Vellinge IF
#TillsammansÄrViStarka

Vellinge P-05 i Eskilscupen
2016-08-08 13:24

Då var det återigen dags för Vellinge P-05 att delta i Eskilscupen. Förra året slutade vi tvåa, efter att bl.a. slagit ut Brommapojkarna i kvartsfinal. Vi saknade i år några av de spelare som var tongivande i förra årets turnering och hade dessutom småskador på en del av årets spelare. Med fyra nya killar i laget var vi lite osäkra på hur vi skulle stå oss i årets upplaga av Eskliscupen.

Vi inledde på fredag förmiddag mot Åstorp. Vi kopplade snabbt ett grepp om matchen med två tidiga mål. innan halvlek fick de in en reducering och viss osäkerhet infann sig i spelet. Vi kunde dock sätta 3-1 och höll sedan stabilt undan.

Andra matchen var mot Göterborgslaget Tölö. Vi tar återigen ledningen efter ett fantastiskt mål med inlägg med yttersidan av Calle VM som Malte stöter säkert i mål. De kvitterar sedan efter en kanonfrispark. Vi stöter senare in 2-1 och kontrollerar matchen resten av tiden.

Dessa två inledande matcher spelades på väldigt små planer, vilket gjorde det lättare för motståndarna att försvara sig. Vi fick inte riktigt igång vårt spel, men var ändå klart bättre än motståndarna.

På lördagen var det dags för gruppfinal mot Helsingborg Östra, som inför matchen ledde gruppen. Nu spelade vi på en betydligt större plan och fick mer utrymme för vårt fina passningsspel och rörelse. Vi vinner denna matchen med klara 5-0 (mot ett lag som senare blir trea i B-slutspelet)

På kvällen är det dags för kvalmatch till A-slutspel mot IFK Berga från Kalmar. Det blir en väldigt fysisk match med mycket kamp mot ett starkt kämpande motståndarlag. Vi tar ledningen i första halvlek och håller stabilt undan resten av matchen.

På söndagen är det då dags för A-slutspel igen. Vi inleder på morgonen med 1/8-final mot Hittarp. Återigen är det en väldigt liten plan som gör att vi får svårt att komma igång med passningsspelet. Hittarp är bollskickliga och äger en hel del boll, dock utan att skapa några målchanser. I båda halvlekarna tröttnar Hittarp mot slutet och vi skapar flera klara målchanser. med fem minuter kvar av matchen sätter Arvid en frispark, som dock blir bortdömd pga målvakten störts. strax efteråt lyckas vi ändå ta ledningen efter att Felix Erlandsson hållit sig framme och stött in bollen med yttersidan. Vi skapar återigen betydligt fler chanser än motståndarna, som dock har en fantastisk målvakt som flera gånger räddar dem.

I 1/4-final får vi möta våra "ärkefiender" Trelleborg United FF, som alltid bjuder på tufft motstånd. Det är ett lag vi mött många gånger och känner till väl. Vi anpassar vår taktik till deras spelare och det lyckas fullständigt. Deras tongivande spelare får nästan inget utrymme och de skapar därmed inga målchanser förutom ett par frisparkar. I andra halvlek får vi frispark en bit in på deras planhalva, som Elvin Norlin sätter direkt i mål efter att vi placerat mycket folk i straffområdet som störde bra. Vi håller undan resten av matchen utan att TUFF kan skapa några riktiga lägen.

På eftermiddagen är det så dags för semifinal mot förra årets finalmotståndare MFF 1. Denna matchen står vi upp betydligt bättre än i finalen i fjol (förlust 4-0). MFF tar ledningen i första halvlek efter en snabb kontring. Vi håller emot bra och äger en hel del boll dock utan att skapa några klara målchanser. En bit in i andra gör MFF 2-0 efter hörna och strax efteråt gör de 3-0 efter en riktig kanonfrispark i krysset. Vi ger dock inte upp utan fortsätter att jaga reducering. Till slut får vi utdelning på straff, som Elvin sätter efter att Felix Stålhammar blivit fälld i straffområdet. Vi fortsätter att trycka på för att komma ifatt, vilket gör att ytor skapas för ett skickligt MFF att göra ytterligare både 4-1 och 5-1. MFF 1 vinner senare finalen mot MFF 2 med 4-1.

Vi ledare är enormt stolta över killarnas insats. De killar som inte tidigare spelat den här typen av turneringar växer sakta men säkert in i tempot och hänger med bra mot alla lag. Vår nye målvakt Carl Tenghagen, som gör sina första tävlingsmatcher för Vellinge, är lysande och spelar lugnt och stabilt genom hela turneringen. Övriga killar visar att de utvecklats ytterligare sen förra året och vågar ta för sig ännu mer.