Norlin sätter direkt i mål efter att vi placerat mycket folk i straffområdet som störde bra. Vi håller undan resten av matchen utan att TUFF kan skapa några riktiga lägen.

 

På eftermiddagen är det så dags för semifinal mot förra årets finalmotståndare MFF 1. Denna matchen står vi upp betydligt bättre än i finalen i fjol (förlust 4-0). MFF tar ledningen i första halvlek efter en snabb kontring. Vi håller emot bra och äger en hel del boll dock utan att skapa några klara målchanser. En bit in i andra gör MFF 2-0 efter hörna och strax efteråt gör de 3-0 efter en riktig kanonfrispark i krysset. Vi ger dock inte upp utan fortsätter att jaga reducering. Till slut får vi utdelning på straff, som Elvin sätter efter att Felix Stålhammar blivit fälld i straffområdet. Vi fortsätter att trycka på för att komma ifatt, vilket gör att ytor skapas för ett skickligt MFF att göra ytterligare både 4-1 och 5-1. MFF 1 vinner senare finalen mot MFF 2 med 4-1.

 

Vi ledare är enormt stolta över killarnas insats. De killar som inte tidigare spelat den här typen av turneringar växer sakta men säkert in i tempot och hänger med bra mot alla lag. Vår nye målvakt Carl Tenghagen, som gör sina första tävlingsmatcher för Vellinge, är lysande och spelar lugnt och stabilt genom hela turneringen. Övriga killar visar att de utvecklats ytterligare sen förra året och vågar ta för sig ännu mer.

 

Deltagande spelare:

Carl Tenghagen, Arvid Strandell, Elvin Norlin, Adam Nordkvist, Malte Eriksson, Olof Larsson, Felix Erlandsson, Teo Korunovski Skyttman, Isak Werkelid, Carl von Matérn, Johannes Cerny och Felix Stålhammar.

 

Linnea Prytz och Filippa Ovenberger till Elitlägret i Halmstad
2016-05-26 09:53

Vi gratulerar Linnea Prytz och Filippa Ovenberger till att ha tagit varsin plats av 14 till Elitlägret i Halmstad v.26.

VellingeCupen Lions 2016
2016-02-14 07:23
VellingeCupen Lions spelas under tre helger med totalt 274 lag både pojkar och flickor i åldersgrupper 8-13 år. Under cupen spelas totalt 636 matcher!!!
CHAMPIONS VELLINGECUPEN LIONS 2016

P10 BK Olympic
P11 Vellinge IF Roxette
P12 Arlövs BI
P13 Svedala IF

F10 Spjutstorps IF
F11 Fortuna FF svart
F12 ÖT Smygehuk FF
F13 BK Höllviken


MER INFO FINNS:

Vi tackar cupens sponsorer Lions Club Vellinge, ICA Kvantum Vellinge, Swedbank Vellinge.
Nyheter från våra lag
P08, 23/10 12:30 
F07-08, 12/10 06:12