VÄLKOMNA TILL VELLINGE IF
Vellinge IF - I hjärtat av byn sedan 1928
Vellinge IF har varit verksamt sedan 1928 och har ca 500 aktiva spelare och ca 100 ledare. Ändamålen med föreningen är att erbjuda ungdomar i Vellinge en bra, intressant och utvecklande fotbollsförening samt meningsfull fritid och förbättrad hälsa under ledning av kompetenta ledare. I Vellinge IF har pojkar och flickor samt damer och herrar samma villkor och möjligheter att utvecklas. Våra grundläggande värderingar är att främja kamrat- och idrottsanda, motverka mobbning och ta en aktiv roll att utveckla vår samhälle. Vellinge IF är en breddklubb med höga sportsliga ambitioner utan att göra avkall på våra grundläggande värderingar.


Vellinge IF startat upp nytt damlag 2018
2017-10-06 16:00
Idag är vi glada att kunna presentera nyheten att vi startar upp vårt damlag igen nästa säsong.
En presentation av våra ledare hittar ni på vår Facebook: https://www.facebook.com/VellingeIF/

BK Höllviken, Vellinge IF och Skanör Falsterbo IF avser att tillsammans utöka Halör Cup med en Halör
2017-10-05 08:33
16 topplag från Sverige och Danmark med flickor 14 år kommer att bjudas in till en cup med Vellinge
IF som värd. På samma sätt kommer 16 topplag med pojkar 14 år att bjudas in till en cup med Skanör
Falsterbo IF som värd. Cupen går Kristi Himmelsfärdshelgen med finaler på Höllviken IP.
“På sikt är det möjligt att utveckla Halör Cup till en Internationell cup för 10 åringar - som Gothia Cup.
Det skulle kräva ett samarbete på tvärs av Sydvästra Skåne och nu tar vi första steget med
Invitational i Vellinge, säger Robert Källman, ordförande i BK Höllviken.”
Invitational kommer att spelas på kommunens anläggningar vid Vellinge IP och Möllevallen vilket gör
att evenemanget ökar i geografin och blir ett “kommunalt” arrangemang.
“Vi upplever att kommunen med Christer Mars, ansvarig för medborgarservice, i spetsen är mycket
positiva till detta och de stödjer också med anläggningar och lokaler förför övernattning till gästande lag i
Vellinge och Skanör, säger Peter Johansson, ordförande i Skanör Falsterbo IF.”
För att organisera detta ställer kansli, ledare och föräldrar upp i både Skanör och Vellinge att ordna
cup, mat, logi och annat.
“Det är mycket positivt med samarbete mellan klubbarna på tvärs av kommunen och kan generera
bättre förutsättningar för våra barn och ungdomar inte bara genom cupen, men också genom
ytterligare samarbeten som tillkommer, menar Peter Lundgren ordförande i Vellinge IF.
Halör Cup är Nordens största fotbollsturnering för 10-åriga pojkar och flickor och ett arrangemang i
ständig utveckling. Från att ha varit en lokal företeelse vid starten för drygt 30 år sedan, lockar BK
Höllvikens turnering i dag klubbar från hela Sverige och även utländska gäster.
Halör Cup är så mycket mer än fotboll. Över 1750 spelare och ledare från 160 lag strålar samman i
Höllviken. Tillsammans med alla tillresta föräldrar sätter de sin prägel på byn. Under dessa dagar
räknar man med att närmare 4000 personer rör sig på och runt IP. Som arrangemang betraktat är det
Vellinge kommuns näst största efter Falsterbo Horse Show.
Informationsmöte om flickor 11/12
2017-09-29 09:29
Hej fotbollsvänner!

Torsdagen den 5 oktober 18,30 går startskotten för vårt nästa flicklag i Vellinge IF.

Alla flickor födda 2011/2012 kallas med sina föräldrar till Vellinge IF:s klubbstuga på IP.

Här kommer styrelsen och ledarna presentera upplägget för hösten.

Sprid gärna detta budskap till alla kompisar och klasskamrater så vi blir en riktigt stor och härlig grupp tjejer som spelar tillsammans.

Ingen föranmälan krävs utan vi ses på Vellinge IF den 5 oktober 18,30
El Överclassico
2017-09-26 08:03
Söndagen den 1 okt 13,00 spelas kanske det sista derbyt på många år.
Vellinge IF som är klara för kval till Div 4 möter Vellinge FF.
Vi kommer denna dagen bjuda på fri entré och nu hoppas vi hela byn ställer upp för våra båda lag.
Kan vi skapa en inramning och rekord som aldrig förr?
Sprid budskapet till alla ni känner.
Information från styrelsen
2017-09-04 16:10

Hej alla Viffare 


Månadsbrev och nu är snart hösten här 😊 kanske inte ändå


Denna gången blir det mycket text för det händer ganska mycket i klubben


FÖRSTA HALVLEK


Vi har fått en uppfräschning av den lilla boden på Östran och lite mer plats och lite mer ordning, lite bättre m.a.o. och tackar än en gång Nille i A-laget som hjälpte till att snickra. Vi har väldigt begränsat med utrymmen och måste organisera dessa bra.


Vi fortsätter nu med huvudbyggnaden på Idrottsplatsen. Vi kommer att använda materielrummet till klubbens material endast framöver. Idag kan många gå in och hämta grejor och det är inte hållbart i längden, det är för mycket värde i vår utrustning. Låset kommer att bytas och pumpen kommer att flyttas ut under hösten.


Vi kommer att ha ett rum med utrustning till våra äldre lag – Seniorrummet, här håller vi på att göra plats för 2 herrar/pojkar +2 damer/flickor, det kommer att gå bra för här finns mycket luft, går att fixa och Joppe har redan börjat.

Vi kommer förmodligen att behöva mer plats och vi får se hur vi löser det, kanske fler containers.


När vi kommer över till omklädningsrum är det en ekvation som inte går ihop idag. Det finns för få för alla lag som spelas på Idrottsplatsen på helgerna skall kunna byta om samtidigt och det behövs mer plats. Det innebär i sin tur att omklädningsrummen ibland inte används och att tiden då lagandan byggdes här är för tillfället borta. Moment 22.  

Här måste vi få hjälp av kommunen, men de är väldigt anonyma, reagerar mest om man är på deras FB sida och busar. Om man spelar på Östran kan ett alternativ vara Sporthallen.


Vi vill att ALLA skall veta hur svårt det är att samarbeta med vår kommun i frågor som rör Vellinge IF (de föreningar vi pratar med säger liknande) Vår uppfattning är att kommunen försöker komma undan om man kan. Vi har försökt och försöker få till möte för att resonera kring olika framtidsfrågor länge nu, men det är inte förrän vi postar på deras FB som man svarar. Sedan är det tyst igen. Annat är tydligen viktigare än barnen i Vellinge IF 


SPELARAVBROTT – ANDAS 😊

 

BarnenFörst projektet: 

Vi har en tanke och arbetar på att tillsammans med övriga föreningar runt IP (Innebandy, Tennis, Friidrott) starta någon form av idrottsfritids som har fått arbetsnamnet BarnenFörst. Tanken är att barnen skall kunna mellanlanda runt IP för läxor och idrott efter skolan.  Skåneidrott. Lions och några skolor har anmält stort intresse, fortsättning följer under hösten 

Domarprojektet: Det blir inga matcher utan domare och vi kommer att göra en satsning i höst på att få fler nya. Vi har stora åldersgrupper på väg in att få börja döma. VI MÅSTE ALLA stötta de som vågar döma, allt annat är dumheter. 

Ledarprojektet: Fler och fler ungar killar och tjejer anmäler sig och vill börja träna lag i Vellinge IF. Vi tycker det är otroligt kul och även ett tecken på en frisk förening. Vi bokar på utbildningar och välkomnar de yngre att hjälpa.

Arrangemangprojekten:  För att få ekonomi i en förening behövs det olika arrangemang. Utan dessa blir det svårt att driva en vettig verksamhet. För att orka dra i olika saker krävs det resurser i form av föräldrar till våra spelare. Arrangemangsgruppen söker nu nya medlemmar som tillsammans med oss vill vara med och göra skillnad för barnen. Gruppen skall vara planerade och inte utförare


Sponsorinfo: Lions är Vellinge IF:s enskilt största ”sponsor” som varje år hjälper oss med stora summor för att vi skall kunna göra ungdomarnas fritid vettigare. För att Lions skall kunna fortsätta med detta är det viktigt att man får in pengar. Deras största intäkt är loppisen första lördagen varje månad. Besök dem gärna och handla något ni behöver eller skänk saker som ni inte längre använder till Lions. All information finns på deras hemsida.


ANDRA HALVLEK BÖRJAR

Johnny tog över kansliet efter Ville och har verkligen rivstartat. Johnny är redan ett känt ansikte, inte minst sedan han försökt värva Markus Rosenberg till klubben under dagarna med MFF Fotbollsskola


Ismet som är vår ledare och tränarutvecklare blir också mer och mer känd i alla lagen från a-lag till fotbollsskola – och det är precis vad vi vill. Ismet är väldigt duktig och kommer att hjälpa många under hösten. Ismet och Anders Lindsjö kommer att vara runt hos tränare och spelare för att hjälpa till.


Målvaktsträning har varit eftersatt en tid men nu kommer vi att vid några tillfällen under hösten att ha specialträning för våra målvakter under ledning av Mats Persson som idag redan hjälper F17. Vi återkommer med tidpunkter


NYHET:  

Vår målsättning i Vellinge IF är att varje år öka antalet aktiva fotbollsspelande ungdomar. Vi vet alla att motion och kamratskap är viktiga saker som hjälper oss på olika sätt i livet. 


Vi kommer under vintersäsongen 2017/2018 prova ett nytt grepp i föreningen, nämligen Futsal eller inomhusfotboll som vi kallade det innan. Det är ju inte riktigt samma sak, men nästan.


Futsal är en sport som är större utomlands, men som växer hela tiden i Sverige och nu satsar även Sv. Fotbollsförbundet på denna sporten och då vill även vi undersöka intresset

Vellinge IF kommer att spela med ett Damlag i den regionala serien i södra Sverige och vi kommer givetvis att marknadsföra när och var det blir matcher i höst.


Lite långbollar och frisparkar.

·         MFF fotbollsskola blev en succé i somras på många sätt. Cirka 100 barn var med i 3 dagar och vi har fått jättefin feedback från många föräldrar och barn – jätteroligt – Facebook exploderade de dagarna

·         Julavslutningen för Barnen blir även i år på Majas Cottage – torsdagen 7 december

·         Julavslutning för Ledarna kommer att bli fredagen 8 december – vi kommer att laga mat tillsammans – vi återkommer med plats/spis

·         Spontanfotbollen är igång igen på söndagar 09.00 i Sporthallen. Full fart med många av de ensamkommande som bor i kommunen, kom gärna att spela!!

·         Det börjar bli dags att planera inför 2018 och budgetarbetet går strax igång, precis som diskussioner med våra äldre trupper om framtiden och vilka vägar vi skall välja.

         

Vi Vi fortsätter att FÖRSÖKA påverka kommunen om att tidigarelägga konstgräsplanen på Östran så att alla får plats. Vinterschemat är lagt och ALLA måste återigen jämka, INGEN är nöjd med att vi mellan oktober och tidigt maj endast har EN fotbollsplan att tillgå tillsammans med den andra klubben i byn, vi tappar medlemmar helt enkelt dvs. barn som idrottar

·        

Möte inom kort med övriga klubbar i Kommunen, vi tror att samarbete är vägen.

·        

Vi hade ett jättebra ledarmöte i fredag och hoppas att ännu fler kommer nästa gång så vi lär känna varandra ännu bättre och kan få ut information och bra diskussioner


Hör gärna av er med synpunkter och hjälp som hjälper till att föra klubben framåt

#tillsammansärvistarka   #vigördetförbarnen    #allagillarvellingeif


Vi ses på matchen

Mvh/ Johnny, Johan, Allan, Micke, Mathias och Peter i Styrelsen


TILLÄGGSTID

  • PS 1. Vi fortsätter jaga NYA Klubb1928 sponsorer – Vi tror att många företag kan lägga 1928 kr och därmed sponsra våra ungdomar och barn i Vellinge IF – de som värvar får 500 kr till laget.

·         PS 2. Vi är nu 1103 st på Facebook och det innebär att allt som vi gör sprids till cirka 5000 personer varje vecka


FULL TID – ÅTERHÄMTNING 

Nyheter från våra lag
F09-10, 09/10 07:44 
P08, 08/10 13:45 
F07-08, 04/10 11:30 
P08, 01/10 13:20 
P08, 01/10 13:07 
F07-08, 25/09 16:33 
 
VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER