Kommande matcher för seniorlagen | Match #4
2023-04-25 22:15

Då var det återigen dags för bortamatcher för våra seniorlag. I vanlig ordning kommer matchreferat från helgens hemmamatcher längre ner.

Herrlaget åker till Malmö, närmare bestämt Kroksbäck IP, för att ta sig an Bosnien Hercegovinas SK, som förra året spelade i division 5 och tog klivet upp till division 4 genom kval.

Damlaget åker på sin första långa resa cirka två timmar norr ut, närmare bestämt till Älmhult, för att ta sig an just Älmhults IF, som förra året spelade i division 1 och slutade på en sjunde plats.

Huvudtränare Jörgen Erikssons tankar kring herrlagets 2-3-förlust hemma mot BK Flagg:

"Matchen mot BK Flagg slutade tyvärr med förlust!

Helgens match mot BK Flagg slutade tyvärr med förlust, trots en bra start där vi gör 1-0 redan efter ett par minuter. Harry rycker sig loss och serverar Elvin som enkelt slår in bollen i tom bur.  Sedan går vi bort oss vid ett par tillfälle och släpper in 3 mål som vi inte ska släppa in. Vi är väl medvetna om problemet och kommer att jobba stenhårt under veckan för att träna bort denna typen av händelser.

Vi skapar en mängd chanser under matchen där vi tyvärr inte gör mål, bland annat:

- Nick på hörna av Felix som räddas på mållinjen

- Friläge för VM där målvakten räddar

- Bra läge från kanten av Filip där skottet går utanför

Andra halvlek fortsätter ungefär på samma sätt där vi i stort sätt parkerar på deras planhalva. Ytterligare friläge för Hugo som räddas på mållinjen. Nickar precis över av Felix innan Malte får på en drömträff som går in och vi reducerar till 2-3.

Tyvärr lyckas vi inte forcera in ett tredje och förlusten är ett faktum. Vi kommer att ta nya tag och hoppas på en vinst till helgen!"

Huvudtränare Roger Nilssons tankar kring damlagets 4-0-vinst hemma mot Ramdala IF:

"Efter förra helgens förlust mot Staffanstorp var det extra skönt att ta en seger igen.

Redan i matchöppningen tryckte vi tillbaka Ramdala och skapade en del fina lägen, men det var först i den 23:e minuten Elin Engbe spräckte nollan framspelad av Linn Nilsson.

I den 32:e minuten var det dags igen när Alice Nilsson hittade Elin Svensson med en djupledsboll, som kyligt placerade in 2-0 och bara tre minuter efter detta gjorde Elin Svensson sitt andra mål för dagen, denna gången framspelad av Matilda Eriksson.

3-0 stod sig halvleken och Ramdala flyttade upp sina positioner i andra halvlek, men istället för en reducering kunde Elin Svensson fullborda sitt hattrick när hon i den 53:e minuten gjorde 4-0.

Vi fortsatte efter detta att skapa en del heta lägen, men 4-0 stod sig matchen ut. Även Ramdala skapade några farliga målchanser, men ett par kanonräddningar av Tilde Benilsson gjorde att vi kunde hålla tätt bakåt hela matchen.

Detta var sista matchen på konstgräs och nu gäller det att ställa om till naturgräs. På lördag beger vi oss till Älmhult för en av säsongens svåraste matcher.

Där väntar nämligen en av seriefavoriterna, Älmhults IF, som slutade på en sjunde plats i division 1 förra året och som inlett säsongen med tre raka vinster och en målskillnad på 10-1."

Styrelsen vill passa på att önska seniorlagen ett stort lycka till och håller alla tummar och tår att det blir tre pinnar i Malmö och Älmhult på lördag.